7ο-γυμνάσιο
«Χτυπάει, σπάει, βρίζει, απειλεί. Έχει χαθεί η ασφάλεια στο σχολείο» – Κραυγή αγωνίας και Εισαγγελική παρέμβαση για την μπουνιά του 15χρονου σε γυμνάσιο των Χανίων

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το βίαιο περιστατικό που έλαβε χώρα χθες στο 7ο γυμνάσιο Χανίων, όταν μαθητής επιτέθηκε σε άλλον, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο, με την εισαγγελέα ανηλίκων να δεσμεύεται να προχωρήσει και σε περαιτέρω ενέργειες για να λάβει το παιδί (ο δράστης) εξειδικευμένη υποστήριξη.  

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα του zarpanews.gr οι γονείς του μαθητή που τραυματίστηκε, προχώρησαν σε μήνυση εναντίον της άλλης οικογένειας ενώ όπως έγινε γνωστό, είχαν προηγηθεί αμέτρητες εκκλήσεις για παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς από γονείς και καθηγητές που θεωρούσαν ότι η αποκλίνουσα συμπεριφορά του παιδιού ήταν εκτός ορίων.

Παράλληλα εξετάζεται το αίτημα για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος του 15χρονου  ενώ παραμένει ζητούμενο το πώς η σχολική κοινότητα θα διαχειριστεί αυτό το αδιέξοδο.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης γονέων και εκπαιδευτικών την Τρίτη το μεσημέρι στα Δικαστήρια, αναδείχτηκε το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης παιδοψυχιάτρου στο Νοσοκομείο Χανίων αλλά και η χρόνια υποστελέχωση του Κέντρου Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής & Υποστήριξης. ( ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) στα Χανιά.

Την εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε ο σύλλογος διδασκόντων ενώ η εισαγγελία Χανίων προχώρησε σε διώξεις εναντίον των εκπαιδευτικών με την ΕΛΜΕ να δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών και όλου του συλλόγου του σχολείου που τόσο καιρό με επιστημονικό και ανθρώπινο τρόπο διαχειρίζονται τα αμέτρητα περιστατικά.

«Λεκτική βία, σωματική βία, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και άλλα. Αυτό καταγράφεται από πέρυσι και συνεχίζεται και φέτος» κατήγγειλε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων Χρήστος Μπέλμπας, εξηγώντας πως «εμείς ως εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουμε όλα τα παιδιά, τους μαθητές μας, με γνωσιακή και παιδαγωγική ευθύνη. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την Πολιτεία, τις ελλείψεις της και την ευθύνη λειτουργίας συγκεκριμένων δομών. Οι συνάδελφοι στο συγκεκριμένο σχολείο, με αιτήματα από πέρυσι και φέτος συνεχώς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και στην διεύθυνση β’βάθμιας και στον σύμβουλο ειδικής αγωγής και στην εισαγγελία ανηλίκων. Δεν μπορούμε να γινόμαστε ο σάκος του μποξ είτε κυριολεκτικά -και το εννοώ αυτό που λέω- είτε μεταφορικά, δεν θα ανεχτούμε δηλαδή να καθίσουν στο εδώλιο οι συνάδελφοί μας. Φοβάμαι ότι με αυτήν την υποστελέχωση και αυτές τις ανεπάρκειες δεν θα είναι το τελευταίο περιστατικό».

«Το φαινόμενο της βίας δεν έχει να κάνει με ένα παιδί ή με ένα σχολείο αλλά με μια γενικότερη κατάσταση» τόνισε ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης Αντιπρόεδρος της Ενωσης Γονέων ν. Χανίων ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην μη ύπαρξη παιδοψυχιάτρου στο νοσοκομείο Χανίων, στις ελλείψεις στην ειδική αγωγή και στο κατά πόσο τέτοια φαινόμενα βίας στα σχολεία θα πρέπει να μπορέσουν σταδιακά να αποτελέσουν παρελθόν.

«Το θέμα πρέπει να μπει στη σωστή του βάση και η σωστή βάση δεν είναι ότι φταίει ένας μαθητής. Αυτό που λέμε εδώ και μήνες είναι ότι το αίσθημα της ασφάλειας και το παιδαγωγικό αίσθημα που πρέπει να υπάρχει στην καθημερινότητα των παιδιών μας στο σχολείο, έχει χαθεί. Έχουμε αλλεπάλληλα περιστατικά, έχουμε καταθέσει έγρραφα, έχουμε καταθέσει έγγραφη διαμαρτυρία στον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας και η απάντηση που πήραμε είναι ότι αυτά που λέμε είναι υπερβολικά και ό,τι αυτά είναι μέσος όρος στα σοχλεία της πόλης μας» ανέφερε ο κ. Πέτρος Χατζησταύρος, Πρόεδρος συλλόγου γονέων 7ου Γυμνασίου

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio_kleisto_198490608_6.jpg
Γερασμένα, υποσυντηρημένα και επικίνδυνα σχολεία: Τι καταγγέλλουν γονείς μαθητών στα Γιάννενα
«Το πρόβλημα των σχολικών υποδομών δεν αντιμετωπίζεται με “μπαλώματα”» λένε οι γονείς
Γερασμένα, υποσυντηρημένα και επικίνδυνα σχολεία: Τι καταγγέλλουν γονείς μαθητών στα Γιάννενα