εκπαιδευτικοί στην τάξη - σεμινάρια
Πρόσληψη περίπου 1500 αναπληρωτών στη Γενική Εκπαίδευση (κυρίως στις ειδικότητες που δεν συμπεριελήφθησαν στις προηγούμενες προσλήψεις) την επόμενη εβδομάδα

Την επόμενη εβδομάδα τελικά θα ανακοινωθεί η πρόσληψη περίπου 1500 αναπληρωτών στη Γενική Εκπαίδευση. Οι προσλήψεις αυτές, στη συντριπτική τους πλειονότητα θα αφορούν στις ειδικότητες αναπληρωτών που δεν συμπεριελήφθησαν στις προηγούμενες προσλήψεις (Θυμίζουμε ότι την Τρίτη 3 Οκτωβρίου έγιναν 12.779 προσλήψεις αναπληρωτών (Β΄ Φάση) σε Γενική Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή. Στις προσλήψεις αυτές οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση ήταν Φιλόλογοι ΠΕ02, Μαθηματικοί ΠΕ03, Φυσικών Επιστημών ΠΕ04 και Πληροφορικής ΠΕ86.)

Στατιστικά και νούμερα που αφορούν τις επερχόμενες προσλήψεις.

391732000 10159841804400784 2507344279983857746 n

Δηλώσεις Πιερρακάκη για τα κενά και τις προσλήψεις αναπληρωτών

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης στα τοπικά Μέσα της Μυτιλήνης μίλησε μεταξύ άλλων για τις προσλήψεις στα πλαίσια της Παράλληλης Στήριξης και στην καταγραφή των κενών των εκπαιδευτικών.

Για την καταγραφή των κενών είπε: «Ο τρόπος αποτύπωσης με τον οποίο γίνεται η αποτύπωση των κενών είναι ένας τρόπος που πρέπει να αλλάξει. Συνολικότερα έχουμε μια κείμενη νομοθεσία έχουμε έναν συγκεκριμένο μαθητικό πληθυσμό και έχουμε και συγκεκριμένες ανάγκες στις εκπαιδευτικές μονάδες της χώρας οι οποίες είναι περίπου 14.000. Αν δει κανείς την αναλογία των μαθητών με τους καθηγητές, τους εκπαιδευτικούς, η Ελλάδα έχει μία από τις καλύτερες αναλογίες στην Ευρώπη. Η αναλογία αυτή δεν δικαιολογεί την ύπαρξη τόσων κενών όπως αυτά αποτυπώνονται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο καταγραφής και μάλιστα μέσα στην χρονιά θα καλύψουμε προφανώς το μεγαλύτερο κομμάτι των αναγκών με όρους ακόμη καλύτερους και από πέρσι. Του χρόνου όμως τον τρόπο με τον οποίο τα κενά αποτυπώνονται θα τον αλλάξουμε και αυτό θα γίνει μέσα από ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού καθώς είμαστε στο 2023 και ο τρόπος ρύθμισης των θεμάτων αυτών πρέπει να συμβαδίζει με την εποχή μας με πλήρη αντικειμενική καταγραφή και όχι από κάτω προς τα πάνω δήλωση η οποία θα πρέπει να ελέγχεται πιο συστηματικά κατά τη γνώμη μου»

Σε ότι αφορά την παράλληλη στήριξη ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι θα γίνουν 20000 προσλήψεις και στις επόμενες φάσεις θα υπάρχει η μεγαλύτερη κάλυψη σε ότι έχει να κάνει με την παράλληλη στήριξη και την ειδική αγωγή. «Η παράλληλη Στήριξη είναι ένα κομμάτι που θα καλυφθεί σχεδόν πλήρως και  σε όλα τα υπόλοιπα η κάλυψη θα είναι εξαιρετικά επαρκής» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

στατιστικά και νούμερα που αφορούν τις επερχόμενες προσλήψεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα