Thumbnail
Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης

Κονδύλι πάνω από 100 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των Εργαστηριακών Κέντρων των ΕΠΑΛ και των ΙΕΚ θα διαθέσει το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον  Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, του Υπουργείου κ. Γεώργιο Βούτσινο.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο γ.γ. μιλώντας σε Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα την Επαγγελματική Εκπαίδευση, που διοργάνωσαν, προ ημερών, η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», ο κ. Γ. Βούτσινος σημείωσε ότι η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης και πρόσθεσε ότι «παράλληλα δρομολογείται μια ακόμα καινοτομία που σχεδιάζουμε και θα έρθει σύντομα στη Βουλή για ψήφιση με σκοπό τη δημιουργία campuses στην επαγγελματική εκπαίδευση. Ήδη βλέπουμε ότι σε ένα περίπου 60% των δομών υπάρχει συστέγαση μεταξύ του ΙΕΚ, του ΕΠΑΛ και του Εργαστηριακού Κέντρου» ανέφερε χαρακτηριστικά για να εξηγήσει αμέσως μετά ότι σε αυτές τις δομές θα δημιουργηθούν τα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΚΕΕΚ).

«Σε αυτό το πλαίσιο αναβαθμίζουμε τα Γραφεία Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας, δηλαδή τα γραφεία διασύνδεσης των σημερινών ΙΕΚ, όπως και τη διασύνδεσή τους με την τοπική οικονομία και τα εντάσσουμε οργανικά στα ΚΕΕΚ, ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στις υπόλοιπες δομές κάθε campus» συμπλήρωσε.

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης αναφερόμενος στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Ελλάδα, τόνισε ότι «εντάσσονται σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική, η οποία, μεταξύ άλλων, εστιάζει στη μαθητεία που βασίζεται στο δυαδικό σύστημα που τόσο αναπτυγμένο είναι στη Γερμανία. Είναι η αρχαιότερη μέθοδος, πλην όμως και η αποτελεσματικότερη όταν γίνεται με κανόνες και αυστηρές προδιαγραφές» είπε.

Σχολιάζοντας την απόδοση του εν λόγω συστήματος, σημείωσε ότι φέτος προσφέρθηκαν περίπου 9.500 θέσεις αυξημένες κατά 42% σε σχέση με πέρυσι. Όπως εξήγησε, «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι αφού καταφέραμε να αντιστρέψουμε την αναλογία θέσεων μαθητείας υπέρ του ιδιωτικού τομέα που ανέρχεται πλέον στο 63%. Αυτό όπως γίνεται αντιληπτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί όσο αυξάνονται οι προσφερόμενες θέσεις από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης θέσεων εργασίες στις ίδιες τις επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα και της συνεργασίας μας με τον ΣΕΒ» υπογράμμισε ο κ. Γ. Βούτσινος. Όπως επίσης είπε, έχουν ολοκληρωθεί οι 130 νέοι οδηγοί κατάρτισης για όλες τις ειδικότητες των  ΙΕΚ, που αποτελούν προϊόν της συνεργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!