ΑΧΑΡΝΕΣ
Αυτά τα Χριστούγεννα οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ, του 1ου ΓΕΛ και του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών Αγία Άννα ένωσαν τις δυνάμεις τους, τις ανησυχίες και με συνοπτικές διαδικασίες ανέλαβαν από κοινού πρωτοβουλία και δράση αποφασίζοντας αυτά τα Χριστούγεννα να «ξεβολευτούν».

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ

Χριστούγεννα!! Μια περίοδος γεμάτη γιορτές, χαρές, γλέντια και κέφι! Πολύχρωμα στολίδια, λαμπάκια, δώρα κάτω από το δέντρο, μυρωδιές από γλυκά, ευκαιρία να μαζευτεί η οικογένεια, να κάτσουμε δίπλα στο τζάκι με φίλους αγαπημένους. Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν τη μαγική ατμόσφαιρα αυτών των ημερών, ανυπομονούν να δραπετεύσουν από τη σκληρή καθημερινότητα, να νιώσουν τη θαλπωρή, τη ζεστασιά, να ζήσουν το παραμύθι…

aharnes

Μια γιορτή, που τώρα πια είναι μια σύμβαση καθαρά χρηστική: συντηρούμε γραφικότητες συναισθηματικού χαρακτήρα, μόνο για την απόλαυση λίγης αργίας από τη βιοπάλη. Η Γιορτή αρχίζει και τελειώνει στον διάκοσμο –«δέντρο», δώρα, κάλαντα, τραπέζι ευωχίας, γιρλάντες στα μπαλκόνια και στις εξώθυρες– όλα συναρτήσεις του δείκτη καταναλωτικής ευμάρειας. Οι άνθρωποι μοιάζει να έχουμε παλινδρομήσει σε έναν απίστευτο πρωτογονισμό, δίχως καν ερωτήματα για το «νόημα» της ύπαρξης του κόσμου της Ιστορίας.

aharnes

Χριστούγεννα δεν υπάρχουν για τον άνθρωπο, που ζει χωρίς φιλοσοφική διάθεση, που διακρίνει την προσφορά μόνο σ’ ένα καλοτυλιγμένο μεγάλο κουτί με κόκκινους φιόγκους και  που δεν έχει διάθεση να δώσει παρά μόνο εκεί όπου φτάνει το χρέος  ή – χειρότερα- το συμφέρον του. Δεν υπάρχουν για τον άνθρωπο, που δεν κάνει όνειρα, που δεν έχει οράματα, που ταΐζει το σώμα του, μα αφήνει την ψυχή και το πνεύμα του ατάιστα και κακοποιημένα. Δεν υπάρχουν για τον κακομοίρη, μεμψίμοιρο, απαισιόδοξο και γκρινιάρη άνθρωπο, που δε θέλει να δώσει στον συνάνθρωπό του όχι ένα ποτήρι νερό μα ούτε ένα χαμόγελο καλημέρας.

aharnes

Δεν είναι όλοι ίδιοι…

Αυτά τα Χριστούγεννα οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ, του 1ου ΓΕΛ και του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών Αγία Άννα ένωσαν τις δυνάμεις τους, τις ανησυχίες και με συνοπτικές διαδικασίες ανέλαβαν από κοινού πρωτοβουλία και δράση αποφασίζοντας αυτά τα Χριστούγεννα να «ξεβολευτούν». Παρατώντας τη ζεστασιά του σπιτιού, παραμονή Χριστουγέννων, τον «βολικό» καναπέ της εύκολης ηλεκτρονικής και καταναλωτικής ζωής, σηκώθηκαν πρωί, μαγείρεψαν, έβαλαν προσεχτικά και περιποιημένα το φαΐ τους σε κεσεδάκια για τους καλεσμένους τους και περπάτησαν ατελείωτα χιλιόμετρα στην τουριστική χριστουγεννιάτικη Αθήνα αλλά και στην επικίνδυνη Αθήνα της παρακμής και της απόγνωσης, εκεί που η ελπίδα μοιάζει να σβήνει μοιράζοντας απλόχερα φαγητό σε κάθε απελπισμένο άνθρωπο που είχε την ανάγκη τους.

aharnes

Οι μαθητές μάς δείχνουν τον δρόμο…

  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΓΑΠΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΑΡΑΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα