εοππεπ
Με στόχο την ενσωμάτωση των επιχειρηματικών ικανοτήτων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Την καινοτομική πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης για την επιχειρηματικότητα παρουσίασε ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στο πλαίσιο της υβριδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του συγχρηματοδοτούμενου έργου “Develop National Networks of Adult Education Providers in the field of Entrepreneurship” – ENTRnet”, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του και διαδικτυακά.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., κ. Γεωργία Ρεμπούτσικα, υπογραμμίζοντας την προστιθέμενη αξία του έργου και ειδικότερα της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης για την επιχειρηματικότητα που ανάπτυξε ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, με στόχο την ενσωμάτωση των επιχειρηματικών ικανοτήτων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Παράλληλα, η κ. Ρεμπούτσικα τόνισε ότι το εν λόγω έργο εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό της ψηφιοποίησης του Οργανισμού και της αναβάθμισης των υπηρεσιών του προς τους πολίτες.

Η πλατφόρμα, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους εταίρους της σύμπραξης απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ωφελουμένων, με στόχο την αναβάθμιση των επιχειρηματικών τους ικανοτήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ολοκληρωμένες ενότητες ηλεκτρονικών μαθημάτων ασύγχρονης μάθησης στους τομείς: α) Ενδο- Επιχειρηματικότητα, β) Νεανική Επιχειρηματικότητα, γ) Πράσινη Επιχειρηματικότητα, δ) Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα, ε) Καινοτομική Επιχειρηματικότητα και στ) Συνεργατική Επιχειρηματικότητα.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσω του ιστοτόπου του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μέσω του ιστοτόπου του έργου ENTRnet (https://entrnet.eu/), αλλά και απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας (https://www.learn.entrnet.eu/).

Την εκδήλωση χαιρέτισε η κ. Γιάννα Χορμόβα, Υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α. που είναι εταίρος στο έργο, η οποία υπογράμμισε τη γόνιμη συνεργασία της Δ.ΥΠ.Α με τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., στη βάση της συναντίληψης και της κοινής προσπάθειας για την συνεχή ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της απασχόλησης και την αναβάθμιση των προσόντων του ανθρώπινου δυναμικού, με έμφαση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναπτύχθηκε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Προκλήσεις και ευκαιρίες για την ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση». Στην έναρξη της συζήτησης, το έναυσμα για ιδέες στην περαιτέρω αξιοποίηση του έργου, τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, έδωσε με την εισαγωγική τοποθέτησή της, η Προϊσταμένη Δ/νσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Όλγα Καφετζοπούλου, η οποία τόνισε το ενδιαφέρον του Υπουργείου για το έργο και την ένταξη μαθημάτων επιχειρηματικότητας στο πεδίο ευθύνης του.

Σε μια γόνιμη συζήτηση τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι, εκπρόσωποι των Κοινωνικών Εταίρων, του Εθνικού Δικτύου Φορέων Εκπαίδευσης Ενηλίκων για την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, Διευθυντές Δημοσίων ΙΕΚ ως εκπρόσωποι του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας της Περιφέρειας Αττικής, στελέχη του ΕΟΠΠΕΠ και εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών δικτύων EUROPASS, EUROGUIDANCE και REFERNET καθώς και εκπρόσωποι φορέων διά βίου μάθησης και σύμβουλοι σταδιοδρομίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη σύνοψη των συμπερασμάτων, εν όψει της περαιτέρω αξιοποίησης της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης, για την ένταξη των επιχειρηματικών ικανοτήτων, ως μέσου αναβάθμισης και ενίσχυσης των προσόντων των ενηλίκων καταρτιζομένων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tv_4.jpg
Η Newspeak της κυβέρνησης
«Η παράκαμψη του Συντάγματος για το άρθρο 16 είναι «μεταρρύθμιση», η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών είναι «διαφάνεια», το ξεπούλημα δημόσιας...
Η Newspeak της κυβέρνησης