εκπαιδευτικος
Σε πολλά νησιά  (Φολέγανδρο,  Χάλκη, Σίκινο, Σχοινούσα, Λειψοί, Κύθνο, Κουφονήσι) δεν υπάρχει πλοίο ούτε την Παρασκευή 22/12 απευθείας για Πειραιά

Επιστολή από αναπληρωτές που εργάζονται σε σχολεία Κυκλάδων και Δωδεκανήσων έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr. Η επιστολή θέτει ένα φλέγον ζήτημα που αφορά όσους εργάζονται εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου, στα οποία η συγκοινωνία ή οι καιρικές συνθήκες πολλές φορές δεν έχουν επιτρέψει στους εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν τα Χριστούγεννα στο σπίτι τους και στις οικογένειές τους.

Η επιστολή των αναπληρωτών σε σχολεία Κυκλάδων και Δωδεκανήσων

Είμαστε εκπαιδευτικοί που έχουμε έρθει από κάθε γωνιά της πατρίδας μας να στελεχώσουμε είτε ως αναπληρωτές ακόμη και με μειωμένο ωράριο (και μισθό) ,είτε ως μόνιμοι (νεοδιόριστοι) τα σχολεία Κυκλάδων και Δωδεκανήσων και για να μετακινηθούμε προς τους τόπους κατοικίας μας και τις οικογένειές μας χρειαζόμαστε ακόμη και 3 μέρες λόγω συγκοινωνίας ή καιρικών συνθηκών.

Σε πολλά νησιά  (Φολέγανδρο,  Χάλκη, Σίκινο, Σχοινούσα, Λειψοί, Κύθνο, Κουφονήσι) δεν υπάρχει πλοίο ούτε την Παρασκευή 22/12 απευθείας για Πειραιά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να κάνουμε Χριστούγεννα μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους, αφού ακόμη και αν κάνουμε χρήση κάποιας άδειας θα υποστούμε  περικοπή στον ήδη πενιχρό μισθό μας τουλάχιστον για 2 ημερομίσθια αφού σε πολλά νησιά το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/12/2023.

Ζητάμε λοιπόν από τους  κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ , ΔΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΔΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΔΠΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, τον κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ αλλά και  τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ να επιδείξουν τη δέουσα ανθρωπιά και ευαισθησία πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στο λειτούργημα των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα νησιά του Αιγαίου να  μας βοηθήσουν με μια άδεια ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ λόγω ΕΟΡΤΏΝ, όπως είχε πράξει κατά το παρελθόν η πρώην περιφερειακή διευθύντρια Νοτίου Αιγαίου.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hospital.jpg
Φρίκη σε οίκο ευγηρίας στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε μητέρα τεσσάρων παιδιών επί χρόνια
«Με χτυπούσε και με απειλούσε ότι αν δεν υποκύψω, θα κάψει τα παιδιά μου και θα κάνει στη 13χρονη κόρη μου αυτά που κάνει και σε εμένα»
Φρίκη σε οίκο ευγηρίας στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε μητέρα τεσσάρων παιδιών επί χρόνια