βρέχει ταβάνια
Σχολικά κτίρια: Πέφτουν σοβάδες, καταρρέουν στέγαστρα, πλημμυρίζουν; Ναι αλλά θα βάλουμε διαδραστικούς πίνακες!

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το πρωί της Παρασκευής 15/9, σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, υπήρξε πτώση δομικών υλικών (σοβάδες) από οροφή του 149ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας στα Πετράλωνα σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τριών μαθητών.

Θυμάστε τον Βουτσά στην ελληνική ταινία που ήταν δασκαλάκος σε ένα χωριό (υποτίθεται στη δεκαετία του ΄60) και δίδασκε σε ένα ερείπωμένο κτίριο; Που έπεσε η στέγη και ίσα που πρόλαβε να βγάλει τα παιδιά έξω; Έ, κάπως έτσι. Και πάλι μιλάμε για κτίριο προπολεμικό που τουλάχιστον (θα έπρεπε να) ελέγχεται διπλά και τριπλά. Αυτό που αλλάζει είναι ο χρόνος. Μιλάμε για το σωτήριο έτος 2023, μιλάμε (σύμφωνα πάντα με το υπουργικό επιτελείο) για την εποχή του ψηφιακού σχολείου!

Σχολικά κτίρια: Πέφτουν σοβάδες, καταρρέουν στέγαστρα, πλημμυρίζουν; Ναι αλλά θα βάλουμε διαδραστικούς πίνακες!

Ναι, αλλά θα έχουμε... διαδραστικούς πίνακες!

Και ενώ κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε μια είδηση για σχολεία που πλημμυρίζουν, που πέφτουν τα ταβάνια και άλλα παρόμοια τόσο η πρώην υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όσο και το νέο επιτελείο του υπουργείου Παιδείας όπου βρεθεί και όπου σταθεί, εξαγγέλλει  ότι τη φετινή χρονιά θα γεμίσουν όλες οι τάξεις του λυκείου, του γυμνασίου, της πέμπτης και της έκτης δημοτικού με διαδραστικούς πίνακες. 

Η εξαγγελία για τους διαδραστικούς πίνακες και την εγκατάστασή τους στα σχολεία έχει γίνει δεκάδες φορές από το υπουργείο Παιδείας άλλοτε σε περιοδείες της σε σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας και άλλοτε στις αμέτρητες εμφανίσεις στην τηλεόραση ή σε συνεντεύξεις σε διάφορα έντυπα.

Εξαγγέλλεται η επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού έτσι ώστε όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ να καταργηθεί σε όλα τα σχολεία της επικράτειας η χρήση του μαυροπίνακα και να αντικατασταθεί από τη χρήση "προηγμένων διαδραστικών συστημάτων μάθησης οι οποίοι θα παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα δεδομένα που αποτελούν την ύλη του εκάστοτε μαθήματος".

ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΛΕΟΥΜΕΝΑ

Αλήθεια τι να πει κανείς; Αντί να αρχίσει μια προσπάθεια συντήρησης και ανανέωσης των υποδομών των σχολικών κτιρίων που ιδιαίτερα στη χώρα μας έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ της παλαιότητας το υπουργείο Παιδείας διαφημίζει την αγορά διαδραστικών πινάκων.

Ναι είναι χρήσιμοι ως ένα συμπλήρωμα και μόνο της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι διαδραστικοί πίνακες. Ωστόσο έχει σημασία τι βάζει μια εκπαιδευτική πολιτική ως προτεραιότητα. Δεν έχετε ψωμί. Γιατί δεν τρώτε παντεσπάνι; μοιάζει να ρωτάει το υπουργείο Παιδείας. Την ίδια ώρα βέβαια πολλοί διαδραστικοί πίνακες κρέμονται άχρηστοι σε πολλά σχολεία καθώς η απουσία μηχανισμών συντήρησης τους έχει βγάλει εκτός λειτουργίας 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρότυπα σχολεία, μαθητές, τάξη, σχολείο
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας
Τα φετινά θέματα και οι απαντήσεις της γραπτής δοκιμασίας για Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας