θεατρο ροδος
Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρία για τους μαθητές να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους εκθέτοντάς τον σε κοινό και να μοιραστούν μια ξεχωριστή ιστορία μαζί του

Ο Θεατρικός Όμιλος του Εσπερινού Γυμνασίου Ρόδου με συμμετοχή και μαθητών από το Εσπερινό Λύκειο Ρόδου παρουσίασε για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό τη θεατρική παράσταση «Μια ‘εσπερινή’ Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και οι αφανείς ήρωες της παράστασης (όλοι όσοι βοήθησαν στο στήσιμο της παράστασης) είναι γεμάτοι χαρά και υπερηφάνεια για την παρουσίαση του θεατρικού μας έργου για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό. Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρία για τους μαθητές να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους εκθέτοντάς τον σε κοινό και να μοιραστούν μια ξεχωριστή ιστορία μαζί του.

ροδος

Η παράσταση που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου – ακόμα και μετά το πέρας των Χριστουγεννιάτικων εορτασμών – κατάφερε να διατηρήσει τη μαγεία των Χριστουγέννων, καθώς υπήρξε το αποτέλεσμα του δημιουργικού πνεύματος και μιας όμορφης συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών που τους καθοδήγησαν, δουλεύοντας με αγάπη και αφοσίωση. Ήταν μια ομαδική δουλειά, άξια συγχαρητηρίων, καθώς όλοι οι εκπαιδευτικοί αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο δούλεψαν με ανιδιοτέλεια, για να δημιουργήσουν τα σκηνικά και τα κοστούμια, μιας και οι πόροι είναι λιγοστοί. Με ακόμα μεγαλύτερη αφοσίωση δούλεψαν οι μαθητές, οι οποίοι παραμέρισαν προσωπικές δυσκολίες και κούραση, αφού οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι, κάποιοι διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για να έρθουν στο σχολείο και κάποιοι δεν μιλούν ακόμα καλά την ελληνική γλώσσα.

Όλη η ομάδα εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς την τοπική κοινωνία, τον ΔΟΠΑΡ και το προσωπικό του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου και όλους όσοι στήριξαν την προσπάθειά μας. Η υποστήριξη και η συμμετοχή τους ήταν πολύτιμη για την παρουσίαση αυτής της ξεχωριστής σχολικής θεατρικής εμπειρίας.

Μέσα από την παράσταση αυτή οι μαθητές ανακάλυψαν νέες δεξιότητες, ενώ ενισχύθηκε η ομαδικότητα και η αυτοπεποίθησή τους. Οι ίδιοι συνειδητοποίησαν το βαθύτερο νόημα της προσφοράς και της ανθρωπιάς και επιδίωξαν να το μεταδώσουν στους θεατές. Για τους μαθητές μας αυτή η εμπειρία αποτελεί μόνο την αρχή. Τους ενθαρρύνουμε και τους υποσχόμαστε σύντομα μια νέα παράσταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεστ
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
Το τεστ είναι απλό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε την εικόνα.
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
poukamisas
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"
Το ΙΕΠ ενέκρινε όμιλο Φροντιστηρίων για να συγγράψει 72 σχολικά βιβλία
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"