ΣΧΟΛΕΙΑ
Η Δ/νση Π.Ε. Λάρισας με τηλεφωνικές επικοινωνίες απαιτούσε από πλημμυροπαθείς εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν σε πλημμυρισμένους δρόμους και να παραβρίσκονται στα σχολεία σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου.

Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε όλη τη Θεσσαλία και η εγκύκλιος του Υπουργείου εσωτερικών για τη δικαιολογημένη απουσία των υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν αδυναμία πρόσβασης αναδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Ωστόσο η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Λάρισας με τηλεφωνικές επικοινωνίες και ύφος που δεν αρμόζει σε χρηστή διοίκηση απαιτούσε από πλημμυροπαθείς εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν σε πλημμυρισμένους δρόμους και να παραβρίσκονται στα σχολεία σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου.

Τα παραπάνω καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας" για τη στάση της Διευθύντριας Π.Ε. Λάρισας

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας"

Για τη στάση της Διευθύντριας Π.Ε. Λάρισας

Είναι γνωστές οι δραματικές συνθήκες που βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας στη Θεσσαλία μεταξύ αυτών και εκπαιδευτικοί μέλη του Συλλόγου μας που πλημμύρισαν τα σπίτια τους έχασαν τα υπάρχοντά τους και βρίσκονται σε απόγνωση.

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η Δ/νση Π.Ε. Λάρισας με τηλεφωνικές επικοινωνίες και ύφος που δεν αρμόζει σε χρηστή διοίκηση απαιτούσε από πλημμυροπαθείς εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν σε πλημμυρισμένους δρόμους και να παραβρίσκονται στα σχολεία σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου.

Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε όλη τη Θεσσαλία και η εγκύκλιος του Υπουργείου εσωτερικών για τη δικαιολογημένη απουσία των υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν αδυναμία πρόσβασης αναδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Οι εκπαιδευτικοί  που έχουν δυνατότητα μετακίνησης και πρόσβασης είναι καθημερινά στα κλειστά σχολεία και δίνουν τη μάχη να ετοιμαστούν οι σχολικές μονάδες για να υποδεχτούμε τους μαθητές μας.

Θεωρούμε  τις ενέργειες από τη μεριά της διοίκησης ως αντισυναδελφικές. Ζητάμε από τη Δ/νσηΠ.Ε. Λάρισας να σεβαστεί τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση.

Επιπλέον ζητάμε από τη Δ/νση Π.Ε. Λάρισας να σταματήσει να συμβουλεύει  τους Δ/ντές να μισθώσουν ιδιωτικά συνέργεια για να καθαρίσουν τα σχολεία. Αυτό είναι αρμοδιότητα των Δήμων και πρέπει να γίνει με όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς όρους.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να κυριαρχήσει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Δηλώνουμε ότι συμπεριφορές έξω από αυτά τα πλαίσια  θα μας βρίσκουν απέναντι.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vaseis-2015-ptosi-1.jpg
Πανελλαδικές 2025: Άνοδος των βάσεων στο 61,5% των τμημάτων – Πού αυξήθηκαν και πού υποχώρησαν
Η ενίσχυση των πολυτεχνικών και οικονομικών σπουδών δείχνει τη στροφή προς πιο εφαρμοστικά και επαγγελματικά αντικείμενα, ενώ η πτώση σε παραδοσιακά...
Πανελλαδικές 2025: Άνοδος των βάσεων στο 61,5% των τμημάτων – Πού αυξήθηκαν και πού υποχώρησαν
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Το άγχος των Πανελλαδικών δεν είναι μόνο η εξετάσεις – είναι και οι προσδοκίες των γονιών
Πανελλήνιες εξετάσεις: Το παιδί δεν χρειάζεται έναν «σκηνοθέτη» της ζωής του. Χρειάζεται έναν συνοδοιπόρο.
Το άγχος των Πανελλαδικών δεν είναι μόνο η εξετάσεις – είναι και οι προσδοκίες των γονιών