πιερρακάκης
Οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία χρειάζονται χρόνο ωρίμανσης

“Η στρατηγική μας για το “ανοιχτό σχολείο” περιλαμβάνει αλλαγές σε όλα τα μαθήματα, προκειμένου αυτά να γίνουν πιο ενδιαφέροντα και να μπορούν οι μαθητές να τα αφομοιώσουν πληρέστερα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον SKAI.gr και τους δημοσιογράφους  Βασίλη Χιώτη και τον Νότη Παπαδόπουλο, οι οποίοι τον κάλεσαν να σχολιάσει τα δυσμενή για τους Ελληνες μαθητές αποτελέσματα της έρευνας PISA 2022, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα.

Ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στο ΣΚΑΙ ράδιο και τους Χιώτη- Παπαδόπουλο

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε επίσης πως η πτώση στο διαγωνισμό PISA 2022 είναι γενικότερη και έχει προβληματίσει πολλές χώρες του κόσμου σε σχέση με τα προγράμματα παιδείας και το πια ήταν η επίδραση του covid σε αυτά.

Οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία χρειάζονται χρόνο ωρίμανσης ανέφερε ο Υπουργός ΠΑΙΘΑ παραθέτοντας τις επικείμενες αλλαγές που σχεδιάζονται στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και για τα Πανεπιστήμια.

Κατόπιν ο κος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην υπό σχεδιασμό στρατηγική για το “ανοιχτό σχολείο”, λέγοντας πως “θα πάμε μάθημα-μάθημα, το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς, να κάνουμε αλλαγές για να γίνουν τα αντικείμενα πιο ενδιαφέροντα”, δίνοντας ως παραδείγματα τη λογοτεχνία και την πληροφορική, συμπληρώνοντας πως θα δούμε σημαντικές αλλαγές τη νέα χρονιά.

Τέλος ο Υπουργός ανέφερε πως το σχέδιο νόμου που θα αφορά στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια αλλά και στα δημόσια, (σε ολιστική αντιμετώπιση) θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν το τέλος της χρονιάς. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathimatika.jpg
Ανακοίνωση των Προέδρων των Μαθηματικών Τμημάτων για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
«Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων ή παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, η οποία βασίζεται σε...
Ανακοίνωση των Προέδρων των Μαθηματικών Τμημάτων για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
olme.jpg
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: Μετά τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ αποφασίζει την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής
Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για Γ.Σ. 6-8/03 και Γ.Σ. Προέδρων 9/03 με εισήγηση του Δ.Σ. για επαναπροκήρυξη της ΑΑ από ΟΛΜΕ.
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: Μετά τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ αποφασίζει την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής
Ισραηλινοί στρατιώτες
Στο στόχαστρο των Ισραηλινών τα μικρά παιδιά: Νεκρά παιδία 10, 13 και 16 ετών
Κατά την διάρκεια επιδρομών σε χωριά της Δυτικής Όχθης, νέοι υποδέχθηκαν τους πάνοπλους στρατιώτες με πέτρες και αυτοί άνοιξαν αδιακρίτως πυρ
Στο στόχαστρο των Ισραηλινών τα μικρά παιδιά: Νεκρά παιδία 10, 13 και 16 ετών