Δικαιώματα εκπαιδευτικών: «Μπάτε σκύλοι αλέστε» η κατάσταση στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Καταγγελία για τρομερές παραβιάσεις του νόμου από εργοδότες με την ανοχή της διοίκησης

Καταγγελία για  τρεις βαρύτατες υποθέσεις παρανομίας υπό την «σκέπη» των Διευθύνσεων  Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης, στις οποίες καταλογίζει ότι «διευκολύνουν» παρανομίες των ιδιωτικών σχολείων, πάντοτε εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, έκανε σήμερα η Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ)

Η Ομοσπονδία μάλιστα καλεί  την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο να παρέμβει για να εξετασθούν άμεσα οι δυσώδεις αυτές υποθέσεις, αλλά για να ελεγχθούν πειθαρχικά οι ουσιαστικοί συμμέτοχοι της εργοδοτικής παρανομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης που, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όχι μόνο αρνούνται να ασκήσουν τον εποπτικό τους ρόλο, αλλά ταυτόχρονα «διευκολύνουν» παρανομίες των ιδιωτικών σχολείων, πάντοτε εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών! Η ΟΙΕΛΕ υποχρεώνεται να δώσει στη δημοσιότητα τρεις βαρύτατες υποθέσεις παρανομίας υπό την «σκέπη» των συγκεκριμένων Διευθύνσεων και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει για να σταματήσει η αδιανόητη αυτή κατάσταση.

Υπόθεση 1η: Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης μειώνει παράνομα και μονομερώς, χωρίς (όπως προβλέπει ο νόμος) την παραίτηση εκπαιδευτικού ή τη μείωση τάξης/τμήματος, το ωράριο εκπαιδευτικού μετά από πρόταση του σχολείου. Δέον να σημειωθεί ότι η βλαπτική, μονομερής μεταβολή ωραρίου απαγορεύεται ρητά ακόμη και από την κοινή εργατική νομοθεσία. Με αυτή την τακτική η Διεύθυνση κλείνει το μάτι στα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής να μειώνουν μονομερώς, χωρίς κανένα λόγο, το ωράριο των συναδέλφων με στόχο να μειώνεται το εργασιακό κόστος ή/και να τακτοποιούνται «ρουσφέτια» κάποιων ιδιοκτητών.

Υπόθεση 2η: Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αρνείται να ελέγξει ιδιωτικό νηπιαγωγείο που προσέλαβε εκπαιδευτικό και, σύμφωνα με την καταγγελία της στον ΣΙΕΛΒΕ, την υποχρέωσε είτε να επιστρέφει 500 (!!) ευρώ από το μισθό της στο χέρι του εργοδότη, είτε να παραιτηθεί!

Υπόθεση 3η: Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αρνείται να ελέγξει ιδιωτικό νηπιαγωγείο που αρχικά δυσφόρησε στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας σε εκπαιδευτικό και στη συνέχεια, μόλις αυτή επέστρεψε στην εργασία της, υπέστη κακοποιητική συμπεριφορά από τον εργοδότη και η σύμβασή της καταγγέλθηκε! Και στις δύο αυτές υποθέσεις η Διεύθυνση, αν και υποχρεωμένη να εκκινήσει άμεσα πειθαρχικό έλεγχο, «κρύφτηκε» πίσω από την …εργατική νομοθεσία και ένιψε τας χείρας της!

Χαρακτηριστική της διαχρονικής ανοχής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Αν. Θεσσαλονίκης και της ανύπαρκτης εποπτείας της στα ιδιωτικά σχολεία η υπόθεση ιδιωτικού νηπιαγωγείου που παρανομούσε επί σειρά ετών εις βάρος εκπαιδευτικού, καταβάλλοντάς της περίπου το ήμισυ των νόμιμων αποδοχών επί 90 και πλέον μήνες (υποτίθεται ότι η Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν δέσμια αρμοδιότητα μηνιαίου ελέγχου των μισθοδοτικών καταστάσεων…). Η Διεύθυνση καμώθηκε ότι δεν γνώριζε τίποτε – και φυσικά δεν έπραξε τίποτε - για να εφαρμοστεί ο νόμος και τελικά η συνάδελφος δικαιώθηκε, μετά από τεράστιες οικονομικές και ψυχολογικές θυσίες, στα δικαστήρια καθώς ο ιδιοκτήτης υποχρεώθηκε να τής καταβάλει ποσό άνω των 60 χιλιάδων ευρώ! Πώς άραγε αξιολογεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας τις υπηρεσίες της;

Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο εκπαιδευτικό βασίλειο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Θα ήταν προτιμότερο οι υπεύθυνοι των Διευθύνσεων να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία καλούν τους ιδιοκτήτες να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας στα ιδιωτικά σχολεία από αυτή την υποκριτική στάση της «διακριτικής» μη εποπτείας.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο να παρέμβει για να εξετασθούν άμεσα οι δυσώδεις αυτές υποθέσεις, αλλά για να ελεγχθούν πειθαρχικά οι ουσιαστικοί συμμέτοχοι της εργοδοτικής παρανομίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανεργία, επίδομα ανεργίας, εργαζόμενος, ΟΑΕΔ
Πώς η εργασιακή ανασφάλεια στους νέους συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών
Η προσωρινή εργασία των νέων ενηλίκων, που είναι κακοπληρωμένη και ανασφαλής, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, όμως λίγες μελέτες έχουν εξετάσει τις...
Πώς η εργασιακή ανασφάλεια στους νέους συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών