Το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα πρώτα 150 κορυφαία τμήματα αθλητικής επιστήμης παγκοσμίως
Με βάση την κατάταξη των πανεπιστημίων στο χώρο της αθλητικής επιστήμης (Sport Science) από τον οργανισμό ARWU (Shanghai’s Global Ranking of Sport Science Schools and Departments 2023).

To 2023 το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρέθηκε ξανά στα πρώτα 150 κορυφαία τμήματα αθλητικής επιστήμης παγκοσμίως!

Σύμφωνα με ανάρτηση του ΤΕΦΑΑ, εκτός του ότι βρίσκεται στις θέσεις 101-150 παγκοσμίως, είναι και το πρώτο στην Ελλάδα με βάση την ερευνητική δραστηριότητα, τις δημοσιεύσεις σε ποιοτικά περιοδικά και την απήχηση ή αναγνωρισιμότητα του ερευνητικού του έργου διεθνώς.

Η ανάρτηση

Το Δεκέμβριο του 2023 ανακοινώθηκε η κατάταξη των πανεπιστημίων στο χώρο της αθλητικής επιστήμης (Sport Science) από τον οργανισμό ARWU (Shanghai’s Global Ranking of Sport Science Schools and Departments 2023). Σύμφωνα με αυτό το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνεχίζοντας την καλή παράδοση των προηγούμενων ετών, βρίσκεται στις θέσεις 101-150 παγκοσμίως και το πρώτο στην Ελλάδα με βάση την ερευνητική δραστηριότητα, τις δημοσιεύσεις σε ποιοτικά περιοδικά και την απήχηση ή αναγνωρισιμότητα του ερευνητικού του έργου διεθνώς, καθώς και το βαθμό διεθνών συνεργασιών (http://www.shanghairanking.com/rankings/grsssd/2023...).

Η κατάταξη αυτή αναδεικνύει ότι το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παραμένει σταθερά σε αυτή τη θέση επί 7 έτη και ανταγωνίζεται επάξια πολυπληθέστερα Τμήματα του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι η λίστα της Σαγκάης δεν λαμβάνει υπόψη τον αριθμό μελών ΔΕΠ αλλά το συνολικό έργο από κάθε ίδρυμα, χρησιμοποιώντας το πανεπιστήμιο ως μονάδα ανάλυσης, που περιλαμβάνει είτε αθλητικό πανεπιστήμιο (π.χ. Νορβηγίας, Γερμανικό της Κολωνίας, κλπ.) είτε μία ή περισσότερες μονάδες αθλητικής επιστήμης (π.χ. τα ΤΕΦΑΑ Σερρών και Θεσσαλονίκης ενιαία ως ΑΠΘ) του κάθε πανεπιστημίου.

Μπορεί να είναι εικόνα ‎κείμενο που λέει "‎山 SHANGHAI 软羽 RANKING Home Rankings Universities Global Ranking of Sport Science Schools and Departments News World Rank Institution Activities Institutions Search university 101-150 Greece University of Thessaly FRESSALY Department of Physical Education and Sport Total Score 4 CPP 201-300 Aristotle University of Thessaloniki Department of P”ysical Education and Sport 54.5 201-300 Democritus University of Thrace Department of Physical Education and Sport 38.9 201-300 National and Kapodistrian University of Athens 43.7 School of ۔ysical Education and Sport Scie.. Institutions within the same rank range are listed alphabetically. 39.3‎"‎

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο