μαθητής, πίνακας, κιμωλία, σχολείο
«Πάμε κι όπου βγει» και στα σχολεία....

Επικίνδυνες καταστάσεις βιώνουν το τελευταίο διάστημα οι μαθητές σε πολλά ασυντήρητα σχολεία ανά τη χώρα, με σοβάδες και καγκελόπορτες να πέφτουν. 

Προ ημερών, όπως καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαίδευτικών, είχαμε και περιστατικό με...πτώση φεγγίτη στο 7ο Νηπιαγωγείο Δάφνης με το κούφωμα να πέφτει μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας...

«Το παραπάνω συμβάν, που μόνο τυχαίο δεν είναι, αποτελεί ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα παρόμοιων συμβάντων σε σχολικά κτήρια, σε όλη την επικράτεια, και είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης ελέγχων και συντήρησης, με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων (Πασόκ – ΝΔ - Σύριζα) », τονίζει η παραταξη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΣΕ

Ένα ακόμα επικίνδυνο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 15/12, στο 7ο Νηπιαγωγείο Δάφνης (στεγάζεται εδώ και χρόνια μέσα στο 2ο Δημοτικό Δάφνης…) ευτυχώς την ώρα που έλλειπαν οι μαθητές από την αίθουσα και η καθαρίστρια μόλις είχε αποχωρήσει. Συγκεκριμένα αποκολλήθηκε φεγγίτης και έπεσε το κούφωμα μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας…

Το παραπάνω συμβάν, που μόνο τυχαίο δεν είναι, αποτελεί ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα παρόμοιων συμβάντων σε σχολικά κτήρια, σε όλη την επικράτεια, και είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης ελέγχων και συντήρησης, με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων (Πασόκ – ΝΔ - Σύριζα).

Μεγάλη ευθύνη φέρει και η Δημοτική Αρχή Δάφνης – Υμηττού, απερχόμενη και επερχόμενη, η οποία δίνει τα ρέστα της στις φιέστες για τα «κυβερνητικά πάρκα» και τα έργα βιτρίνας αλλά για τους απαραίτητους ελέγχους στα σχολεία ούτε δεκάρα τσακιστή… Όσο για την ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου, που θα στεγάσει τα νήπια της περιοχής, που στριμώχνονται μέσα στα ακατάλληλα κτήρια των δημοτικών σχολείων, θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά χρόνια… και βλέπουμε… και όπου βγει…

Είναι φανερό, πως η ασφάλεια των μαθητών είναι μη επιλέξιμη δαπάνη, ενώ προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή είναι έργα εκατοντάδων χιλιάδων όπως η «ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων» που γίνονται για την ενίσχυση της κερδοφορίας κατασκευαστικών ομίλων.

Επειδή όμως οι ζωές των μαθητών μας και οι δικές μας έχουν αξία, ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν θα περιμένουμε παθητικά μέχρι να συμβεί το επόμενο "κακό", μέχρι να εξαντληθεί η "τύχη" μας και να θρηνήσουμε ξανά θύματα μέσα στα σχολεία.

Απαιτούμε:

*Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για εμάς και τα παιδιά μας.

*Επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία, με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

*Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων.

*Να πραγματοποιηθούν άμεσα αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

*Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία, από κρατικό φορέα και πρωτόκολλα ενεργειών που αφορούν τους προβλεπόμενους όρους υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών μονάδων

Η όποια ολιγωρία ή αμέλεια σε ό,τι αφορά την προστασία της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών είναι καταδικαστέα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirgos_dolofonia
Ηλεία: Συγκινεί η δασκάλα της 11χρονης - «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός»
«Όποτε είχε κάποιο πρόβλημα στα μαθηματικά και μου έστελνε στο messenger εικόνα, την έπαιρνα τηλέφωνο και μέσω τηλεφώνου την βοηθούσα»
Ηλεία: Συγκινεί η δασκάλα της 11χρονης - «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός»