pinakas
«Κάνοντας πράξη το ένα για όλους και όλοι για έναν σηκώνουμε τείχος αντίστασης απέναντι σε πολιτικές ικανότατες και ταχύτατες για τους λίγους αλλά ανεπαρκείς μπροστά στις δικές μας ανάγκες»

Την έναρξη λειτουργίας, για 4η χρονιά, του Λαϊκού Φροντιστηρίου στα Χανιά ανακοίνωσε η Ενωση Γονέων της πόλης.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, με τη βοήθεια των Σωματείων της πόλης μας, της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Γυναικών και του Παραρτήματος του Μουσικού Συλλόγου Χανίων, συνεχίζει για τέταρτη χρονιά να στηρίζει τα παιδιά της περιοχής μας, τα οποία κάτω από τις δυσκολίες και τα δεκάδες αδιέξοδα, προσπαθούν να μορφωθούν. Είναι αλήθεια πως χρόνια τώρα βλέπουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στην ολόπλευρη μόρφωση να υποβαθμίζεται, καθώς αντιμετωπίζεται ως δημοσιονομικό κόστος το οποίο πρέπει πάση θυσία να περικοπεί. Η συνεχιζόμενη μείωση στην κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες της Παιδείας, οι προωθούμενες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, τα κενά σε εκπαιδευτικούς, σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, Ειδικής Αγωγής κ.λπ.,  η απαξίωση της γνώσης, η υποκατάστασή της από σκόρπιες πληροφορίες και δεξιότητες, τα εξοντωτικά προγράμματα, η κατηγοριοποίηση των μαθητών σε αυτούς οι οποίοι «παίρνουν τα γράμματα» και σε αυτούς οι οποίοι δεν τα καταφέρνουν, η έλλειψη εκπαιδευτικών μέσων αποτελούν μία πραγματικότητα.

Όμως, απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια! Όπλο μας η αλληλεγγύη!

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης δεν έρχεται να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, οι φορείς οι οποίοι στηρίζουμε τη λειτουργία του παλεύουμε για πραγματικά δημόσιο σχολείο, το οποίο θα μορφώνει ολόπλευρα και η πρόοδος των παιδιών δεν θα εξαρτάται από την κοινωνική-οικονομική δυνατότητα των οικογενειών τους. Για μας, τα Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης έχουν διπλή έννοια: Από τη μια αλληλεγγύη, για την ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση μίας πραγματικά Σύγχρονης - Δημόσιας - Δωρεάν Παιδείας για όλα τα παιδιά.

Καλούμε όλους τους γονείς των λαϊκών οικογενειών, να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να εγγράψουν τα παιδιά τους. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσων το έχουν ανάγκη, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε όρους και προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά μας, να συνεχίσουν να ονειρεύονται το μέλλον τους. Οι επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών μας τα προηγούμενα χρόνια, το αποδεικνύουν!

Καλούμε, επίσης, τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πλαισιώσουν το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης. Κάθε εκπαιδευτικός ο οποίος κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί παράδειγμα αληθινού παιδαγωγού, δείγμα πραγματικής αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Κάνοντας πράξη το ένα για όλους και όλοι για έναν σηκώνουμε τείχος αντίστασης απέναντι σε πολιτικές ικανότατες και ταχύτατες για τους λίγους αλλά ανεπαρκείς μπροστά στις δικές μας ανάγκες.

Πληροφορίες - εγγραφές μέχρι 29 Σεπτέμβρη στα παρακάτω τηλέφωνα:

69727228167 για εκπαιδευτικούς οι οποίοι/-ες θα ήθελαν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια &

6974997232 για γονείς οι οποίοι επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.jpg
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα
«Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα».
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα