υπουργειο εσωτερικών
Σχετικά με την απαγόρευση έκδοσης πράξεων που αφορούν σε διορισμό, πρόσληψη, καθώς και σε οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή κάθε κατηγορίας προσωπικού, για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών,

Σε Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών καθορίζονται οι υπηρεσιακές μεταβολές και χορήγηση κανονικών αδειών ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών– Χορήγηση αδειών για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

Δείτε την Απόφαση ΕΔΩ

Ενόψει των επικείμενων Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών, που θα διεξαχθούν στη Χώρα μας, αρχικώς, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 και τις τυχόν επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, και σε συνέχεια της ως άνω σχετικής εγκυκλίου της συναρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, σας πληροφορούμε τα εξής:

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

Το Υπουργείο Εσωτερικών, με την αριθ. πρωτ. 972/8-9-2023 (ΑΔΑ: 6ΒΝ64ΜΤΛ6-ΟΛ7) εγκύκλιό του, διευκρινίζει βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας ότι η απαγόρευση έκδοσης πράξεων που αφορούν σε διορισμό, πρόσληψη, καθώς και σε οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή κάθε κατηγορίας προσωπικού, για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, ήτοι από τις 8/9/2023 έως και την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, ήτοι την 1η Ιανουαρίου 2024, δεν ισχύει για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ειδικότερα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 17 του ν. 3870/2010, όπως ισχύει, η απαγόρευση των προσλήψεων και των υπηρεσιακών μεταβολών για το χρονικό διάστημα που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, ισχύει μόνο για τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των φορέων που εποπτεύονται από αυτούς, κατά τα ειδικώς αναφερόμενα στην σχετική εγκύκλιο.

Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι δεν θα προωθούνται αιτήματα που αφορούν σε διορισμούς ή προσλήψεις προσωπικού πάσης φύσεως καθώς και αιτήματα που αφορούν σε υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανόμενων και των αιτημάτων απόσπασης ή μετάταξης υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και αντιστρόφως.

Υπενθυμίζεται ότι ως υπηρεσιακές μεταβολές νοούνται οι προβλεπόμενες στις διατάξεις του Κεφαλαίου Δ΄ του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007) καθώς και οι αντίστοιχες προς αυτές προβλεπόμενες σε άλλες διατάξεις, ήτοι ν. 3584/2007, στους κανονισμούς προσωπικού των Ν.Π.Ι.Δ. κ.α. Δεδομένου δε ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας επιτρέπεται η συμμετοχή των υπαλλήλων ΟΤΑ σε διαδικασίες που συνιστούν υπηρεσιακή μεταβολή – επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων κατ΄ αρ. 84 του Υ.Κ., απόσπαση, μετάταξη από ΟΤΑ σε υπηρεσίες του Δημοσίου κ.α., διευκρινίζεται ότι και οι διαδικασίες αυτές τίθενται σε αναστολή, ανεξαρτήτως εάν ο φορέας υποδοχής δεν είναι ΟΤΑ. Επίσης, η αναστολή δεν αφορά μόνο στην έκδοση της τελικής πράξης, αλλά και σε κάθε προπαρασκευαστική ενέργεια.

Δείτε την Απόφαση ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγκίστρι
Πλημμύρισε σχολείο στο Αγκίστρι - Η θάλασσα «μπήκε» στις προκάτ αίθουσες (εικόνες)
Το σχολείο δεν έκλεισε αλλά αποφάσισε την... πραγματοποίηση εκπαιδευτικού περιπάτου αντί μαθημάτων
Πλημμύρισε σχολείο στο Αγκίστρι - Η θάλασσα «μπήκε» στις προκάτ αίθουσες (εικόνες)
ethniki_odos.jpg
παρεμβάσεις στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών–Θηβών - Χωρίς διόδια ο νέος δρόμος
Οι παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τη μείωση του χρόνου μετακίνησης και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής...
παρεμβάσεις στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών–Θηβών - Χωρίς διόδια ο νέος δρόμος
Νηπιαγωγείο
Μυτιλήνη: «Παθαίνει κρίσεις και ουρλιάζει στα παιδιά» – Σοκάρουν οι καταγγελίες για νηπιαγωγό
Τρόμος σε νηπιαγωγείο της Μυτιλήνης - Η εκπαιδευτικός παραμένει στη θέση της παρά τις 30 αναφορές, τι απαντά ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας
Μυτιλήνη: «Παθαίνει κρίσεις και ουρλιάζει στα παιδιά» – Σοκάρουν οι καταγγελίες για νηπιαγωγό