Αδιανόητη στάση: «Με ψέματα και εκβιασμούς» σχολική σύμβουλος προσπαθεί να περάσει την αξιολόγηση!
Καταγγελία του ΣΕΠΕ Λέσβου για τη συμπεριφορά της Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής προς νεοδιόριστες συναδέλφους νηπιαγωγούς γενικής αγωγής

Για στάση που δεν ταιριάζει σε εκπαιδευτικούς, καταγγέλει ο Σύλλογος Π.Ε Λέσβου μια  Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής στο νησί. 

Της αποδίδουν ότι επιχείρησε με ψέματα και εκβιασμούς να πείσει νεοδιόριστες νηπιαγωγούς να αξιολογηθούν, λέγοντας ότι έχουν μείνει οι τελευταίες που δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί και θα πρέπει να υποκύψουν στον εκφοβισμό, καλώντας τις παράλληλα σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για την αξιολόγηση κατά τη διάρκεια των γιορτών!

Οι εκπαιδευτικοί καλούν τη ΔΟΕ να παρέμβει στη συγκεκριμένη αξιολογήτρια, καλώντας την να «μαζευτεί» και να σταματήσει τα ψέματα και τους εκβιασμούς

Ολη η καταγγελία του ΣΕΠΕ Λέσβου

Όπως μας ενημερώνουν συνάδελφοι νηπιαγωγοί στη Λέσβο, η αξιολογήτρια – Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής προχώρησε σε μια κατάπτυστη κίνηση άσκησης πίεσης και εκφοβισμού νεοδιόριστων νηπιαγωγών που δεν έχουν προχωρήσει στην αποδοχή της ατομικής τους αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, εν μέσω εορτών Χριστουγέννων, προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις συναδέλφους, αναφέροντας αναλήθειες σχετικά με την έκβαση της αξιολόγησης και της αριθμητικής συμμετοχής των νηπιαγωγών στη Λέσβο.

Προσπάθησε να τις πείσει ότι έχουν μείνει οι τελευταίες που δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί και θα πρέπει να υποκύψουν στον εκφοβισμό και να αξιολογηθούν, καλώντας τις παράλληλα σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για την αξιολόγηση κατά τη διάρκεια των γιορτών. Οι συναδέλφισσες υψώνουν φωνή αντίστασης και έχουν ήδη υπογράψει τη συμμετοχή στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ από την ατομική αξιολόγηση, για την οποία η σύμβουλος είναι ενήμερη από καιρό.

Δεν είναι τυχαία η επιμονή και της συγκεκριμένης συμβούλου, καθώς ακολουθεί πιστά τις επιταγές του Υπουργείου Παιδείας που επιμένει στην αξιολόγηση, και στα σχετικά σεμινάρια προσπαθεί να επηρεάσει τις συνειδήσεις των συναδέλφων αποκρύπτοντας την ουσία. Βέβαια η στάση της αξιολογήτριας - Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής δεν μας εκπλήσσει, αφού μια σειρά στελέχη της εκπαίδευσης προσπαθούν να εκβιάσουν με διάφορα ψέματα, τόσο στο θέμα της ατομικής αξιολόγησης όσο και στο θέμα της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Ας ασχοληθούν τα στελέχη της εκπαίδευσης με τα φλέγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης! Νηπιαγωγεία με ακατάλληλους χώρους, χωρίς αυλές, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, στα οποία στοιβάζονται ως 25 νήπια. Καταπονημένα ασυντήρητα κτίρια χωρίς αντισεισμική προστασία. Νηπιαγωγοί χωρίς διάλειμμα και μείωση διδακτικού ωραρίου με τα χρόνια υπηρεσίας, που εργάζονται πυρετωδώς προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών μόνες, χωρίς παράλληλες στηρίξεις και ειδικό βοηθητικό προσωπικό σε παιδιά με γνωματεύσεις, με μια γραφειοκρατία που χτυπάει κόκκινο, και τόσες άλλες απαράδεκτες καταστάσεις.

Καταγγέλλουμε στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους τη στάση της αξιολογήτριας – Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής και τους καλούμε ακόμα πιο μαζικά, να συνταχθούν με τις θέσεις του Κλάδου, με την ομόφωνη απόφαση της 92ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων που σήμερα εκφράζεται με την υπερψήφιση των ενιαίων κειμένων της ΔΟΕ από τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων και τη σθεναρή αντίσταση των συναδέλφων ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, παρά τις εκφοβιστικές τακτικές που ακολουθούνται από τα στελέχη της εκπαίδευσης σε πολλά μέρη της χώρας.

Καλούμε τη ΔΟΕ να παρέμβει στη συγκεκριμένη αξιολογήτρια, καλώντας την να «μαζευτεί» και να σταματήσει τα ψέματα και τους εκβιασμούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα