λεωφορεία Ιωάννινα
Αδιανόητη κατάσταση επικρατεί στα μέσα μεταφοράς στα Ιωάννινα

Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες σε πολλά λεωφορεία στα Ιωάννινα, ενώ συνειδητή αδιαφορία από την εταιρεία του αστικού ΚΤΕΛ καταγγέλλουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Όπως τονίζεται, αντιμέτωποι με σοβαρά ζητήματα ασφαλείας έρχονται καθημερινά οι φοιτητές και οι υπόλοιποι πολίτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και το ότι, «την Τρίτη 10 Οκτώβρη αστικό λεωφορείο κινούνταν με ανοιχτές τις πίσω πόρτες κατά τη διάρκεια του δρομολογίου θέτοντας σε προφανή κίνδυνο τους επιβάτες», ενώ τα λειτουργικά προβλήματα δεν έχουν τέλος.

Η ανακοίνωση

«Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Ιωαννίνων έχουμε επανειλημμένα αναδείξει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης μας. Ωστόσο, η συνειδητή αδιαφορία της εταιρείας του αστικού ΚΤΕΛ, της διοίκησης του Πανεπιστημίου, του Δήμου και της Περιφέρειας μας αναγκάζει να επανέλθουμε. Δεν αποδεχόμαστε η ασφάλεια και σε τελική ανάλυση η ίδια η ζωή χιλιάδων φοιτητών και λαού καθημερινά να τίθεται σε κίνδυνο επειδή, μπροστά στα κέρδη αυτής της εταιρείας οι αρμόδιοι ανέχονται και νομιμοποιούν την πολιτική «πάμε και όπου βγει» που εφαρμόζεται στα αστικά.

Πιο συγκεκριμένα: Την Τρίτη 10 Οκτώβρη αστικό λεωφορείο κινούνταν με ανοιχτές τις πίσω πόρτες κατά τη διάρκεια του δρομολογίου θέτοντας σε προφανή κίνδυνο τους επιβάτες. Επιπλέον, το διαχρονικό πρόβλημα του συνωστισμού λόγω της άρνησης της εταιρείας να βάλει περισσότερα δρομολόγια οδηγεί τους επιβάτες να μετακινούνται ενώ είναι κολλημένοι στο παρμπρίζ του λεωφορείου. Τέλος, πρόσφατα λεωφορείο κατέβασε τους επιβάτες στα Σεισμόπληκτα λόγω μηχανικής βλάβης. Είναι μόνο τρία περιστατικά των τελευταίων ημερών που αποδεικνύουν πως παρά τις κούφιες διακηρύξεις της εταιρείας η ασφάλεια μας δεν είναι προτεραιότητα! Δεν θα περιμένουμε ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για να μιλήσουμε για ευθύνες Ρωτάμε:  Μπορεί η εταιρεία να εγγυηθεί με στοιχεία  ότι όλα τα οχήματα της είναι μηχανολογικά εντάξει και ασφαλή για τις μετακινήσεις μας;

Δεν θα περιμένουμε νέα «Τέμπη» διεκδικούμε εδώ και τώρα μέσα από τους Φοιτητικούς μας συλλόγους:

  • Πύκνωση δρομολογίων
  • Δωρεάν μετακινήσεις για τους φοιτητές
  • Σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλους»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αναπληρώτρια εκπ/κός: Γιατί ανακλήθηκε η πρόσληψη της και πως σχετίζεται με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα