ΔΟΑΤΑΠ: Πρόσκληση για συμμετοχή στο Εθνικό Μητρώο Αξιολογητών
Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023

Το Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. απευθύνει δημόσια πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος ένταξης στο Εθνικό Μητρώο Αξιολογητών όσων καλύπτουν τα προβλεπόμενα προσόντα σε επιλεγμένους επιστημονικούς κλάδους. Ο ρόλος και οι υποχρεώσεις των αξιολογητών περιγράφονται στα άρθρα 310, 311, 313 του N. 4957/2022.  

H αποζημίωση των Αξιολογητών του Εθνικού Μητρώου Αξιολογητών ανέρχεται σε είκοσι (20) ευρώ ανά εξεταζόμενη αίτηση και το συνολικό ετήσιο ποσό αποζημίωσης κάθε Αξιολογητή δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400,00) ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των αξιολογήσεων που διενεργούνται (ΦΕΚ τ.Β’ 6443/16.12.2023). 

Απαιτούμενα προσόντα και δικαιολογητικά  

1. Πτυχίο ή δίπλωμα ελληνικού πανεπιστημίου ή αναγνωρισμένο πτυχίο της αλλοδαπής για τους επιλεγμένους κλάδους.

 2. Διδακτορικό δίπλωμα ελληνικού πανεπιστημίου ή αναγνωρισμένο της αλλοδαπής.  Η προϋπόθεση κατοχής διδακτορικού́ διπλώματος δεν ισχύει για επιστημονικούς κλάδους εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας, για τους οποίους δεν  είναι δυνατή́ ή συνηθής η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής κατά́  τους κανόνες της οικείας τέχνης ή επιστήμης (de lege artis). Αντ' αυτού, προϋπόθεση αποτελεί́ το  αναγνωρισμένο έργο που είναι συναφές με τον επιστημονικό κλάδο, όπως βραβεύσεις σε διεθνείς ή εθνικούς διαγωνισμούς,  συμμετοχή́ σε διεθνείς ή εθνικές εκθέσεις, εθνική́ ή διεθνής  αναγνώριση καλλιτεχνικού́ έργου και αυτοδύναμη διδασκαλία σε  μαθήματα που εμπίπτουν στον επιστημονικό κλάδο.

3. Με εξαίρεση τα μέλη ΔΕΠ των Ελληνικών ΑΕΙ, εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών από την απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

4. Πολύ καλή γνώση της αγγλικής (κατά δήλωση)

5. Γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (κατά δήλωση)

6. Δήλωση προτίμησης επιστημονικού κλάδου, που να τεκμαίρεται από το πτυχίο ή/και το διδακτορικό

 7. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα (μέχρι δύο σελίδες)

 Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα ανωτέρω με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση [email protected]. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023. Οι υποψηφιότητες θα εξετάζονται περιοδικά από το Δ.Σ., όταν συμπληρώνεται ένας εύλογος αριθμός.  

Οι επιστημονικοί κλάδοι στους οποίους αφορά η πρόσκληση

 Βιοϊατρικών Επιστημών (Κατεύθυνση Οδοντικής Τεχνολογίας) Βιοϊατρικών Επιστημών (κατεύθυνση Οπτικής και Οπτομετρίας) Βιοϊατρικών Επιστημών (κατεύθυνση Ιατρικών Εργαστηρίων)  Βιοϊατρικών Επιστημών (κατεύθυνση Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας) –  Εργοθεραπείας  Λογοθεραπίας Νοσηλευτικής Μαιευτικής Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης (ΔΙΠΑΕ) Κοινωνιολογίας Κοινωνικής Εργασίας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  Οδοντιατρικής  Κτηνιατρικής  Περιβάλλοντος (Παν. Αιγαίου)  Γεωγραφίας  Γεωλογίας  Θεάτρου (ΑΠΘ 5ετές) Μουσικών Σπουδών (ΑΠΘ 5ετές) Θεωρίας & Ιστορίας της Τέχνης (ΑΣΚΤ 4ετές) Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) Ειδικής Αγωγής  Σλαβικών Σπουδών, Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας 

Δείτε όλη την πρόσκληση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!