πιερρακακησ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Επισκέφθηκε το Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

Σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Π/θμιας, Δ/θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής κ. Ιωάννη Κατσαρό και τον Πρόεδρο του ΙΕΠ κ. Σπύρο Δουκάκη, επισκέφθηκε το Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου όπου τους υποδέχτηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης.

pierrakakis_irakleio_diadrastikos

Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΠΠΣ Κρήτης, κ. Σπύρος Αναστασιάδης, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, κ. Αντώνης Φουντουλάκης καθώς και Σύμβουλοι Εκπαίδευσης.

Ο Υπουργός συνομίλησε με τους Δ/ντες των Πρότυπων Σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο και με μαθητές του Πρότυπου Γ/σιου και Πρότυπου ΓΕ.Λ. για διάφορα θέματα που ενδιαφέρουν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Απάντησε σε ερωτήματα μαθητών/τριών και τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου που έχουν προγραμματισθεί για το επόμενο διάστημα. Επίσης, ο Υπουργός επισκέφθηκε σχολική αίθουσα όπου παρακολούθησε μάθημα με χρήση πρόσφατα τοποθετημένου Διαδραστικού Πίνακα.

«Είχα την ευκαιρία, μαζί με τους συνεργάτες μου να συνομιλήσω με τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές για το πώς αξιοποιείται ο διαδραστικός πίνακας στην εκπαιδευτική διαδικασία», είπε ο κ. Πιερρακάκης στις δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι «αν και πρωταγωνιστής στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι και οφείλει να είναι ο καθηγητής και ο δάσκαλος, αντιλαμβανόμαστε το ρόλο που πρέπει να παίξει και η τεχνολογία, για να κάνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον και να βοηθήσει τον καθηγητή και το δάσκαλό στη δουλειά του».

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Π/θμιας, Δ/θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής κ. Ιωάννη Κατσαρό και τον Πρόεδρο του ΙΕΠ κ. Σπύρο Δουκάκη, επισκέφθηκε το Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου όπου τους υποδέχτηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης,
κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης. Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΠΠΣ Κρήτης, κ. Σπύρος Αναστασιάδης, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, κ. Αντώνης Φουντουλάκης καθώς και Σύμβουλοι Εκπαίδευσης. Ο Υπουργός συνομίλησε με τους Δ/ντες των Πρότυπων Σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο και με μαθητές του Πρότυπου Γ/σιου και Πρότυπου ΓΕ.Λ. για διάφορα θέματα που ενδιαφέρουν την εκπαιδευτική κοινότητα. Απάντησε σε ερωτήματα μαθητών/τριών και τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου που έχουν προγραμματισθεί για το επόμενο διάστημα. Επίσης, ο Υπουργός επισκέφθηκε σχολική αίθουσα όπου παρακολούθησε μάθημα με χρήση πρόσφατα τοποθετημένου Διαδραστικού Πίνακα.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός επισκέφτηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη και τους προϊσταμένους των τμημάτων της ΠΔΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΠΔΕ και κατατέθηκαν προτάσεις για διάφορα θέματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα