eyosmos-epal
Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών: Επιπτώσεις που θα επιφέρουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση στην καθημερινή λειτουργία των Επαγγελματικών Λυκείων  (ΕΠΑ.Λ.)

Το alfavita.gr έλαβε και παρουσιάζει το δελτίο τύπου της Ενώσεως Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.), που αφορά το Σχέδιο Νόμου (Σ.Ν.) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” και τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν οι ρυθμίσεις του στην καθημερινή λειτουργία των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), τόσον όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία αυτών, όσο και στην υγιεινή και ασφάλεια στους σχολικούς χώρους.

Το δελτίο τύπου

Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών

Πτυχιούχοι ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ

Με πρωτοβουλία της Ενώσεως Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.)  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2023,  τηλεδιάσκεψη εκπαιδευτικών από όλη την χώρα, με θέμα το Σχέδιο Νόμου (Σ.Ν.) του  Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” και τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν οι ρυθμίσεις του στην καθημερινή λειτουργία των Επαγγελματικών Λυκείων  (ΕΠΑ.Λ.) και των Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), τόσον όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία αυτών, όσο και στην υγιεινή και ασφάλεια στους σχολικούς χώρους.

Τέθηκαν προβληματισμοί επί συγκεκριμένων άρθρων και διατάξεων του Σ.Ν., από στελέχη των ΕΠΑΛ, των Ε.Κ. και των Ι.Ε.Κ. και από απλούς εκπαιδευτικούς. 
Παρουσιάστηκε ανεπίσημος πίνακας με τα σχολεία που θα συγχωνευτούν σε όλη την χώρα (41 σχολεία, 20 συγχωνεύσεις) και οι επιπτώσεις των συγχωνεύσεων στους  εκπαιδευτικούς και στους μαθητές/-τριες.

Η Ε.Τ.Ε., ως μια Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών, συμμετέχει πάντοτε ενεργά στις συζητήσεις για τα Εκπαιδευτικά Νομοσχέδια, τόσο στις ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις, όσο και με παρεμβάσεις στα κοινοβουλευτικά κόμματα και στα πολιτικά 
και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ.

Τα πορίσματα της τηλεδιάσκεψης, καθώς και τεκμηριωμένες επιστημονικά παρατηρήσεις και προτάσεις μας επί του Σ.Ν., θα κατατεθούν επίσημα στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων, για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω  νομοθετήματος.

Επιπλέον αυτού θα αποστείλουμε σχετικά έγγραφα στα  κοινοβουλευτικά κόμματα, στα πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ, καθώς και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγροτικά μπλόκα
ΕΛΑΣ για μπλόκα αγροτών: Δεν κλείσαμε εμείς τον δρόμο, προστατεύουμε ζωές
Απορρίπτει τις καταγγελίες για «τεχνητό αποκλεισμό» και ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών η Ελληνική Αστυνομία
ΕΛΑΣ για μπλόκα αγροτών: Δεν κλείσαμε εμείς τον δρόμο, προστατεύουμε ζωές
agori-nosokomeio
3χρονο παιδί στη Λάρισα υπέστη εγκεφαλίτιδα από τη γρίπη – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Σε κρίσιμη νοσηλεία 3χρονο παιδί μετά από σοβαρή επιπλοκή της γρίπης
3χρονο παιδί στη Λάρισα υπέστη εγκεφαλίτιδα από τη γρίπη – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
78901-dhmosio_ok.jpg
Δημόσιο: Τέλος η «διπλοθεσία» για τους υπαλλήλους – Τι αλλάζει στον δεύτερο διορισμό
Νέα εγκύκλιος-οδικός χάρτης για το κώλυμα διορισμού: Πότε η αποδοχή νέας θέσης λύνει αυτόματα την παλιά σύμβαση
Δημόσιο: Τέλος η «διπλοθεσία» για τους υπαλλήλους – Τι αλλάζει στον δεύτερο διορισμό
Ακίνητα, σπίτια στην Αθήνα
Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων στην αυγή του 2026
Η ελληνική αγορά ακινήτων βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Η ισορροπία ανάμεσα στην ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και τη θεσμική σταθερότητα θα...
Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων στην αυγή του 2026