σχολειο
Μαθήτριες και μαθητές του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ζωντανά από μία ερώτηση σε έναν/μία αστροναύτη του Σταθμού!

Το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου στην Κω θα συνδεθεί μέσω Ασυρμάτου, τύπου VHF, με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) καθώς αυτός θα περνάει πάνω από τον αστρονομικό ορίζοντα του νησιού!

Μαθήτριες και μαθητές του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ζωντανά από μία ερώτηση σε έναν/μία αστροναύτη του Σταθμού!

Η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις 13-15 Δεκεμβρίου. Την τελική ημερομηνία θα την ανακοινώσει η NASA κάποιες μέρες πριν.

ζηπαρι κω

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα ARISS (Amateur Radio International Space Station) το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στα Δωδεκάνησα! Τελευταία φορά που ελληνικό σχολείο έλαβε μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν το 2017.

Το Πρόγραμμα επιτρέπει στους μαθητές σε όλον τον κόσμο να βιώσουν τον ενθουσιασμό της απευθείας συνομιλίας με τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, δίνοντας τους το έναυσμα να ενδιαφερθούν για την Eπιστήμη, την Tεχνολογία, τη Mηχανική και τα Mαθηματικά (STEM).

Η επίτευξη της σύνδεσης αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Τα Παιδιά, οι Εκπαιδευτικοί, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, ο Δήμος Κω, οι Σχολικές Επιτροπές, το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων και η Μαρίνα της Κω όλοι μαζί συμβάλλουν για την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού γεγονότος!

Το σχολείο έχει Όμιλο Αστρονομίας με 23 μαθητές/τριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων που αποτελούν το Τάγμα της Επιστημονικής Γνώσης. Πραγματοποιούνται ήδη μαθήματα αστρονομίας, με βίντεο, κατασκευές, AR, ρομποτική, προπόνηση αστροναύτη, αστροπαρατήρηση και παράλληλα οργανώνονται συναντήσεις με μέντορες όπως αστροφυσικό, μηχανικό πλοήγησης δορυφόρου της ESA, υποψήφιο αστροναύτη της ESA, δικηγόρο του διαστήματος και άλλους επαγγελματίες που απαντούν στα ερωτήματα των παιδιών.

Επιπρόσθετα, θα γίνουν δράσεις από τα υπόλοιπα 20 τμήματα του σχολείου. Το κάθε τμήμα θα ετοιμάσει κάτι για τη Διαστημική Εβδομάδα που θα διοργανωθεί από το Σχολείο την εβδομάδα της Σύνδεσης!

Η διαδικασία της Σύνδεσης με τον ISS και τον/την αστροναύτη, θα μεταδοθεί σε κανάλι το YouTube και από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο (Facebook και Instagram). Όλοι οι απαραίτητοι σύνδεσμοι για τα νέα του προγράμματος βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο : https://linktr.ee/zipariss2023

Η Διευθύντρια

Ξανθοπούλου Ευφροσύνη

σχοελιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απεργια ταξι
Ταξί: Παράταση της απεργίας έως το πρωί της Παρασκευής – Νέο 48ωρο «μπλακ άουτ»
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ταξί – Η ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία έως την Παρασκευή 16/1, εξαγγέλλει νέο 48ωρο
Ταξί: Παράταση της απεργίας έως το πρωί της Παρασκευής – Νέο 48ωρο «μπλακ άουτ»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Σοφία Ζαχαράκη σε εκδήλωση
Κοινή Ημερίδα των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τη σχολική βία
Σοφία Ζαχαράκη: «Καθοριστικός ο ρόλος των εκπαιδευτικών, είμαστε δίπλα στα παιδιά, βλέπουμε τα πρώτα σημάδια και μπορούμε να λειτουργούμε προληπτικά...
Κοινή Ημερίδα των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τη σχολική βία
Κάτια Τρεπεκλή
Χαλκίδα: Θρήνος για τη 13χρονη Κάτια - Η συγκινητική προσφορά προς το Ειδικό Σχολείο
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στη μαθήτρια που «έφυγε» πρόωρα – Η συγκινητική απόφαση των γονιών της
Χαλκίδα: Θρήνος για τη 13χρονη Κάτια - Η συγκινητική προσφορά προς το Ειδικό Σχολείο