Μεγάλη ζήτηση εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής - "Στέρεψαν" οι Πίνακες Κατάταξης αναπληρωτών
Οι πίνακες κατάταξης «στέρεψαν» αφήνοντας πάνω από 1.000 ακάλυπτα κενά

Οι μηδενικοί διορισμοί στη σχολική εκπαίδευση τη μνημονιακή δεκαετία σε συνδυασμό με τις χιλιάδες παραιτήσεις - συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών την ίδια περίοδο δημιούργησαν ένα δυσμενές τοπίο στους πτυχιούχους εκπαιδευτικών σχολών.

Από το 2020 και μετά, με την έναρξη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση περίπου 30.000 πτυχιούχοι βρέθηκαν σταδιακά ως νεοδιόριστοι στα σχολεία ενώ παράλληλα την περίοδο 2020 – 2023 τα μεγάλα κενά που αναπτύχθηκαν δημιουργούσαν κάθε χρόνο την ανάγκη προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που κυμαίνονταν από 45-50.000.

Ιδιαίτερα στην παραμελημένη για δεκαετίες ειδική αγωγή και εκπαίδευση, συμπληρωματικά των διορισμών, προσλαμβάνονται ετησίως πολλές χιλιάδες αναπληρωτές (ιδιαίτερα την παράλληλη στήριξη) χωρίς να καλύπτονται όλα τα κενά.

Φέτος μάλιστα παρουσιάστηκε σημαντική αδυναμία κάλυψης των κενών από την ανεπάρκεια πτυχιούχων ειδικής αγωγής στους πίνακες κατάταξης οι οποίοι «στέρεψαν» αφήνοντας πάνω από 1000 ακάλυπτα κενά.

Αυτό σημαίνει ότι οι πτυχιούχοι ειδικής αγωγής βρίσκονται σχεδόν «ίσα βάρκα – ίσα νερά» με τις ανάγκες για πρόσληψη στην σχολική εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astinomia.jpg
ΕΛΑΣ: 98 προσλήψεις προσωπικού σε Κομοτηνή, Αττική και Θεσσαλονίκη μέσω δύο προκηρύξεων
Θέσεις σε ειδικότητες τεχνικής, υγειονομικής και υποστηρικτικής κατεύθυνσης – Οι αιτήσεις και τα κριτήρια του ΑΣΕΠ
ΕΛΑΣ: 98 προσλήψεις προσωπικού σε Κομοτηνή, Αττική και Θεσσαλονίκη μέσω δύο προκηρύξεων
Νίκος Ανδρουλάκης
Πυρά Ανδρουλάκη στη Βουλή: «ΕΥΠ και Predator πήγαιναν χέρι-χέρι – Ο Μητσοτάκης είναι πίσω από όλα»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σηκώνει το γάντι: «Τελειώνει ο θεσμικός κατήφορος της κυβέρνησης»
Πυρά Ανδρουλάκη στη Βουλή: «ΕΥΠ και Predator πήγαιναν χέρι-χέρι – Ο Μητσοτάκης είναι πίσω από όλα»
Δ. Μιχαηλίδου: «Διευρύναμε το πρόγραμμα "Νταντάδες της γειτονιάς" και αυξήσαμε τον μισθό στα 500 ευρώ ανά παιδί»
Δ. Μιχαηλίδου: Αιτήσεις την Παρασκευή για voucher 500 ευρώ σε όλους τους γονείς
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και οι αλλαγές για πολύτεκνους και αναδόχους – Τι ισχύει για το πρόγραμμα «Όλοι Digital»
Δ. Μιχαηλίδου: Αιτήσεις την Παρασκευή για voucher 500 ευρώ σε όλους τους γονείς