Thumbnail
Η κατάσταση έχει πάρει διαστάσεις πλέον καθώς δεν πρόκειται απλά για κάποιες διώξεις, αλλά αφορά το δικαίωμα της άσκησης κριτικής σε φορείς εξουσίας, της έκφρασης ελεύθερης γνώμης και άποψης και φυσικά της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης και άποψης.

Σε ανακοίνωσή τους οι Παρεμβάσεις ΠΕ και ΔΕ αναφορικά με το μπαράζ διώξεων εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ Πειραιά σημειώνουν:

Θυμίζοντας εποχές της πιο πρόσφατης μαύρης περιόδου της ελληνικής ιστορίας, ο ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Αναστασόπουλος, επιχειρώντας να θέσει στoν γύψο την πολιτική και συνδικαλιστική δράση του σωματείου της ΕΛΜΕ Πειραιά, ξεπερνάει κάθε όριο αυταρχισμού, τρομοκράτησης και εκφοβισμού με το στήσιμο βιομηχανίας διώξεων ενάντια σε αγωνιστές.

Με αυτή την τακτική διαψεύδει για ακόμη μία φορά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις 15/9, όταν σε μια προσπάθεια απόκρυψης της πραγματικότητας δήλωνε: «το πνεύμα του υπουργείου και των στελεχών της εκπαίδευσης είναι αυτό της συνεργασίας και της συνεννόησης»!

Μετά τις διώξεις του καλοκαιριού εναντίον επτά εκπαιδευτικών, τεσσάρων για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά, της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ που αφορούσαν την ακύρωση του διαγωνισμό της PISA, δυο για τη συμμετοχή τους σε διαδήλωση το 2020 για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου, και ενός γιατί σε συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου του εξέφρασε άποψη και γνώμη για τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας με αφορμή την κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων, σειρά έχει τώρα η άσκηση νέας δίωξης σε βάρος δύο από τους παραπάνω.

Συγκεκριμένα ο Γ. Καββαδίας διώκεται γιατί άσκησε κριτική και εξέφρασε πολιτική άποψη για τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας στη βουλή τον περασμένο Ιούλιο και ο Ν. Χατζηανδρέου γιατί σε σχόλιο του σε ιστοσελίδα μιλούσε για τη δίωξή του το καλοκαίρι.

Έχει τεράστιες ευθύνες η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ που όχι μόνο διατηρεί τον συγκεκριμένο ΔΙΔΕ στη θέση του, αλλά και γιατί επιβραβεύει τη στάση του διορίζοντας τον στο Δ.Σ. του ΙΕΠ!

Η κατάσταση έχει πάρει διαστάσεις πλέον καθώς δεν πρόκειται απλά για κάποιες διώξεις, αλλά αφορά το δικαίωμα της άσκησης κριτικής σε φορείς εξουσίας, της έκφρασης ελεύθερης γνώμης και άποψης και φυσικά της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης και άποψης.

Ξεπερνάει τα όρια του Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, ελεύθερης λειτουργίας της εκπαίδευσης και βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση πρέπει να πάρουν θέση όλοι: Σωματεία, σύλλογοι, συλλογικότητες, αγωνιστές, κάθε εργαζόμενος, κάθε εκπαιδευτικός και να ταχθούν απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης, επιβολής αυταρχικού πλαισίου εργασίας, εκφοβισμού και τρομοκράτησης.

Ως Παρεμβάσεις Δ.Ε. έχουμε προτείνει στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τις εξής δύο προτάσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα και σε αυτές πρέπει να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και παρατάξεις:

• Να οριστεί η συνάντηση με ΔΙΔΕ Πειραιά άμεσα και να καθοριστεί παναττική συγκέντρωση εκείνη την ημέρα, με διευκολυντική στάση εργασίας. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να αναλάβει η ΟΛΜΕ ως δευτεροβάθμιο όργανο, σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ, την οργάνωση μιας τέτοιας συγκέντρωσης, αφού πλέον ο χαρακτήρας της δίωξης υπερβαίνει τα όρια του Πειραιά και παίρνει ευρύτερα πολιτικά και συνδικαλιστικά χαρακτηριστικά.

• Να επιδιώξει η ΟΛΜΕ συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με την αρμόδια για τα τη Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση Υφυπουργό, ώστε να απαιτήσει την άρση όλων των διώξεων. Ταυτόχρονα εκτιμούμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε και να απαιτήσουμε την απόλυση του συγκεκριμένου ΔΙΔΕ όχι μόνο γιατί διαταράσσει το παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία, συμπεριφέρεται ως λοχαγός σε φαντάρους θεωρώντας ότι τα σχολεία είναι στρατώνες, οι εκπαιδευτικοί φαντάροι και οι μαθητές υπάκουοι -δούλοι, αλλά και προσπαθεί με εκδικητικό τρόπο να βλάψει την τιμή και την υπόληψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών. Μέσα στον Οκτώβριο τα πρωτοβάθμια σωματεία, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλία και να ορίσουν μια μέρα για την οργάνωση συγκεντρώσεων σε όλες τι πόλεις της Ελλάδας ενάντια στις διώξεις, την καταστολή και τον αυταρχισμό στην εκπαίδευση.

Απατούμε:

• Να αποσυρθούν ΑΜΕΣΑ οι πειθαρχικές διώξεις ενάντια στους Γ. Καββαδία και του Ν Χατζηανδρέου!

• Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των επτά εκπαιδευτικών και των διευθυντών στον Πειραιά!

• Τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες οφείλουν να πρωτοστατήσουν στην υπεράσπιση των ελευθεριών και της συνδικαλιστικής δράσης και να απαιτήσουν την παραίτηση του ΔΙΔΕ Πειραιά!

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται! Στους δρόμους υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και τα σωματεία μας!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ioanninon
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Συνέδριο «Εκπαίδευση, Διδασκαλία και Δια Βίου Μάθηση στον 21ο αιώνα»
Πάνω από 800 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό συμμετείχαν σε μια συνάντηση ακαδημαϊκών, επιστημόνων, νέων ερευνητών, φοιτητών...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Συνέδριο «Εκπαίδευση, Διδασκαλία και Δια Βίου Μάθηση στον 21ο αιώνα»
πειραιας 1
Μαζική και δυναμική εκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία στη ΔΔΕ Πειραιά για τις διώξεις των καθηγητών
Παρά την ανυπόφορη ζέστη η συγκέντρωση μετατράπηκε σε μια βουερή από συνθήματα πορεία από τα γραφεία της ΔΔΕ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Μαζική και δυναμική εκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία στη ΔΔΕ Πειραιά για τις διώξεις των καθηγητών
maxairi.jpg
Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος είχε συλληφθεί για χτύπημα στον εγγονό του πριν 15 ημέρες και αφέθηκε ελεύθερος
Είχε καβγαδίσει με τη σύζυγό του πριν από 5 ημέρες
Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος είχε συλληφθεί για χτύπημα στον εγγονό του πριν 15 ημέρες και αφέθηκε ελεύθερος