Thumbnail
Φτάνοντας στο τέλος της φετινής χρονιάς παρατηρούμε ότι τα προβλήματα στην εκπαίδευση εξακολουθούν να υπάρχουν και να γίνονται εντονότερα.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ένα πλήθος περιστατικών τραυματισμών εκπαιδευτικών ,είτε μέσα σε τάξεις από επιθέσεις μαθητών , είτε από πτώσεις σοβάδων από ταβάνια , σήμερα τραυματισμός απο πτώση πίνακα,απόρροια όλων αυτών της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής την οποία πολλές φορές έχουμε τονίσει ότι στα ελληνικά σχολεία δεν είναι αυτή η οποία θα έπρεπε να είναι.

Η υλικοτεχνική υποδομή είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα του ελληνικού σχολείου καθότι παραμένει ίδια εδώ και αρκετές δεκάδες ετών Χωρίς καμία αναβάθμιση και χωρίς επισκευή των υπαρχουσών δομών .

Υπάρχει ακόμη ένα είδος βίας

Τον τελευταίο καιρό εναντίον εκπαιδευτικών είτε από μαθητές είτε από τους γονείς μαθητών ,αυτό είναι σαν αποτέλεσμα της απαξίωσης του ρόλου των εκπαιδευτικών τόσο από τους γονείς, και εν συνεχεία από τους ίδιους τους μαθητές ,έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να εξακολουθούν να νιώθουν απροστάτευτοι απέναντι σε οποιοδήποτε γονέα προκαλεί οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά στο χώρο του σχολείου

Σαν συμπλήρωμα όλων αυτών θα ανοίξει η πλατφόρμα ανώνυμων καταγγελιών εναντίον των εκπαιδευτικών του σχολείου έτσι ο εκπαιδευτικός να βλέπει ότι βάλλεται από όλες τις πλευρές από επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες

Αναρωτιόμαστε λοιπόν με πόση όρεξη ο εκπαιδευτικός θα κληθεί να εκτελέσει τα παιδαγωγικά του καθήκοντα .

Ένα άλλο νέο των τελευταίων ημερών είναι η πρόσληψη εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή ειδικά στο τμήμα των παράλληλων στηρίξεωνΚαι ω του θαύματος ,το Υπουργείο ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να βρει στη λίστα τον αριθμό των εκπαιδευτικών οι οποίοι του είναι απαραίτητοι.

Κανείς δεν ερμηνεύει το γεγονός ότι όταν γίνονται πρόσκληση εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής Δεκέμβριο μήνα των οποίων η σύμβαση θα λήξει μέσα σε έξι μήνες πολλοί από τους εκπαιδευτικούς ήδη έχουν βρει δουλειά, κάνουν διάφορες άλλες εργασίες, αφού θα πρέπει για ένα χρονικό διάστημα μόλις πέντε με έξι μηνών να μετακινηθούν από περιοχή σε περιοχή, να νοικιάσουν σπίτι ,να αφήσουν τις οικογένειές τους, να ανατρέψουν τον προγραμματισμό τους ,μόνο και μόνο επειδή κανείς δεν προγραμμάτισε σωστά για την σωστή επαγγελματική τους σταδιοδρομία από την αρχή της σχολικής χρονιάς δηλαδή από τις αρχές του Σεπτεμβρίου παρά φτάνουμε αρχές Δεκέμβρη ,θα φτάσουμε και Απρίλη. 

Όπως κάθε χρόνο να ζητάμε την πρόσληψη εκπαιδευτικών για δομές ειδικότερα της ειδικής αγωγής του πυλώνα της εκπαίδευσης ο οποίος θέλουμε να υποστηρίζουμε ότι είναι ο πιο δυναμικός και αυτός ο οποίος πρέπει να περιβάλλεται με μεγαλύτερη προστασία

Και προχωράμε παρακάτω. Κάθε μέρα οι διευθυντές των σχολείων δέχονται πληθώρα μηνυμάτων από τις Διευθύνσεις για εκτελέσεις εντολών, που τους στερεί τη δυνατότητα ελέγχου του, εκπαιδευτικού έργου που συντελείται στην σχολική τους μονάδα και τους μετατρέπει σε μια γραφειοκρατική δομή αποστειρωμένη απο τα ουσιαστικά αντικείμενα τους, ταν παιδαγωγικό συντονισμό.

Αν πάμε τώρα στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής όπως ονομάζεται, εκεί θα δούμε παράπονα από τα ειδικά σχολεία για ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και πλήθος γονέων να περιμένουν έως και 2 χρόνια για μια γνωμάτευση από τα ΚΕΔΑΣΥ για τα παιδιά τους,

ΤΡΑΓΙΚΟ γιατί κατά τα άλλα η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών γιαυτό και σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε για την ισότητα των ευκαιριών.

Δεν ξέρει κανείς τι άλλο να γράψει...ειδικά όταν ακούει βαρύγδουπες εξαγγελίες, για στρατηγικούς προγραμματισμούς , όταν δεν έχουμε προγραμματίσει τα θέματα του μήνα.

Είναι απογοητευτικό κάθε χρόνο, να επισημαίνουμε τα ίδια και τα ίδια και να μην γίνεται κάτι.

Είναι θλιβερό κάποιοι να κάνουν ότι δεν ακούν, ελπίζοντας ότι όλα θα πέσουν στη λήθη.

Για το καλό μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας όλων να συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Ίσως αλλάξουμε και το γνωστό τραγούδι….όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν

 

ΓΡΙΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ π Δ/ΝΤΗΣ 18ο Δ.Σ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΚΕΔΑΣΥ Β ΑΘΗΝΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

akrita.jpg
Έλενα Ακρίτα για Ποινικό Κώδικα: «Τι Βορίδης, τι Φλωρίδης»
«Μια κυβέρνηση που προσπαθεί κακήν κακώς να κουκουλώσει την τραγωδία των Τεμπών, να βγάλει λάδι τον υπεύθυνο υπουργό της, που αποκλείει και φιμώνει...
Έλενα Ακρίτα για Ποινικό Κώδικα: «Τι Βορίδης, τι Φλωρίδης»
Χάρης Θεοχάρης
Έκτακτο επίδομα Πάσχα – «Άδειασμα» Θεοχάρη στον Χατζηδάκη: «Πάρα πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση»
Στον «αέρα» το έκτακτο επίδομα για τους ευάλωτους το Πάσχα - Τι είπε ο υφυπουργός Οικονομίας
Έκτακτο επίδομα Πάσχα – «Άδειασμα» Θεοχάρη στον Χατζηδάκη: «Πάρα πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση»