ΑΠΘ (2)
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Αύριο η τελευταία απόπειρα επιλογής εξωτερικών μελών για το Συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ από τα εσωτερικά εκλεγμένα μέλη, πριν περιέλθει η αρμοδιότητα στη Σύγκλητο

Η τρίτη και τελευταία συνεδρίαση και μυστική ψηφοφορία των έξι εκλεγμένων -στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου- εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, για την ανάδειξη των πέντε εξωτερικών μελών που θα συμπληρώσουν το 11μελές συμβούλιο, το οποίο θα επιλέξει τον νέο πρύτανη, θα διεξαχθεί αύριο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε «σήμερα, Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, που εκλέχτηκαν από την ακαδημαϊκή κοινότητα, πραγματοποίησαν την δεύτερη ψηφοφορία προκειμένου να αναδείξουν τα πέντε εξωτερικά μέλη, όπως προβλέπεται στο άρθρο 10 παρ. 4 του ν. 4957/2022, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει», ενώ «κανένας από τους υποψήφιους δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία και η διαδικασία θα επαναληφθεί αύριο, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023».

Αν και η αυριανή διαδικασία αποβεί άκαρπη, τότε η αρμοδιότητα ανάδειξης των εξωτερικών μελών θα περιέλθει στη Σύγκλητο του Ιδρύματος.
Τα έξι εσωτερικά μέλη που εξέλεξε η ακαδημαϊκή κοινότητα στο Συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ είναι κατά σειρά εκλογής ο καθηγητής Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Κυριάκος Αναστασιάδης, ο καθηγητής Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής Ευστράτιος Στυλιανίδης, ο καθηγητής Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών Χαράλαμπος Φείδας, ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, ο καθηγητής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Απόστολος Αποστολίδης και ο καθηγητής Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής Γεώργιος Ζωγραφίδης. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα