ΔΟΕ για Πολυτεχνείο: 50 χρόνια μετά, ο αγώνας για δημόσια εκπαίδευση, εργασία με δικαιώματα και μισθούς αξιοπρέπειας συνεχίζεται
Ο χαιρετισμός της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας

Νοέμβριος 1973. Με μπροστάρη τη μαχητική νεολαία που ξεσηκώθηκε στο Πολυτεχνείο με κεντρικό σύνθημα το «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», η ελληνική κοινωνία συγκρούστηκε με το δικτατορικό καθεστώς, δίνοντας περήφανο αγώνα για Δημοκρατία, Ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Η τελική νίκη κατά της τυραννίας, τον Ιούλιο του 1974, έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα: «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ».

17 Νοεμβρίου 2023. 50 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση των φοιτητών, σε μια μελανή περίοδο της ιστορίας όπου παιδιά και άμαχοι αποτελούν, για πολλοστή φορά, τα θύματα γεωπολιτικών πολέμων, τα συνθήματα και τα μηνύματα του αγώνα τους παραμένουν επίκαιρα και μας διδάσκουν ότι όποια και αν είναι η βούληση των κυβερνήσεων, η δύναμη του λαού μπορεί να την ανατρέψει. Η τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στην αντιδικτατορική δράση και στον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, αποτελεί αυτονόητη πράξη ευθύνης για το σήμερα. Η αντίσταση απέναντι στη Χούντα των συνταγματαρχών και ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτελούν πολύτιμη πηγή γνώσης, έμπνευσης και παραδειγματισμού για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Οι αγώνες του σήμερα είναι ζωτικής σημασίας για την υπεράσπιση του ελεύθερου και δημοκρατικού δημόσιου δωρεάν σχολείου δίχως κατηγοριοποίηση και αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση», την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη διεκδίκηση μισθών αξιοπρέπειας με πραγματικές αυξήσεις ως μέτρο αντιμετώπισης της εξοντωτικής ακρίβειας, την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών της Υγείας και της Ασφάλισης.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους. Όλοι μαζί ενωμένοι, παλεύουμε για ένα καλύτερο, ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά μας, για τη νέα γενιά.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τιμώντας τους ήρωες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό «παρών» στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν

Τιμάμε τον αγώνα του Νοέμβρη του 1973

Καταθέτουμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στεφάνι

την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 π. μ.

 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάρης Δούκας
Το «μήνυμα» Δούκα μέσω Σάντσεθ για την εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: «Όχι χειροκρότημα σε όσους έβαλαν φωτιά στον κόσμο»
Παρέμβαση Δούκα για το Ιράν: Η υιοθέτηση της γραμμής Σάντσεθ απέναντι στις ΗΠΑ
Το «μήνυμα» Δούκα μέσω Σάντσεθ για την εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: «Όχι χειροκρότημα σε όσους έβαλαν φωτιά στον κόσμο»
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ
«Σήμερα θα έκλεινες τα 26»: Το σπαρακτικό μήνυμα του Πάνου Ρούτσι για τον γιο του και η υπόσχεση για τιμωρία των ενόχων
Η συγκινητική ανάρτηση του Πάνου Ρούτσι για τα γενέθλια του γιου του
«Σήμερα θα έκλεινες τα 26»: Το σπαρακτικό μήνυμα του Πάνου Ρούτσι για τον γιο του και η υπόσχεση για τιμωρία των ενόχων