παρέλαση Θεσσαλονίκη
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME NEWS
Συγκινεί ο μικρός Λέανδρος με τα προβλήματα όρασης που έγινε σημαιοφόρος

Συγκίνηση προκαλεί ο 11χρονος Λέανδρος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχασε την όρασή του όταν ήταν 2,5 ετών και σήμερα παρέλασε ως σημαιοφόρος για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο μικρός μαθητής είχε πρωταγωνιστήσει στο βίντεο της UEFA για την καμπάνια «A ball for all», που εμπνεύστηκε ο Ηλίας Μάστορας και έγινε για να βοηθήσει τα παιδιά με προβλήματα όρασης.

«Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος, που μπορώ να συμμετέχω και 'γω στην παρέλαση»

Ο Λέανδρος και ο πατέρας του φιλοξενήθηκαν στην ΕΡΤ3 με τον μικρό μαθητή του δημοτικού να μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και τη δύναμη με την οποία τα ξεπερνάει.

«Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος, που μπορώ να συμμετέχω και 'γω στην παρέλαση, που θα κάνει το σχολείο μου και εύχομαι πολλά παιδιά με κινητικά ή οπτικά προβλήματα να μπορούν να συμμετέχουν κι εκείνα στις παρελάσεις. Δεν πρέπει κανένα παιδιά να αποκλείεται από την παρέλαση, επειδή έχει κάποιο πρόβλημα, κάποια απώλεια», ανέφερε ο 11χρονος.

Σχετικά με το τι θέλει να αλλάξει άμεσα στην καθημερινότητα, τόνισε πως πρέπει «να γίνουν προσβάσιμοι οι δρόμοι για τα άτομα, που έχουν κάποια αναπηρία και να γίνουν πιο μεγάλα τα πεζοδρόμια και οι διαβάσεις».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

old-teacher
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet  δίνεται η δυνατότητα να κάνετε λήψη άμεσα της μηνιαίας βεβαίωσης αποδοχών
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"
Το βιβλίο της Ελένης Νικολαϊδου "Καλή πατρίδα, σύντροφε!" (από τις εκδόσεις Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας με πρόλογο-εισαγωγή του Προκόπη Παπαστράτη)...
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"