δημοτικο ερεικουσας
«Σίγησε» μετά από περίπου 100 χρόνια το Δημοτικό Σχολείο της Ερείκουσας

Απόφαση Φ 3.3/3926/2023 - Αναστολή λειτουργίας Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της Διεύθυνσης Π.Ε Κέρκυρας για το σχολικό έτος 2023-2024

Αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ερείκουσας της Διεύθυνσης Π.Ε Κέρκυρας για το σχολικό έτος 2023-2024, λόγω μηδενικού αριθμού αιτήσεων εγγραφών.

«Σίγησε» μετά από περίπου 100 χρόνια το Δημοτικό Σχολείο της Ερείκουσας

 «Σίγησε» τελικά μετά από τρία χρόνια ,το σχολικό κουδούνι και στην ακριτική Ερείκουσα, το μοναδικό νησί από τα Διαπόντια  που κρατούσε ανοιχτές τις πύλες της εκπαίδευσης στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Οι δυο μοναδικοί μαθητές που φοιτούσαν πέρσι στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο έφυγαν φέτος από το νησί και τα σχολεία απέμειναν χωρίς παιδιά. Κατόπιν τούτου τόσο το Δημοτικό όσο και το Νηπιαγωγείο Ερείκουσας ανέστειλαν τη λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2023-2024, λόγω μηδενικού αριθμού αιτήσεων εγγραφών, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρου Αγγελόπουλου.

Πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη, καθώς ήταν τα μοναδικά ανοιχτά σχολικά «κύτταρα» που είχαν απομείνει στο Διαπόντια Νησιά.

Το πέτρινο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας (είχε χτιστεί το 1920, με δωρεά της οικογένειας του Ανδρέα Συγγρού,) ήταν και το μόνο που είχε απομείνει «ζωντανό» στα Διαπόντια Νησιά, τα τελευταία βορειοδυτικά ακρωτήρια της Ελλάδας, καθώς στους Οθωνούς και το Μαθράκι, τα σχολεία έκλεισαν πριν από πολλά χρόνια, λόγω της μετανάστευσης των κατοίκων στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

farmaka
Δωρεάν η προληπτική αγωγή PrEP για τον HIV – Πώς θα χορηγείται
Θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων, με στόχο την προστασία ατόμων που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να μολυνθούν...
Δωρεάν η προληπτική αγωγή PrEP για τον HIV – Πώς θα χορηγείται