Thumbnail
Αφορμή είναι η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που θα εορταστεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Εγκύκλιο με την οποία καλεί όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας (Δ΄,Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις)  και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας να συμμετάσχουν στο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ «Par-OLYMPIA Festival, Αθλητισμός και Συμπερίληψη – Inclusion in Sports» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 9:30-13:00, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Par-OLYMPIA Sport Event, εξέδωσε η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.   

Αφορμή είναι η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που θα εορταστεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

To Παραολυμπιακό  Φεστιβάλ «Par-OLYMPIA Sport Event» θα λάβει χώρα στην «Αγορά» του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) και οι μαθητές/μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης ασκήσεις επίδειξης παραολυμπιακών αθλημάτων, να συνομιλήσουν με Παραολυμπιονίκες/Ολυμπιονίκες και αθλητές/αθλήτριες με ή/και χωρίς αναπηρία και να λάβουν μέρος σε διαδραστικές  αθλητικές/εκπαιδευτικές δραστηριότητες παραολυμπιακών αθλημάτων.  

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται (α) έκθεση φωτογραφίας  παραολυμπιακών αγώνων και αθλητών/αθλητριών, (β) θεματικές συζητήσεις με διακεκριμένους Έλληνες Παραολυμπιονίκες/Ολυμπιονίκες  σχετικά με τον αθλητισμό, τη διαφορετικότητα, τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την αποδοχή της ετερότητας και της ποικιλομορφίας κ.ά. και (γ) βιωματικές και εκπαιδευτικές  δράσεις που αναφέρονται στο Παραολυμπιακό Κίνημα.  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.   

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 Για τους μαθητές/μαθήτριες που δεν δύνανται να συμμετάσχουν δια ζώσης στις εκδηλώσεις του Παραολυμπιακού Φεστιβάλ «Par-OLYMPIA Sport Event» θα γίνει ζωντανή μετάδοση (live-streaming) και οι ενδιαφερόμενες για διαδικτυακή συμμετοχή σχολικές μονάδες μπορούν να κάνουν σχετική δήλωση στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση, ώστε να τους κοινοποιηθεί ο σύνδεσμος της ζωντανής μετάδοσης την παραμονή του Φεστιβάλ (2.10.2023).

 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ  Οι συμμετέχουσες σχολικές μονάδες (δια ζώσης ή/και διαδικτυακά) δύνανται να λάβουν μέρος  στον διαγωνισμό «Σχολικός Αθλητισμός και Συμπερίληψη», καθώς και στη διαδικασία βράβευσης, αποστέλλοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] οτιδήποτε επιλέξουν από τα ακόλουθα:   τις απαντήσεις τους σε ένα παραολυμπιακό κουίζ που θα τους αποσταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου τους (20 ερωτήσεις για τα παραολυμπιακά αθλήματα),  μέχρι πέντε (5) έργα ζωγραφικής σχετικά με τα παραολυμπιακά αθλήματα, τα οποία θα φωτογραφηθούν και θα αποσταλούν στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση,   ένα (1) Βίντεο (video) διάρκειας μέχρι τρία (3) λεπτά της ώρας, με θέμα: «Παρουσιάζοντας τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».   Ως καταληκτική ημερομηνία αποστολής των παραδοτέων για τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων στη διαδικασία βράβευσης  ορίζεται η Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023. 

Δείτε την εγκύκλιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirgos_dolofonia
Ηλεία: Συγκινεί η δασκάλα της 11χρονης - «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός»
«Όποτε είχε κάποιο πρόβλημα στα μαθηματικά και μου έστελνε στο messenger εικόνα, την έπαιρνα τηλέφωνο και μέσω τηλεφώνου την βοηθούσα»
Ηλεία: Συγκινεί η δασκάλα της 11χρονης - «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός»
ptyhiaki-exetastiki.jpg
ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών/τριων Ιατρικής για διαδοχικές εξετάσεις εν μέσω καύσωνα
«Οι φοιτητές θα εξετάζονται καθημερινά σε αποπνικτικές συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών»
ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών/τριων Ιατρικής για διαδοχικές εξετάσεις εν μέσω καύσωνα
foto-molivia.jpg
Βαρβάκειος Σχολή - Διαμαρτυρία διευθυντή και εκπαιδευτικών: «Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα»
«Η ιστορία του Σχολείου και η ακεραιότητα των καθηγητών/-τριών του ουδέποτε θα επέτρεπαν μια τέτοιου είδους ενέργεια»
Βαρβάκειος Σχολή - Διαμαρτυρία διευθυντή και εκπαιδευτικών: «Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα»