ΔΕΝ ΔΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
Εκλογές Εκπαιδευτικών ΠΕ στο Σύλλογο της Γλυφάδας: Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, αίθουσα Ιωνία (Λ. Καραμανλή 113, δίπλα στο Δημαρχείο Βούλας) από 10:00 το πρωί έως 7:00 το απόγευμα.

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει την ανακοίνωση του σχήματος Συνεργασία για Ενότητα και Αγώνα (Γλυφάδα 3Β - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΠΕ).

Συνεργασία για Ενότητα και Αγώνα
Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.
                                                                                                                   

Εμπρός να σταθούμε 
 και να τραγουδήσουμε: 
 «θα νικήσουμε!» 
ανεμίζοντας τις σημαίες 
της ΕΝΟΤΗΤΑΣ 

 

Το αίμα των κρίνων   

Λίτρα αίματος στην Παλαιστίνη. Αυτοάμυνα η δολοφονία 4.500 παιδιών. Βομβαρδισμοί σχολείων, νοσοκομείων, με 2.500.000 άμαχους χωρίς πρόσβαση σε ρεύμα, νερό, φάρμακα. Ένας λαός ζωντανό πένθος, με την Ε.Ε. των ίσων αποστάσεων και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ψηφίζει αποχή για τον τερματισμό της γενοκτονίας. 

Εγκλεισμοί   

Ανθρωποκτόνος πολιτική, ατιμώρητη. Στα Τέμπη, στο ναυάγιο της Πύλου, στη φωτιά, στις πλημμύρες. Στη δίνη μιας γεωπολιτικής κρίσης και οικονομικής ένδειας αποκαθηλώνεται η «ευδαιμονία» της Ε.Ε.. Ένας κόσμος που βουλιάζει στην ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, στην ακρίβεια λέγοντας το «λάδι, λαδάκι»

Μισθοί που τελειώνουν στη μέση του μήνα, πλειστηριασμοί, part time δουλειά και μισή ζωή. Καταστολή και γκλομπς σε κάθε διεκδίκηση πολιτών και εργαζομένων. Βαθιά κρίση πολιτικής εκπροσώπησης με κοινοβουλευτισμό και Μ.Μ.Ε. να χορεύουν σε ρυθμούς υποκινούμενους από ιδιωτικά συμφέροντα. Κόλαση με τόσο φως …. δεν το περίμενα!

*Ο Ιέραξ είναι εδώ!

Η π. υπουργός Παιδείας με λογαριασμό στη Deutsche Bank ύψους 1.014.814,81 € ενώ ο σημερινός υπουργός Πιερρακάκης…… αναγορεύεται σε Μωυσή και χαράζει σε πέτρα την αξιολόγηση – διάλυση του δημόσιου σχολείου. Ένα σχολείο – εργοστάσιο με χορηγούς «αριστεία» και ποινές. Ένα υπουργείο που επενδύει στην παιδαγωγική του φόβου υλοποιώντας τις κατευθύνσεις Ε.Ε., ΟΟΣΑ και ΡΙΖΑ.

Δεν επιχειρούν τάγματα εφόδου στα σχολεία αλλά «μερικοί κύριοι που νομίζουν ότι είμαστε συνάδελφοι» καταπώς έλεγε ο Μ. Χατζιδάκις. Είναι οι νέο-επιθεωρητές. Αγγελιοφόροι του υπουργείου που στοχεύουν να μετατρέψουν την παιδαγωγική σε άνυδρη διαδικασία και το δάσκαλο σε ουδέτερο υπάλληλο.

Δάσκαλε κουράγιο!

Δεν θα γίνουμε λοιπόν ξενίτες στον τόπο μας, στο σχολείο. Τριάντα χρόνια, η αξιολόγηση, με τη συλλογική αντίσταση των εκπαιδευτικών και των συλλόγων διδασκόντων έχει μείνει στα χαρτιά. Τρία χρόνια τώρα, σε μία συγκλονιστική μάχη, τάξη την τάξη, η εκπαίδευση δίνει αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας.

Γέφυρες αξιοπρέπειας, σ’ αυτή την αναμέτρηση, με το παρόν και το μέλλον, κόντρα στις απειλές και στις παράνομες προφορικές εντολές «στελεχών» είναι τα ενιαία κείμενα, η απεργία-αποχή, η ομόφωνη απόφαση της 92ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.. Στόχος της κυβέρνησης αναπληρωτές, νεοδιόριστοι, μόνιμοι να γίνουμε όλοι δόκιμοι, υποταγμένοι στο «όραμα» του νεοφιλελευθερισμού.

Να πάρουμε θέση απέναντι στους επιδρομείς της ζωής και του σχολείου!

Με το μέρος των αδικημένων, με τις απελευθερωτικές ιδέες της κοινωνικής και εκπαιδευτικής χειραφέτησης.

Κινητήριος δύναμη η Δ.Ο.Ε. με τη 100χρονη ιστορία αγώνων, ο Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Γλυφάδας, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Όλες και όλοι εμείς θα διασχίσουμε τους ποταμούς και θα παλέψουμε για μια κοινωνία ισότητας με την ανυπότακτη εκπαίδευση που δεν παραδίνεται. Ισχυρό συνδικάτο και συλλογική δράση γιατί η αδιαφορία και η αποχή είναι το νεκρό βάρος της ζωής.

Με το υλικό των εκπαιδευτικών ονείρων, ενάντια στον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό θα αποκαθηλώσουμε τον επιθεωρητισμό!  

Γενική Συνέλευση Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 στις 7:30 μμ στο 3ο Δ.Σ. Γλυφάδας

Εκλογές για Δ.Σ. Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, αίθουσα Ιωνία (Λ. Καραμανλή 113, δίπλα στο Δημαρχείο Βούλας) από 10:00 το πρωί έως 7:00 το απόγευμα.

  • Ψηφίζουμε – στηρίζουμε: Συνεργασία για ενότητα και αγώνα
  • Με το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα παλεύουμε για ένα σχολείο στο μπόι των ονείρων μας!

*(στην εποχή του επιθεωρητισμού, όταν ένας δάσκαλος δεχόταν αιφνιδιαστική επίσκεψη επιθεωρητή, ειδοποιούσε τους/τις συναδέλφους των γειτονικών σχολείων χρησιμοποιώντας το συνθηματικό «ο ιέραξ είναι εδώ»!).

Ψηφοδέλτιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PIERAKAKIS
Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή για τα Κολέγια, τα δημόσια ΑΕΙ, τον Γαβρόγλου και τα ακαδημαϊκά δικαιώματα

Ομιλία του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σ/ν του

Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή για τα Κολέγια, τα δημόσια ΑΕΙ, τον Γαβρόγλου και τα ακαδημαϊκά δικαιώματα
εκπαιδευτικοι
Εκπαιδευτικοί: Να αποδοθούν τα χρήματα από ΚΑΠ όπως μοιράστηκαν από την Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
«Να αποδοθούν τα χρήματα από ΚΑΠ όπως μοιράστηκαν από την Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης», ζητούν οι εκπαιδευτικοί
Εκπαιδευτικοί: Να αποδοθούν τα χρήματα από ΚΑΠ όπως μοιράστηκαν από την Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης