ακαταλληλο σχολειο
Στην Πυλαία Θεσσαλονίκης - Οι γονείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς των παιδιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με Αυτισμό, το οποίο στεγάζεται εδώ και 15 χρόνια μέσα σε ένα ενεργεία βιομηχανικό κτίριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης! 

Οι γονείς τονίζουν ότι το κτίριο έχει κριθεί μέχρι σήμερα τρεις φορές ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟ, αλλά τα παιδιά συνεχίζουν να φοιτούν σε αυτό το ΒΛΑΠΤΙΚΟ και ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ σχολικό περιβάλλον.

Λένε ακόμα πως βιώνουν  τον απόλυτο εμπαιγμό από τις αρμόδιες αρχές καθώς διανύουμε την 3η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους ότι το σχολείο θα μετεγκατασταθεί , δυστυχώς ακόμα βρισκόμαστε στο μηδέν...

«Μας πληγώνει και μας εξοργίζει να μας αντιμετωπίζουν εμάς τους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, επειδή τα σχολεία αυτά είναι " υπερτοπικά" που σημαίνει ότι δεν είμαστε δημότες -ψηφοφοροι κάποιου συγκεκριμένου Δήμου ώστε να μεριμνήσει για τα παιδιά μας» υπογραμμίζουν και ζητούν να δοθεί επιτέλους λύση για την ντροπιαστική αυτή κατάσταση

Η καταγγελία των γονιών

Κι όμως εν έτει 2023 υπάρχει στην Ελλάδα, σχολείο που στεγάζεται εδώ και 15 χρόνια μέσα σε ένα ενεργεία βιομηχανικό κτίριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης! 

Πρόκειται για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για παιδιά με Αυτισμό. 

Η πρωτοφανής αυτή περίπτωση σόκαρε το πανελλήνιο τον Φεβρουάριο του 2022 έπειτα από τις καταγγελίες των γονέων που απαρτιζουμε τον ΣΎΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ. 

Έκτοτε βιώνουμε τον απόλυτο εμπαιγμό από τις αρμόδιες αρχές καθώς διανύουμε την 3η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους ότι το σχολείο θα μετεγκατασταθεί , δυστυχώς ακόμα βρισκόμαστε στο μηδέν !

Παρόλο που το κτίριο έχει κριθεί μέχρι σήμερα τρεις φορές ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟ, τα παιδιά μας συνεχίζουν να φοιτούν σε αυτό το ΒΛΑΠΤΙΚΟ και ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ σχολικό περιβάλλον!

Το ζήτημα εφτασε μέχρι την Βουλη αλλά η απάντηση που λάβαμε από την τότε υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είναι ότι ο ρόλος του Υπουργείου είναι "επιτελικός" και η ευθυνη για την στέγαση των σχολείων βαραίνει αποκλειστικά τον Δήμο!

Έχει γίνει αναφορά καταγγελίας και στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από τον Φεβρουάριο του 2022 αλλά και από εκεί δεν είδαμε φώς. Είναι ηλίου φαεινοτερο ότι η παρέμβαση του εισαγγελέα πρέπει να είναι άμεση σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά για άγνωστους λόγους η υπόθεση έχει "κολλήσει"!

Τα παιδιά μας με χαμηλή έως ανύπαρκτη αντιληπτικοτητα κινδύνου φοιτούν σε ένα άσχημο σχολείο- φυλακή που το περιζωνουν ποικίλοι κίνδυνοι και αυτό που εισπράττουμε είναι ότι ΚΑΝΈΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ !

Μας πληγώνει και μας εξοργίζει να ακούμε από τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη ότι όλα τα σχολεία στον Δήμο του είναι ασφαλή ενώ φοιτούν παιδιά με αναπηρίες μέσα σε έναν εν ενεργεία ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΌ ΧΩΡΟ με βιοτεχνία , αποθήκες, φορτηγά, εργάτες και διάφορα μηχανήματα!!.

Μας πληγώνει και μας εξοργίζει να βλέπουμε να γίνονται εκδηλώσεις υποκρισίας από φορείς του Δήμου για τα παιδιά με αναπηρίες με σκοπό να φανεί πόσο " σκέφτονται και μεριμνούν" για τις ευπαθείς ομάδες αλλά την ίδια στιγμή τα σχολικά κτίρια για την ειδική αγωγή να είναι φρικτά!

Μας πληγώνει και μας εξοργίζει να μας αντιμετωπίζουν εμάς τους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, επειδή τα σχολεία αυτά είναι " υπερτοπικά" που σημαίνει ότι δεν είμαστε δημότες -ψηφοφοροι κάποιου συγκεκριμένου Δήμου ώστε να μεριμνήσει για τα παιδιά μας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε να δοθεί επιτέλους λύση για την ντροπιαστική αυτή κατάσταση!

Αν λοιπόν όλοι εσείς οι αρμόδιοι (Δήμος, Περιφερεια, Υπουργείο) είστε τόσο ευαίσθητοι όσο θέλετε να δείχνετε απέναντι σε ανάπηρα παιδιά ΒΡΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΏΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΎΝ! 

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΈΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΎ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΌ 

ακαταλληλο σχολείο
ακαταλληλο σχολειο

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνταξεις.jpg
Δημόσιοι υπάλληλοι - Εκπαιδευτικοί: Σχέδιο αλλαγών στις συντάξεις φέρνει ανατροπή-«βόμβα» στα πλασματικά έτη
Τι καταργείται, πόσο επηρεάζονται δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματίες πίνακες και παραδείγματα
Δημόσιοι υπάλληλοι - Εκπαιδευτικοί: Σχέδιο αλλαγών στις συντάξεις φέρνει ανατροπή-«βόμβα» στα πλασματικά έτη