ηλεκτρονικές εκλογές vote
Σχετικά με την απόφαση των ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ για τις εκλογές του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής

Καταγγελία εναντίον των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ σχετικά με την απόφασή τους σχετικά με τις υβριδικές, ηλεκτρονικές και δια ζώσης εκλογές για την ανάδειξη  νέου Δ.Σ. του Συλλόγου ΠΕ Χαλκιδικής, έκανε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ)

Σύμφωνα με την παραταξη, «οι συγκεκριμένες παρατάξεις (ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ) κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην προσπάθεια να μπουν εμπόδια στις διαφανείς, ζωντανές διαδικασίες και προτείνουν να είναι διαχειρίστρια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η πρόεδρος του ΔΣ και υποψήφια στις εκλογές με την παράταξη της ΔΑΚΕ (!!). Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, με ανακοίνωση του Συλλόγου (χωρίς να έχει παρθεί απόφαση σε κάποιο ΔΣ ή ΓΣ, χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε αναφορά), βάζουν επιπρόσθετα εμπόδια στις δια ζώσης διαδικασίες, αφού καλούν όσους επιθυμούν να ψηφίσουν δια ζώσης (και μόνο αυτούς), να ενημερώσουν το Σύλλογο Εκπαιδευτικών με προσωπική τους δήλωση 13 μέρες (!) πριν τις εκλογές»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΣΕ

Στις 30 Νοέμβρη 2023 πραγματοποιούνται στον ΣΕΠΕ Χαλκιδικής εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου. Οι εκλογές θα είναι, με απόφαση των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ, υβριδικές, ηλεκτρονικές και δια ζώσης. Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταψηφίσαμε την απόφαση του Δ.Σ. και επιμείναμε σε αποκλειστικά δια ζώσης εκλογές με μέτρα για την μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει την αντίθεσή μας στη διεξαγωγή ηλεκτρονικών εκλογών. Πέρα από ζητήματα διαφάνειας, διασφάλισης της μυστικότητας της ψήφου, κλπ, θεωρούμε ότι συμβάλλουν καταλυτικά στην προσπάθεια να απονεκρωθούν τα Σωματεία και οι ζωντανές τους διαδικασίες, όπου ο εργαζόμενος θα μπορεί να ψηφίζει μακριά από κάθε συμμετοχή του στη ζωή του Σωματείου, μην έχοντας καμία επαφή, καμία ενημέρωση, κανένα διάλογο!

Οι συγκεκριμένες παρατάξεις (ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ) κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην προσπάθεια να μπουν εμπόδια στις διαφανείς, ζωντανές διαδικασίες και προτείνουν να είναι διαχειρίστρια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η πρόεδρος του ΔΣ και υποψήφια στις εκλογές με την παράταξη της ΔΑΚΕ (!!). Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, με ανακοίνωση του Συλλόγου (χωρίς να έχει παρθεί απόφαση σε κάποιο ΔΣ ή ΓΣ, χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε αναφορά), βάζουν επιπρόσθετα εμπόδια στις δια ζώσης διαδικασίες, αφού καλούν όσους επιθυμούν να ψηφίσουν δια ζώσης (και μόνο αυτούς), να ενημερώσουν το Σύλλογο Εκπαιδευτικών με προσωπική τους δήλωση 13 μέρες (!) πριν τις εκλογές. Πραγματικά έχουν ξεφύγει!!

Η απόφαση αυτή είναι παράτυπη, είναι κόντρα στο ίδιο το καταστατικό του Συλλόγου και δρα υπονομευτικά για τον κλάδο, αλλά και για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, επιχειρώντας να αποκλείσει τους εκπαιδευτικούς από τις ζωντανές διαδικασίες του Συλλόγου, την οργάνωση της πάλης, την υπεράσπιση του κλάδου και των σωματείων. Προχωράει ακόμα παραπέρα τις αντιδραστικές διατάξεις του ν. Χατζηδάκη.

  • Καλούμε το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής να προχωρήσει σε κανονικές, δια ζώσης εκλογές, όπως στην πλειοψηφία των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ και σε κάθε περίπτωση να σταματήσουν να θέτουν εμπόδια στη δια ζώσης συμμετοχή.

  • Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να τοποθετηθεί απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες διαδικασίες.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ Ή ΟΧΙ.

Θεωρούμε ότι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς είναι η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις δια ζώσης διαδικασίες και η αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.

Τώρα είναι η ώρα να αλλάξει η κατάσταση στο σωματείο, να δυναμώσει ο συλλογικός μας αγώνας ενάντια στην πολιτικής της οικονομικής μας εξαθλίωσης, της κατηγοριοποίησης των σχολείων μας, της απαξίωσης του παιδαγωγικού μας ρόλου.

ΔΥΝΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πιερρακάκης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πολύ πυκνού κοινοβουλευτικού έργου για την Παιδεία!
Στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
Κυριάκος Πιερρακάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πολύ πυκνού κοινοβουλευτικού έργου για την Παιδεία!
Αστυνομία στις Βρυξέλλες
Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί και τρεις τραυματίες στο κέντρο των Βρυξελλών
Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες σε κεντρική λεωφόρο - Στο σημείο σπεύδει ο δήμαρχος Βρυξελλών
Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί και τρεις τραυματίες στο κέντρο των Βρυξελλών