Τσιμπούρη Θεοδώρα
Θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο της πρώην διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου και Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής στο Νότιο Αιγαίου Θεοδώρας Τσιμπούρη

Μεγάλη θλίψη και συγκίνηση προκαλεί στη Ρόδο, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, ο θάνατος της πρώην συντονίστριας Μουσικών και διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου Θεοδώρας Τσιμπούρη.

Συγκινητικά είναι τα μηνύματα κατακλύζουν το διαδίκτυο από συναδέλφους της εκπαιδευτικούς, από γονείς αλλά και από μαθητές.  Η Θεοδώρα (Δώρα) Τσιμπούρη, έδωσε σκληρή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τη σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου για τη Θεοδώρα Τσιμπούρη.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Συλλυπητήριο μήνυμα από τη σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, για την αγαπημένη μας τ. Διευθύντρια και Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής Νοτίου Αιγαίου, Θεοδώρα Τσιμπούρη.

Από χθες, το Μουσικό Σχολείο Ρόδου πενθεί. Από χθες, το Μουσικό Σχολείο επέλεξε τη σιωπή ως ένδειξη σεβασμού και ως ύψιστη τιμή για έναν Άνθρωπο που η ύπαρξή του ταυτίστηκε με το Σχολείο μας. Από χθες, το Μουσικό Σχολείο έγινε φτωχότερο χάνοντας έναν από τους στυλοβάτες του, ο οποίος, με την ισχυρή του προσωπικότητα και τις γνώσεις του το ανέδειξε ως «κύτταρο πολιτισμού» στην τοπική κοινωνία, αλλά και ως ένα Σχολείο αναφοράς, μοναδικό στο Νότιο Αιγαίο. 
Η Θεοδώρα Τσιμπούρη υπήρξε μια γυναίκα-εκπαιδευτικός, μουσικός, πιανίστα, επιστήμονας και μητέρα, η οποία επί πολλά έτη, όσα και τα χρόνια του Μουσικού Σχολείου που φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας, προσέφερε σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς εμπειρίες, γνώσεις, ευκαιρίες για συμπράξεις και συνεργασίες μέσα από το όραμά της να αναδείξει το Μουσικό Σχολείο σε σχολείο «υπόδειγμα» για όλο το νησί και τα Δωδεκάνησα. Υπηρετώντας επίσης από τη θέση της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Νοτίου Αιγαίου, έδωσε το στίγμα της ως Επιμορφώτρια του κλάδου των Μουσικών στηρίζοντας και εμψυχώνοντάς τον σε όλα τα επίπεδα.  

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Θεολόγος Χρήστος κατά την ώρα της πρωινής προσευχής προέτρεψε τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσας, ενώ εξήρε ταυτόχρονα την προσωπικότητά της και το έργο της που έμεινε ανεξίτηλο. Η συμβολή της στην εκπαιδευτική πράξη και στις κτιριακές υποδομές του Σχολείου ήταν καθοριστική. 

Με έκτακτη Συνεδρίαση, αποφασίστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου να παραστεί κατά την Εξόδιο Ακολουθία ο Διευθυντής κ. Χρήστος Θεολόγος εκπροσωπώντας το σύνολο της κοινότητας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. Επίσης, αποφασίστηκε να αποσταλεί στεφάνι σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων κατά την τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Κόρινθο, τόπο καταγωγής της εκλιπούσας, αλλά και να συγκεντρωθούν χρήματα που θα διατεθούν σε συλλόγους καρκινοπαθών στη μνήμη της.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά εκδηλώσεις μνήμης για την προσφορά της από τη Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια τόσο στις αγαπητές κόρες της Κατερίνα, Χριστίνα και Νίκη Κώτη, όσο και στη μητέρα και στον αδερφό της.
Θα είναι πάντα φωτεινός οδηγός στις καρδιές όλων μας.
«Πάντα θα σε θυμόμαστε μέσα από την προσωπικότητα και το έργο σου, αφού η μνήμη μπορεί και νικάει της σάρκας τη φθορά».

Ο Διευθυντής Χρήστος Θεολόγος,
Ο Σύλλογος Διδασκόντων,
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

traper
Γνωστός τράπερ φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ - Ποιος είναι
Ποιος είναι ο γνωστός τράπερ που φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα
Γνωστός τράπερ φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ - Ποιος είναι