6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης: «Προφανείς δυσεπανόρθωτες συνέπειες για τα ίδια τα νήπια»
Ανακοίνωση του Πληρεξούσιου Δικηγόρου των Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης

Άλυτο παραμένει ακόμα και σήμερα το πρόβλημα στέγασης του 6ου Νηπιαγωγείου της Νέας Σμύρνης, ενώ οι επιπτώσεις επιβαρύνουν παιδιά, γονείς και κηδεμόνες.

«Επειδή οι ευθύνες για το απαράδεκτο αυτό αποτέλεσμα είναι διαχρονικές αλλά συγκεκριμένες, σας γνωρίζω ότι μου ανατέθηκε ομόφωνα από τους γονείς και κηδεμόνες των νηπίων που φοιτούν στο άνω Νηπιαγωγείο, η νομική εν γένει υποστήριξή τους ενώπιον κάθε αρχής (διοικητικής και δικαστικής), με τελικό σκοπό την επαναλειτουργία της δομής αυτής», αναφέρει η ανακοίνωση του Πληρεξούσιου Δικηγόρου των Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Η ανακοίνωση

«Είναι γνωστό ότι σε εκτέλεση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης, οι ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου όπου και στεγάζεται το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης (οδός Μίμαντος 14 & Στρ. Παρασκευοπούλου 54), «απέβαλαν» την 22/9/2023 τον Δήμο Νέας Σμύρνης από το ακίνητο και η δομή έπαυσε να λειτουργεί, με προφανείς δυσεπανόρθωτες συνέπειες για τα ίδια τα νήπια αλλά και για τους γονείς και κηδεμόνες τους. Επειδή οι ευθύνες για το απαράδεκτο αυτό αποτέλεσμα είναι διαχρονικές αλλά συγκεκριμένες, σας γνωρίζω ότι μου ανατέθηκε ομόφωνα από τους γονείς και κηδεμόνες των νηπίων που φοιτούν στο άνω Νηπιαγωγείο, η νομική εν γένει υποστήριξή τους ενώπιον κάθε αρχής (διοικητικής και δικαστικής), με τελικό σκοπό την επαναλειτουργία της δομής αυτής – της μοναδικής μάλιστα με τμήμα εντάξεως (αυτιστικών παιδιών, παιδιών με μαθησιακές ανάγκες κ.λ.π.) - το συντομότερο, με ειδικότερη παράλληλη εντολή την διερεύνηση τυχόν τελεσθέντων ποινικών αδικημάτων και διεκδίκηση αστικών αξιώσεων με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο.» 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χανταιος
Έρχεται στην Αθήνα ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με χανταϊό – Μεταφορά στο «Αττικόν» και 45ήμερη καραντίνα
Αεροδιακομιδή μέσω Ολλανδίας και Ελευσίνας με αυστηρά υγειονομικά μέτρα – Σε επιφυλακή οι αρχές δημόσιας υγείας
Έρχεται στην Αθήνα ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με χανταϊό – Μεταφορά στο «Αττικόν» και 45ήμερη καραντίνα
Ταυτότητα
Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι του 2026 και τι ισχύει για όσους δεν τις έχουν εκδώσει
Οι παλιές «μπλε» ταυτότητες παύουν να ισχύουν για ταξίδια στην ΕΕ – Διαδικασία, κόστος και προθεσμίες έκδοσης
Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι του 2026 και τι ισχύει για όσους δεν τις έχουν εκδώσει