Σχολεία Αγίας Παρασκευής: «Χωρίς τραπεζοκόμο δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής στο ολοήμερο»
«Δεν υπάρχει τραπεζοκόμος (βοηθητικό προσωπικό) που πληροί τις προδιαγραφές για το ζέσταμα και σερβίρισμα του φαγητού των παιδιών μας»

Προβλήματα στη σίτιση των μαθητών του αναβαθμισμένου προγράμματος ολοήμερου των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στην Αγία Παρασκευή εντοπίζουν οι γονείς.

Οι μαθητές «καλούνται στις 13:20 αναγκαστικά να φάνε τις περισσότερες φορές κρύο ή πρόχειρο φαγητό που τους έχουμε δώσει γιατί σε κανένα σχολείο μας δεν υπάρχει τραπεζοκόμος (βοηθητικό προσωπικό) που πληροί τις προδιαγραφές για το ζέσταμα και σερβίρισμα του φαγητού των παιδιών μας», όπως καταγγέλλουν οι γονείς.

«Τα σχολεία καταφεύγουν σε προσωρινές λύσεις ανάλογες των δυνατοτήτων τους χωρίς να δίνεται κεντρικά λύση στο πρόβλημα» προσθέτουν.

Στη στυνέχεια, υπογραμμίζουν ότι «χωρίς τραπεζοκόμο δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής κατά τη μεταφορά, διατήρηση και την αναθέρμανση των τροφίμων που φέρνουν οι μαθητές από το σπίτι τους ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής κατανάλωση τους και να προλαμβάνονται τα τροφιμογενή νοσήματα».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής

ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Για ακόμα μια χρονιά, δυστυχώς, εμείς οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων  της Αγίας Παρασκευής, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της σίτισης των παιδιών μας στη ζώνη «Μεσημβρινό γεύμα - Διατροφική αγωγή», (διάρκειας 1 διδακτικής ώρας) του αναβαθμισμένου προγράμματος ολοήμερου Δημοτικού  Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Πλέον τα παιδιά μας βρίσκονται στο σχολείο από τις 7.00 π.μ. και παραμένουν μέχρι και τις 17.30. Kαλούνται στις 13.20 αναγκαστικά να φάνε τις περισσότερες φορές κρύο ή πρόχειρο φαγητό που τους έχουμε δώσει γιατί σε κανένα σχολείο μας δεν υπάρχει τραπεζοκόμος (βοηθητικό προσωπικό) που πληροί τις προδιαγραφές για το ζέσταμα και σερβίρισμα του  φαγητού των παιδιών μας. Τα σχολεία καταφεύγουν σε προσωρινές λύσεις ανάλογες των δυνατοτήτων τους χωρίς να δίνεται κεντρικά λύση στο πρόβλημα.

Χωρίς τραπεζοκόμο δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής κατά τη μεταφορά, διατήρηση και την αναθέρμανση των τροφίμων που φέρνουν οι μαθητές από το σπίτι τους ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής κατανάλωση τους και να προλαμβάνονται τα τροφιμογενή νοσήματα.

Επιπλέον δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές στα περισσότερα σχολεία της πόλης μας:

➢ σχολεία χωρίς κουζίνα ή πολύ μικρούς χώρους για τη διαδικασία διατήρησης και αναθέρμανσης.

➢ σχολεία χωρίς τραπεζαρίες και αναγκαστικά το μεσημβρινό γεύμα γίνεται στις αίθουσες διδασκαλίας όπου τα παιδιά θα συνεχίσουν και το ολοήμερο πρόγραμμα.

Το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης θεσμοθετημένης τραπεζοκόμου στα σχολεία μας γιγαντώνεται, αφού παρατηρείται μεγάλη αύξηση των παιδιών που παραμένουν πλέον στο ολοήμερο και διευρυμένο σχολείο.

 Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι

στα περισσότερα δημοτικά σχολεία της Αγία Παρασκευής των 12 και πλέον τμημάτων στο σύνολο, στο ολοήμερο παραμένουν παιδιά που συγκροτούν 7 - 8 τμήματα, δηλαδή, πάνω από 160 μαθητές / τριες του σχολείου.

Θεωρούμε ότι η μη τοποθέτηση τραπεζοκόμου στα ολοήμερα σχολεία αποτελεί μια τεράστια υποβάθμιση του ρόλου του

καθώς και της ποιότητας της ζωής των παιδιών μας, αφού υπονομεύει τις προσπάθειες όλων μας για την υγιή και αρμονική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Για όλα τα παραπάνω, καλούμε :

✓ όλους τους αρμόδιους , υπουργεία και Δήμους, να προχωρήσουν άμεσα στη θέσπιση θέσης & πρόσληψη τραπεζοκόμου όλα τα σχολεία (Δημοτικά – Νηπιαγωγεία)

✓ τον Δήμο Αγίας Παρασκευής να προχωρήσει στη διαμόρφωση ειδικών χώρων σίτισης (κουζίνες – τραπεζαρίες) με τον κατάλληλο εξοπλισμό

Το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Συνυπογράφουν: Σύλλογοι Γονέων 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου, 7ου, 8ου, 9ου, 11ου δημοτικών σχολείων Αγίας Παρασκευής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alfavita_logo
Οι εργαζόμενοι του alfavita συμμετέχουν στην στάση εργασίας των ΜΜΕ για τα Τέμπη
4ωρη στάση εργασίας προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Οι εργαζόμενοι του alfavita συμμετέχουν στην στάση εργασίας των ΜΜΕ για τα Τέμπη
Τέμπη επ
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων-Τέμπη: «Η αλήθεια γι' αυτή την ανείπωτη τραγωδία θα λάμψει»
Τι ανέφερε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων-Τέμπη: «Η αλήθεια γι' αυτή την ανείπωτη τραγωδία θα λάμψει»