haralampos-feidas
Οι συσχετισμοί στο 11μελες Όργανο είναι μεν οριακοί, αλλά επαρκείς για να αναδείξουν τον επόμενο πρύτανη.

Με την εκλογή των δύο τελευταίων εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης ολοκληρώθηκε, χθες, έπειτα από πολύμηνη διαδικασία και αλλεπάλληλες εκλογές και ψηφοφορίες το 11μελες Όργανο από το οποίο θα προκύψει τις προσεχείς ημέρες ο επόμενος πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από τη χθεσινή τρίτη διαδοχικά ψηφοφορία των 56 μελών της Συγκλήτου προέκυψαν τα δύο εξωτερικά μέλη που είχαν απομείνει προκειμένου να συμπληρωθεί η σύνθεση του Συμβουλίου Διοίκησης.

Η κάλπη ανέδειξε τους Δημήτριο Βάββα με 31 ψήφους και Γεώργιο Τσατσαρώνη με 29. Ο πρώτος είχε προταθεί από τον κ. Στυλιαννίδη και ο δεύτερος από τη συμμαχία των κ. Φείδα, Αποστολίδη, Ζωγραφίδη.

Κατόπιν αυτών η τελική σύνθεση του 11μελους Συμβουλίου Διοίκησης είναι η εξής:

Α. Εσωτερικά μέλη

1. Κυριάκος Αναστασιάδης, πρόεδρος Ιατρικής Σχολής.

2. Στράτος Στυλιανίδης, αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης

3. Χαράλαμπος Φείδας, αντιπρύτανης Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

4. Απόστολος Αποστολίδης, κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος

5. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών,

6. Γιώργος Ζωγραφίδης, καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής

Β. Εξωτερικά μέλη

7. Νικηφόρος Σταματιάδης, Professor - Department of Civil Engineering, College of Engineering - University of Kentucky – USA

8. Ειρήνη Αγγελιδάκη, καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας, Technical University of Denmark - DENMARK

9. Δημήτριος Παπαντώνης, Ομότιμος καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

10. Δημήτριος Βάββας, Endowed καθηγητής Οφθαλμολογίας / Διευθυντής Αμφιβληστροειδούς, Harvard Medical School - USA

11. Γεώργιος Τσατσαρώνης, καθηγητής Πολυτεχνείου Βερολίνου (Institute for Energy Engineering, Technishe Universität, Berlin) - GERMANY

Όπως σωστά επισημαίνει ο Νίκος Ηλιάδης στο makthes.gr οι συσχετισμοί στο 11μελες Όργανο είναι μεν οριακοί, αλλά επαρκείς για να αναδείξουν τον επόμενο πρύτανη

Οι κ. Φείδας και Αποστολίδης έχουν συμφωνήσει να μοιραστούν την τετραετή πρυτανική θητεία. Σύμφωνα με πληροφορίες την πρώτη διετία καθήκοντα πρύτανη θα αναλάβει ο κ. Φείδας και εν συνεχεία θα παραιτηθεί προκειμένου να τον διαδεχθεί ο κ. Αποστολίδης. Συγκεκριμένα, οι δυό τους έχουν στο πλευρό τους τον κ. Ζωγραφίδη από τα εσωτερικά μέλη και τους κ. Παπαντώνη, Τσατσαρώνη και Αγγελιδάκη από τα εξωτερικά μέλη. Έτσι, εξασφαλίζουν πλειοψηφία 6/11 ικανή να εκλέξει τον επόμενο πρύτανη.

Η διαδικασία εκλογής θα γίνει με ψηφοφορία μεταξύ των 11 μελών του Συμβουλίου. Στη συνέχεια ο πρύτανης θα εμφανιστεί ενώπιον της Συγκλήτου όπου θα ανακοινώσει και τα ονόματα των τεσσάρων αντιπρυτάνεων. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Με τη νέα χρονιά το Συμβούλιο Διοίκησης θα πρέπει να ορίσει και τους κοσμήτορες των Σχολών του ΑΠΘ οι οποίοι, με βάση τον ισχύοντα νόμο, δεν εκλέγονται πλέον όπως συνέβαινε έως τώρα.

Στο μεταξύ η θητεία του σημερινού πρύτανη Δημήτρη Κωβαίου καθώς και των αντιπρυτάνεων ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου. Δεδομένου ότι έως τότε δεν θα προλάβει να εκλεγεί πρύτανης ο κ. Φείδας ώστε να αναλάβει καθήκοντα, το ΑΠΘ έχει ζητήσει να ψηφιστεί διάταξη με την οποία να δίνεται παράταση στη θητεία των νυν πρυτανικών αρχών έως ότου αναλάβουν καθήκοντα οι νέες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

old-teacher
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet  δίνεται η δυνατότητα να κάνετε λήψη άμεσα της μηνιαίας βεβαίωσης αποδοχών
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"
Το βιβλίο της Ελένης Νικολαϊδου "Καλή πατρίδα, σύντροφε!" (από τις εκδόσεις Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας με πρόλογο-εισαγωγή του Προκόπη Παπαστράτη)...
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"