ηλεκτρονικές εκλογές vote
Σχετικά με την απόφαση των ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ για τις εκλογές του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής

Καταγγελία εναντίον των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ σχετικά με την απόφασή τους σχετικά με τις υβριδικές, ηλεκτρονικές και δια ζώσης εκλογές για την ανάδειξη  νέου Δ.Σ. του Συλλόγου ΠΕ Χαλκιδικής, έκανε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ)

Σύμφωνα με την παραταξη, «οι συγκεκριμένες παρατάξεις (ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ) κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην προσπάθεια να μπουν εμπόδια στις διαφανείς, ζωντανές διαδικασίες και προτείνουν να είναι διαχειρίστρια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η πρόεδρος του ΔΣ και υποψήφια στις εκλογές με την παράταξη της ΔΑΚΕ (!!). Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, με ανακοίνωση του Συλλόγου (χωρίς να έχει παρθεί απόφαση σε κάποιο ΔΣ ή ΓΣ, χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε αναφορά), βάζουν επιπρόσθετα εμπόδια στις δια ζώσης διαδικασίες, αφού καλούν όσους επιθυμούν να ψηφίσουν δια ζώσης (και μόνο αυτούς), να ενημερώσουν το Σύλλογο Εκπαιδευτικών με προσωπική τους δήλωση 13 μέρες (!) πριν τις εκλογές»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΣΕ

Στις 30 Νοέμβρη 2023 πραγματοποιούνται στον ΣΕΠΕ Χαλκιδικής εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου. Οι εκλογές θα είναι, με απόφαση των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ, υβριδικές, ηλεκτρονικές και δια ζώσης. Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταψηφίσαμε την απόφαση του Δ.Σ. και επιμείναμε σε αποκλειστικά δια ζώσης εκλογές με μέτρα για την μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει την αντίθεσή μας στη διεξαγωγή ηλεκτρονικών εκλογών. Πέρα από ζητήματα διαφάνειας, διασφάλισης της μυστικότητας της ψήφου, κλπ, θεωρούμε ότι συμβάλλουν καταλυτικά στην προσπάθεια να απονεκρωθούν τα Σωματεία και οι ζωντανές τους διαδικασίες, όπου ο εργαζόμενος θα μπορεί να ψηφίζει μακριά από κάθε συμμετοχή του στη ζωή του Σωματείου, μην έχοντας καμία επαφή, καμία ενημέρωση, κανένα διάλογο!

Οι συγκεκριμένες παρατάξεις (ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ) κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην προσπάθεια να μπουν εμπόδια στις διαφανείς, ζωντανές διαδικασίες και προτείνουν να είναι διαχειρίστρια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η πρόεδρος του ΔΣ και υποψήφια στις εκλογές με την παράταξη της ΔΑΚΕ (!!). Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, με ανακοίνωση του Συλλόγου (χωρίς να έχει παρθεί απόφαση σε κάποιο ΔΣ ή ΓΣ, χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε αναφορά), βάζουν επιπρόσθετα εμπόδια στις δια ζώσης διαδικασίες, αφού καλούν όσους επιθυμούν να ψηφίσουν δια ζώσης (και μόνο αυτούς), να ενημερώσουν το Σύλλογο Εκπαιδευτικών με προσωπική τους δήλωση 13 μέρες (!) πριν τις εκλογές. Πραγματικά έχουν ξεφύγει!!

Η απόφαση αυτή είναι παράτυπη, είναι κόντρα στο ίδιο το καταστατικό του Συλλόγου και δρα υπονομευτικά για τον κλάδο, αλλά και για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, επιχειρώντας να αποκλείσει τους εκπαιδευτικούς από τις ζωντανές διαδικασίες του Συλλόγου, την οργάνωση της πάλης, την υπεράσπιση του κλάδου και των σωματείων. Προχωράει ακόμα παραπέρα τις αντιδραστικές διατάξεις του ν. Χατζηδάκη.

  • Καλούμε το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής να προχωρήσει σε κανονικές, δια ζώσης εκλογές, όπως στην πλειοψηφία των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ και σε κάθε περίπτωση να σταματήσουν να θέτουν εμπόδια στη δια ζώσης συμμετοχή.

  • Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να τοποθετηθεί απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες διαδικασίες.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ Ή ΟΧΙ.

Θεωρούμε ότι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς είναι η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις δια ζώσης διαδικασίες και η αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.

Τώρα είναι η ώρα να αλλάξει η κατάσταση στο σωματείο, να δυναμώσει ο συλλογικός μας αγώνας ενάντια στην πολιτικής της οικονομικής μας εξαθλίωσης, της κατηγοριοποίησης των σχολείων μας, της απαξίωσης του παιδαγωγικού μας ρόλου.

ΔΥΝΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΙΕΚ
Σπουδαστές Δημοσίων ΣΑΕΚ: Πώς να πάρετε το στεγαστικό επίδομα των 1.500 ή 2.000 ευρώ - Οδηγός
Ενας χρήσιμος οδηγός για όλους τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές, με 22 ερωταπαντήσεις και σαφείς οδηγίες για να λάβουν το επίδομα εφόσον είναι...
Σπουδαστές Δημοσίων ΣΑΕΚ: Πώς να πάρετε το στεγαστικό επίδομα των 1.500 ή 2.000 ευρώ - Οδηγός
εκπαιδευτικος
Αυθαιρεσίας ανάγνωσμα μέρος 2: Και νέα ανάκληση μετάθεσης από Μουσικό σχολείο την τελευταία στιγμή!
Ανάκληση μετάθεσης-καψόνι: Ο εκπαιδευτικός, 42 ετών παντρεμένος με δύο παιδάκια, είχε ήδη δρομολογήσει την μετοίκηση του με ενοικίαση σπιτιού και...
Αυθαιρεσίας ανάγνωσμα μέρος 2: Και νέα ανάκληση μετάθεσης από Μουσικό σχολείο την τελευταία στιγμή!
mousika.jpg
Μουσικό Γυμνάσιο Χίου: Με 58 αιτήσεις ετοιμάζουν ...ένα τμήμα 24 μαθητών - Αγανάκτηση γονιών
«Οι Χιώτες γονείς ζητούμε να γίνουν δύο τμήματα στο νησί της Χίου, τα οποία να λειτουργήσουν κανονικά, ώστε να εκπληρωθούν τα όνειρα και οι επιθυμίες...
Μουσικό Γυμνάσιο Χίου: Με 58 αιτήσεις ετοιμάζουν ...ένα τμήμα 24 μαθητών - Αγανάκτηση γονιών