δασκαλος
Πρωτοφανές! Ο ΔΔΕ Πειραιά Διονύσιος Αναστασόπουλος παραπέμπει για δεύτερη φορά τον φιλόλογο Νεκτάριο Χατζηανδρέου στο Πειθαρχικό

Πρωτοφανές! Ο ΔΔΕ Πειραιά Διονύσιος Αναστασόπουλος παραπέμπει για δεύτερη φορά τον φιλόλογο Νεκτάριο Χατζηανδρέου στο Πειθαρχικό  για  διευκρινιστικό του σημείωμα στο alfavita.gr, όπου εξηγεί γιατί παραπέμπεται!

Δείτε εδώ το παραπεμπτικό

Θυμίζουμε ότι στις 29 Ιουνίου (μία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία), 7 εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία του Πειραιά, κλήθηκαν να πάρουν παραπεμπτικό σε πειθαρχικό. Τέσσερις με αφορμή την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά για τις εξετάσεις PISA, δυο με αφορμή τη δίκη τους για συμμετοχή τους σε προσπάθεια κινητοποίησης στις 6-12-20 και ένας επειδή σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του στο σχολείο, σχολιάζοντας δηκτικά την εγκύκλιο Κόπτση, την επομένη της κατάρρευσης της τράπεζας θεμάτων, "άσκησε κακόβουλη κριτική" στο πρόσωπο του (πρώην, πλέον) γενικού γραμματέα και επέδειξε "ανάρμοστη, αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά"!

Τότε σε ανακοίνωση της η εκπαιδευτική παράταξη Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Εκπαιδευτικών Πειραιά έκανε λόγο για  "στρατοκρατική αντίληψη που θέλει τα σχολειά στρατώνες" τονίζοντας:

«Ο τρόπος αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων τους και ο συνολικότερος τρόπος άσκησης πολιτικής καταδεικνύει την αντίληψή του ΔΕ για την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική διαδικασία. Με βάση τις επιλογές του, γίνεται κατανοητό ότι ο ΔΕ βλέπει τους εκπαιδευτικούς ως στρατιώτες, τον ίδιο τον εαυτό του τον αντιλαμβάνεται ως Λοχαγό στρατώνα στην καλύτερη περίπτωση ή ως διοικητή ΑΤ προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Τους δε μαθητές τους βλέπει ως μέλη ενός σωφρονιστικού καταστήματος που αν για κάποιο λόγο παραβούν τους κανονισμούς θα επέλθει η ποινή της τηλε-«εκπαίδευσης».

Σε διευκρινιστικό του σημείωμα στο alfavita.gr για το θέμα της δίωξής του ο εκπαιδευτικός Νεκτάριος Χατζηανδρέου είχε, την περίοδο εκείνη, επισημάνει τα παρακάτω:

«Παραπέμπομαι στο πειθαρχικό διότι σχολίασα δηκτικά την εγκύκλιο Κόπτση, την επομένη της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων, “άσκησα κακόβουλη κριτική” στο πρόσωπο του –σ.σ. πρώην, πλέον– γενικού γραμματέα και επέδειξα “ανάρμοστη, αναξιοπρεπή και ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά”. Ασκησα πολεμική στη στάση του Α. Κόπτση που, ως εφαρμοστής της πολιτικής του υπουργείου, απηύθυνε επιτακτικό λόγο στις σχολικές μονάδες, χωρίς να δείχνει ότι αναγνωρίζει τις ευθύνες τής διοίκησης για έλλειψη σχεδίου σε περίπτωση δυσλειτουργίας του συστήματος. Μέμφθηκα τον αυταρχικό και απειλητικό τρόπο, όπως έχει φανεί από τα κατά καιρούς έγγραφά του, με τον οποίο απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα. Θεωρώ, πάντως, απαράγραπτη την ελευθερία λόγου και άσκησης κριτικής προς την προϊσταμένη πολιτική ηγεσία. Πέρα απ’ αυτό, φρονώ ότι όσα μου καταμαρτυρούνται έχουν προσχηματικό χαρακτήρα, με σκοπό τη φίμωση κάθε φωνής που δεν εγγράφεται στο κυβερνητικό αφήγημα και στο αυταρχικό - κατασταλτικό στιλ διοίκησης».

Όσο προφανές είναι ότι η βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας που έχει στηθεί όλο αυτό το διάστημα και κλιμακώνεται από τον Διευθυντή ΔΔΕ Πειραιά Διονύσιο Αναστασόπουλο  επιχειρεί να στοχοποιήσει τα σωματεία, τη δράση τους και όλες τις φωνές που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα άλλο τόσο προφανές είναι ότι θα βρει άμεση και μαζική απάντηση από το εκπαιδευτικό κίνημα.

Μια ματιά στην ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος να ρίξει κανείς, εύκολα μπορεί να καταλάβει ποιος θα γελάσει τελευταίος. Αργά ή γρήγορα. Γιατί με τρομοκρατία και απειλές δεν γίνεται Παιδεία, γιατί το σχολείο που θέλουν να φτιάξουν είναι έξω και αντίθετο από τις ανάγκες όσων αναπνέουν την κιμωλία στην τάξη, γιατί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν αποδείξει ότι στις κρίσιμες στιγμές μπορούν να νικήσουν τους δαίμονες. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes
Πανελλήνιες 2024-Μηχανογραφικό: Ποιοι είναι οι δέκα παράγοντες για επιλογή σχολών
Συμβουλές για το Μηχανογραφικό - Οι 10 παράγοντες για επιλογή και οι σχολές του μέλλοντος
Πανελλήνιες 2024-Μηχανογραφικό: Ποιοι είναι οι δέκα παράγοντες για επιλογή σχολών