εκπαιδευτικοι
Συμμετέχουμε όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 12.00 στα Προπύλαια

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με σχετική της ανακοίνωση, αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της χώρας, με χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, ακατάλληλα κτίρια και μία κυβέρνηση, η οποία προωθεί την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

«Εμείς οι γονείς από την άλλη καλούμαστε να βάζουμε κάθε χρόνο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα, συγγράμματα, ωδεία, φροντιστήρια, αθλητισμό, πολιτισμό», τονίζει.

Κλείνει, καλώντας όλους τους γονείς να συμμετέχουν στους Συλλόγους γονέων των σχολείων τους, αλλά και να πάρουν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα (06/11) στις 12:00 στα Προπύλαια.

Η ανακοίνωση:

Κοντεύει Νοέμβρης και όπως σε όλα τα σχολεία, έτσι και στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία μετράμε χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά σε γενική παιδεία αλλά και στους καθηγητές χορού, κινηματογράφου και εμπειροτέχνες μουσικούς. Χιλιάδες παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη, σχολικούς νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, χωρίς σχολικές μεταφορές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Σχολικά κτίρια ακατάλληλα, παλιοί στρατώνες, πλάι σε νεκροταφεία, σε κοντέινερ, συστεγαζόμενα με μαθητές νομάδες, κάποια να κρέμονται και στο χείλος του γκρεμού, χωρίς υποδομές. Σχολεία χωρίς ελέγχους στατικότητας, χωρίς συντηρήσεις με αποτέλεσμα να πέφτουνε σοβάδες και να πλημμυρίζουν σε κάθε δυνατή βροχή... Χωρίς να πληρούν δηλαδή τις προϋποθέσεις της ασφάλειας καταρχήν για τους μαθητές αλλά και τις παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές ανάγκες τους .

Εμείς οι γονείς από την άλλη καλούμαστε να βάζουμε κάθε χρόνο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα, συγγράμματα, ωδεία, φροντιστήρια, αθλητισμό, πολιτισμό. Να αγωνιζόμαστε καθημερινά να μην τους λείψει τίποτα και απέναντι μας να έχουμε ένα Κράτος που θριαμβολογεί για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας πετώντας μας ψίχουλα που τα βαφτίζει αυξήσεις, χαϊδεύοντας παράλληλα όλους όσους καθημερινά κερδοσκοπούν στην αγορά που η Κυβέρνηση ονομάζει κυνικά ελεύθερη .

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ¨νέα μέτρα¨, υπερασπιζόμενο την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής συζητώντας την αναθεώρηση του άρθρου 16 ανοίγοντας τον δρόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, φράζοντας στα παιδιά μας τον δρόμο για το δικαίωμά τους στην μόρφωση και στο δικαίωμά τους να ονειρεύονται ολοένα και περισσότερο. Η είσοδος στα πανεπιστήμια έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την γεμάτη τσέπη.

Φτάνει λοιπόν! Όχι άλλη μια χρονιά χαμένη!

Παλεύουμε και διεκδικούμε μαζί με τα παιδιά μας τα δικαιώματα τους, για αυτά που τους αξίζουν!

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να οργανώσουν την δράση τους σε κάθε σχολείο με κοινές συναντήσεις με 15μελή μαθητές και καθηγητές, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη από την Θεσσαλία μέχρι την Παλαιστίνη!!!

Συμμετέχουμε όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 12.00 στα Προπύλαια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟι
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα η μισθοδοσία των μονίμων εκπαιδευτικών - Πότε των αναπληρωτών
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις μηνιαίες αποδοχές σας από την εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (Ε.Α.Π.) .
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα η μισθοδοσία των μονίμων εκπαιδευτικών - Πότε των αναπληρωτών
pierakakis
Νέες διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων/διευθυντών σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία
Τροποποιήσεις στο ν. 1566/1985 (Α’ 167), περί εκπαιδευτικού προσωπικού δημοτικών σχολείων
Νέες διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων/διευθυντών σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία
σχολειο
Τα δικαιώματα στα σκουπίδια! Μετακίνησαν αυθαίρετα εκπαιδευτικό στη μέση της χρονιάς σε 2 άλλα σχολεία που απέχουν μεταξύ τους 45 χιλιόμετρα
Δίκαιο το αίτηµα του συλλόγου διδασκόντων και των μαθητών για την άµεση επάνοδο του εκπαιδευτικού
Τα δικαιώματα στα σκουπίδια! Μετακίνησαν αυθαίρετα εκπαιδευτικό στη μέση της χρονιάς σε 2 άλλα σχολεία που απέχουν μεταξύ τους 45 χιλιόμετρα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ PISA.jpg
Σε ποια σχολεία (από 8 έως 26 Απριλίου 2024 ) θα πραγματοποιηθούν πιλοτικές εξετάσεις PISA στα Αγγλικά και στις ψηφιακές δεξιότητες
Οι εκπαιδευτικοί είπαν ότι οι μεγάλες τάξεις με μαθητές που έχουν διαφορετικά επίπεδα γλωσσομάθειας και οι λίγες ώρες διδασκαλίας του μαθήματος την...
Σε ποια σχολεία (από 8 έως 26 Απριλίου 2024 ) θα πραγματοποιηθούν πιλοτικές εξετάσεις PISA στα Αγγλικά και στις ψηφιακές δεξιότητες