ΣΧΟΛΕΙΑ
Η Δ/νση Π.Ε. Λάρισας με τηλεφωνικές επικοινωνίες απαιτούσε από πλημμυροπαθείς εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν σε πλημμυρισμένους δρόμους και να παραβρίσκονται στα σχολεία σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου.

Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε όλη τη Θεσσαλία και η εγκύκλιος του Υπουργείου εσωτερικών για τη δικαιολογημένη απουσία των υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν αδυναμία πρόσβασης αναδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Ωστόσο η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Λάρισας με τηλεφωνικές επικοινωνίες και ύφος που δεν αρμόζει σε χρηστή διοίκηση απαιτούσε από πλημμυροπαθείς εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν σε πλημμυρισμένους δρόμους και να παραβρίσκονται στα σχολεία σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου.

Τα παραπάνω καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας" για τη στάση της Διευθύντριας Π.Ε. Λάρισας

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας"

Για τη στάση της Διευθύντριας Π.Ε. Λάρισας

Είναι γνωστές οι δραματικές συνθήκες που βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας στη Θεσσαλία μεταξύ αυτών και εκπαιδευτικοί μέλη του Συλλόγου μας που πλημμύρισαν τα σπίτια τους έχασαν τα υπάρχοντά τους και βρίσκονται σε απόγνωση.

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η Δ/νση Π.Ε. Λάρισας με τηλεφωνικές επικοινωνίες και ύφος που δεν αρμόζει σε χρηστή διοίκηση απαιτούσε από πλημμυροπαθείς εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν σε πλημμυρισμένους δρόμους και να παραβρίσκονται στα σχολεία σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου.

Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε όλη τη Θεσσαλία και η εγκύκλιος του Υπουργείου εσωτερικών για τη δικαιολογημένη απουσία των υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν αδυναμία πρόσβασης αναδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Οι εκπαιδευτικοί  που έχουν δυνατότητα μετακίνησης και πρόσβασης είναι καθημερινά στα κλειστά σχολεία και δίνουν τη μάχη να ετοιμαστούν οι σχολικές μονάδες για να υποδεχτούμε τους μαθητές μας.

Θεωρούμε  τις ενέργειες από τη μεριά της διοίκησης ως αντισυναδελφικές. Ζητάμε από τη Δ/νσηΠ.Ε. Λάρισας να σεβαστεί τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση.

Επιπλέον ζητάμε από τη Δ/νση Π.Ε. Λάρισας να σταματήσει να συμβουλεύει  τους Δ/ντές να μισθώσουν ιδιωτικά συνέργεια για να καθαρίσουν τα σχολεία. Αυτό είναι αρμοδιότητα των Δήμων και πρέπει να γίνει με όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς όρους.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να κυριαρχήσει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Δηλώνουμε ότι συμπεριφορές έξω από αυτά τα πλαίσια  θα μας βρίσκουν απέναντι.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγειο.
Η επόμενη μέρα: Νηπιαγωγοί «υιοθετούν» τα πληγωμένα σχολεία της Θεσσαλίας
Εκπαιδευτικοί από την Κομοτηνή έως το Καστελόριζο συλλέγουν και στέλνουν στους συναδέλφους τους ό,τι χρειάζονται για να μπορέσει το κουδούνι να...
Η επόμενη μέρα: Νηπιαγωγοί «υιοθετούν» τα πληγωμένα σχολεία της Θεσσαλίας