Πιερρακάκης3
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συνιστά αίτημα της ελληνικής κοινωνίας- Θα εφαρμοστούν όλα κατά γράμμα»

Την ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του συνόλου της κυβέρνησης και του ιδίου να «εφαρμοστεί παντού στην εκπαίδευση η αξιολόγηση των πάντων, ακόμη και η αξιολόγηση της αξιολόγησης, αφού πρώτα εφαρμοστεί και κριθεί», επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μανιφέστο».

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συνιστά αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, δέσμευση του πρωθυπουργού και εντολή προς εμάς να την εφαρμόσουμε παντού. Θα επιμείνουμε στην πλήρη εφαρμογή του πλαισίου που έχει ψηφιστεί. Θα εφαρμοστούν όλα κατά γράμμα. Όπου εντοπίζουμε κενά ή γραφειοκρατικά εμπόδια, τότε θα παρεμβαίνουμε με καλή πίστη και πνεύμα συνεργασίας με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Με πρώτο εμένα, όλοι στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αξιολογούμαστε. Και το ίδιο το πλαίσιο αξιολόγησης θα αξιολογηθεί αφού πρώτα εφαρμοστεί και δοκιμαστεί στην πράξη», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Πιερρακάκης παρουσίασε εκ νέου τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για την επαγγελματική εκπαίδευση, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τις αλλαγές που ετοιμάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση του και την ανάδειξή του σε κεντρικό ΑΕΙ στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τις αλλαγές που προωθούνται για την ψηφιακή διδασκαλία στη σχολική εκπαίδευση και τις σκέψεις που υπάρχουν για την ψηφιοποίηση της διαδικασία κάλυψης των κενών στα σχολεία με καθηγητές και δασκάλους, πρόβλημα με ετήσια αναφορά στην ελληνική σχολική εκπαίδευση.

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά «στο πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, ως παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων». «Βλέπουμε ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού και είμαστε αισιόδοξοι πως αυτό θα μετατραπεί σε πρωτοβουλίες», σημείωσε.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι «κορυφαίοι συνταγματολόγοι έχουν διατυπώσει τη θέση πως μία τέτοια εξέλιξη είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη προς το Σύνταγμα και το ενωσιακό δίκαιο» και υποστήριξε ότι «οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης αποτυπώνουν ότι οι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα ταμπού και τα τοτέμ του παρελθόντος. Η πλειοψηφία των πολιτών ζητεί η χώρα να πάει μπροστά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τηλεφωνική απάτη
Προσοχή στα QR codes: Πώς οι απατεώνες μπορούν να αδειάσουν τον λογαριασμό σας
Με λίγη προσοχή και έλεγχο πριν σκανάρετε, μπορείτε να αποφύγετε να γίνετε θύμα αυτών των σύγχρονων ψηφιακών παγίδων.
Προσοχή στα QR codes: Πώς οι απατεώνες μπορούν να αδειάσουν τον λογαριασμό σας
Τσουρέκια - Αυγά
Πασχαλινά τσουρέκια: Μια πρακτική επιλογή που θα ενθουσιάσει τα παιδιά
Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό στο φετινό πασχαλινό τραπέζι, τα ατομικά τσουρέκια αποτελούν μια εξαιρετική ιδέα.
Πασχαλινά τσουρέκια: Μια πρακτική επιλογή που θα ενθουσιάσει τα παιδιά
tatouaz
Μελάνια τατουάζ και καρκίνος: τι εξετάζει σήμερα η επιστήμη
Αν και θεωρούνται γενικά ασφαλή όταν γίνονται υπό σωστές συνθήκες υγιεινής, το επιστημονικό ενδιαφέρον στρέφεται όλο και περισσότερο στο τι συμβαίνει...
Μελάνια τατουάζ και καρκίνος: τι εξετάζει σήμερα η επιστήμη