Σχολείο
Οι γονείς και οι μαθητές οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη συγχώνευση, σήμερα  στις 12 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Ανοικτή επιστολή προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης απέστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς ζητώντας την ακύρωση της απόφασης για συγχώνευση του 4ου και 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς.

Παράλληλα, οι γονείς και οι μαθητές οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη συγχώνευση, σήμερα  στις 12 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Οπως τονίζουν οι γονείς,  αν προχωρήσει η συγχώνευση θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός υπερβολικά μεγάλου σχολείου με 400-450 μαθητές και μαθήτριες,  τη δημιουργία μεγάλων τμημάτων των 27 - 30 μαθητών και μαθητριών, αλλά και θα δυσκολέψουν οι σχέσεις των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, οι συνθήκες επικοινωνίας και επιτήρησης, πρόληψης και αποτροπής φαινομένων παραβατικότητας

Η ανοικτή επιστολή των γονέων

Θέμα: “Όχι στη Συγχώνευση 4ου και 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς”

Αποκλειστικό κριτήριο για τη στάση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς είναι κάθε απόφαση και ενέργεια να βελτιώνει και όχι να υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τις συνθήκες με τις οποίες αυτή παρέχεται. Το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση είναι αδιαπραγμάτευτο. Η λειτουργία των σχολείων δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι του κόστους.

Και ενώ αναμένουμε γονείς και μαθητές, με βάση την διαπιστωμένη ανάγκη, να δούμε ότι οι αρμόδιοι φορείς συμβάλλουν στο να δρομολογηθεί άμεσα η ανέγερση του ιδρυμένου 8ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, ενός σχολείου που θα έλυνε το ζήτημα των κατανομών, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εισήγηση για συγχώνευση δύο Λυκείων, του 4ου και 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, στην περιοχή Βότση.

Συντασσόμαστε στο πλευρό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 5ουΓΕΛ Καλαμαριάς, καθώς και των εκπαιδευτικών που ζητούν να αποσυρθεί η εισήγηση συγχώνευσης. Εκτιμούμε ως θετικό το γεγονός ότι τόσο η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας όσο και ο Δήμος Καλαμαριάς γνωμοδότησαν αρνητικά.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς επιμένουμε ότι η προτεινόμενη συγχώνευση πρέπει να ακυρωθεί, γιατί, αν προχωρήσει, θα έχει ως αποτέλεσμα:

  1. Τη δημιουργία ενός υπερβολικά μεγάλου σχολείου με 400-450 μαθητές και μαθήτριες, γεγονός που δυσχεραίνει τόσο τη διοίκηση όσο και τη λειτουργία του, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εκδηλώσεις, τις γιορτές, τις εκδρομές και συνολικά τις δράσεις ενός τέτοιου μεγάλου σχολείου.

  2. Διευκολύνει τη δημιουργία μεγάλων τμημάτων των 27 - 30 μαθητών και μαθητριών, καθώς η κατανομή ανά τμήμα γίνεται σε μεγαλύτερο όγκο. Γεγονός που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

  3. Δυσκολεύουν οι σχέσεις των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, οι συνθήκες επικοινωνίας και επιτήρησης, πρόληψης και αποτροπής φαινομένων παραβατικότητας. Επίσης, δυσκολεύουν και οι σχέσεις μεταξύ των μαθητών σε ένα μεγάλο απρόσωπο σχολείο.

Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη συγχώνευση, την Τρίτη 5/12 στις 12 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα