δασκαλοι
Ελάχιστοι πλέον δάσκαλοι –περί τους 150– έχουν μείνει στην επετηρίδα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων τρέμουν την επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών στις αρχές Νοεμβρίου για να καλύψουν θέσεις σε δημόσια σχολεία.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, καθώς οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται μετά την έναρξη του σχολικού έτους, τα ιδιωτικά σχολεία «χάνουν» πολλούς εκπαιδευτικούς που επιλέγουν δημόσιο. Μάλιστα, ελάχιστοι πλέον δάσκαλοι –περί τους 150– έχουν μείνει στην επετηρίδα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Το κύριο πλεονέκτημα της επιλογής τους είναι πως έτσι παίρνουν μόρια στη μάχη για μία θέση διορισμού, από το επόμενο σχολικό έτος φυσικά. Βέβαια, η μεγαλύτερη φυγή καταγράφεται σε ιδιωτικά σχολεία, στα οποία οι εκπαιδευτικοί έχουν παράπονα από τις εργασιακές συνθήκες. «Το ανορθολογικό νομοθετικό πλαίσιο –ο νόμος 4713/20200– που γεννά συνθήκες υπερεκμετάλλευσης των εκπαιδευτικών, οι πολύ κακές εργασιακές συνθήκες, κυρίως σε μικρά ιδιωτικά σχολεία και σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, και η έλλειψη ηθικών και οικονομικών κινήτρων συγκροτούν μια δύσκολη εικόνα που χρήζει άμεσης παρέμβασης από την Πολιτεία και απαιτεί τη διενέργεια ενός ανοιχτού, ειλικρινούς διαλόγου ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους του χώρου. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία, η “αποχώρηση” των εκπαιδευτικών δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη. Σε ιδιωτικά σχολεία που σέβονται τους εκπαιδευτικούς, οι διαρροές είναι μικρές έως μηδαμινές. Σε άλλα, έχουμε μαζική έξοδο για τους λόγους που προαναφέρθηκαν», παρατήρησε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος.

Σχέδιο του υπ. Παιδείας για καταγραφή κενών με ψηφιοποιημένο τρόπο, ώστε όσοι πρόκειται να προσληφθούν να το γνωρίζουν νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Κατόπιν τούτων, πάντως, τα ιδιωτικά σχολεία καλούνται να καλύψουν τις θέσεις που μένουν κενές από τους παραιτηθέντες. Ως προς τις ειδικότητες, οι μεγαλύτερες ελλείψεις υπάρχουν σε δασκάλους. Αντίθετα, λόγω της μεγάλης παραγωγής πτυχιούχων καθηγητικών σχολών (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί κ.λπ.), το πρόβλημα σε αυτές τις ειδικότητες είναι μικρό.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα