σχολικό
Γονείς: Για άλλη μια χρονιά με το “καλημέρα”” οι γονείς βρισκόμαστε απέναντι στο χρόνιο πρόβλημα με τις μεταφορές των παιδιών μας.

Παράσταση διαμαρτυρίας μεθαύριο Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, οργανώνουν οι γονείς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, που δεν έχει λυθεί παρά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κ.Μακεδονίας, από την πρώτη μέρα δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών. Ο λόγος....η απόφαση του Υπουργείου για τα τουριστικά και υπεραστικά λεωφορεία σε σχέση με τα αμιγώς κίτρινα σχολικά λεωφορεία.

«Η μεταφορά των μαθητών , από και προς το σχολείο, είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.Δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής, πόσο μάλλον εκπτώσεων στην ασφάλεια των παιδιών μας! Οι μεταφορές των μαθητών πρέπει να γίνονται με ορούς που να εξασφαλίζεται η ασφάλεια είτε μεταφέρουν μαθητές μικρών ηλικιών είτε μεγαλύτερα παιδιά. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται η μεταφορά ως εμπόρευμα και να μπαίνει η λογική του κέρδους», τονίζουν οι γονείς.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας

Για άλλη μια χρονιά με τοκαλημέρα”” οι γονείς βρισκόμαστε απέναντι στο χρόνιο πρόβλημα με τις μεταφορές των παιδιών μας. Αυτή τη φορά βέβαια Υπουργείο και Περιφέρεια φρόντισαν να τηρήσουν ίσες αποστάσεις από όλα τα σχολεία της περιοχής μας.

ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ!!!!!

Την ώρα που χτες βλέπαμε στον Εύοσμο τον Περιφερειάρχη να υπόσχεται νέα σχολεία παραπέμποντας την κατασκευή στο απώτερο μέλλον !!! Την ίδια ώρα μαθητές των σχολείων όλης της Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορούσαν να πάνε στα σχολεία τους, καθώς από την πρώτη μέρα δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών. Ο λόγος....η απόφαση του Υπουργείου για τα τουριστικά και υπεραστικά λεωφορεία σε σχέση με τα αμιγώς κίτρινα σχολικά λεωφορεία.

Η μεταφορά των μαθητών , από και προς το σχολείο, είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.Δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής, πόσο μάλλον εκπτώσεων στην ασφάλεια των παιδιών μας! Οι μεταφορές των μαθητών πρέπει να γίνονται με ορούς που να εξασφαλίζεται η ασφάλεια είτε μεταφέρουν μαθητές μικρών ηλικιών είτε μεγαλύτερα παιδιά. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται η μεταφορά ως εμπόρευμα και να μπαίνει η λογική του κέρδους.

Οι γονείς δεν μπαίνουμε σε αυτό το δίλημμα: του «διάλεξε τι θα χάσεις». Για τα παιδιά μας θέλουμε όλα όσα τους αξίζουν και έχουν ανάγκη.

Κυβέρνηση,Υπουργείο Παιδείας και Περιφέρεια έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί ενώ γνωρίζουν ότι οι μεταφορές των μαθητών γίνονταν μέχρι τώρα με τα τουριστικά λεωφορεία και ενώ όλοι οι γονείς προειδοποιούσαμε ότι δεν εξασφαλίζονται όροι ασφάλειας, έρχεται τώρα και στην ουσία μεταθέτει τις ευθύνες της μεταφοράς ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, συμφωνώντας όμως επί της ουσίας στη διαδικασία που πραγματοποιούνται οι μεταφορές των μαθητών εδώ και χρόνια.

Η μοναδική λύση που εξασφαλίζει τόσο την ασφάλεια, όσο και την απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο, είναι να αναλάβει την ευθύνη της μεταφοράς το ίδιο το Κράτος με τη δημιουργία μόνιμου κρατικού φορέα μεταφοράς μαθητών εξασφαλίζοντας σχολικά λεωφορεία, μόνιμο προσωπικό σε οδηγούς και συνοδούς και τηρώντας τις προδιαγραφές ασφαλούς μεταφοράς (ζώνες, καρεκλάκια κτλ).

Εδώ και τώρα Κυβέρνηση και Περιφέρεια να λύσουν το ζήτημα που οι ίδιοι προκάλεσαν για να μπορούν τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς άλλα εμπόδια.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ- ΕΝΩΣΕΙΣ- ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/9 ΣΤΟ Υ.ΜΑ.Θ ΣΤΙΣ 11:00 πμ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μπουκάλια νερού
Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας
Εάν χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού που παίρνετε μαζί σας στο γραφείο, στο γυμναστήριο και στα ταξίδια, τότε δείτε τι πρέπει να...
Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας
aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό