κεραια χολαργος
Οι Σύλλογοι Γονέων προχωρούν σε μια σειρά ενέργειες με στόχο να σταματήσει άμεσα η λειτουργία της κεραίας και να απομακρυνθεί από τα σχολεία, καλώντας και τους κατοίκους της περιοχής να συμπαρασταθουν στο αίτημα τους

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά, βρίσκει ανάστατους τους γονείς των σχολείων του Άνω Χολαργού (1ος Βρεφονηπιακος Σταθμος, 2ο Νηπιαγωγειο, 2ο & 3ο Δημοτικα, 2ο Γυμνασιο, 2ο Λυκειο) λόγω της τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας πλησίον του σχολικού συγκροτήματος.

Ήδη οι Σύλλογοι Γονέων προχωρούν σε μια σειρά ενέργειες με στόχο να σταματήσει άμεσα η λειτουργία της κεραίας και να απομακρυνθεί από τα σχολεία, καλώντας και τους κατοίκους της περιοχής να συμπαρασταθουν στο αίτημα τους.

Ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών από γονείς, εκπαιδευτικούς και κατοίκους, με μεγάλη ανταπόκριση ήδη από την πρώτη μέρα συλλογής τους, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. (επισυνάπτεται το κειμενο).

Επίσης, προχώρησαν σε διαμαρτυρια, με πορεία Γονέων, μαθητών και κατοικων από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης ως τα Δημοτικα σχολεια και τοποθέτησαν πανο απέναντι από το κτιριο που βρίσκεται η κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων σημειώνουν ότι δεν εφησυχάζουν από την τοποθέτηση μετρητή ακτινοβολίας της κεραίας που τοποθετήθηκε σε συνεργασια Δημου και Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και θα κλιμακώσουν τις ενεργειες τους ώστε αυτή να απομακρυνθεί από τα σχολεία.

Κείμενο συλλογής υπογραφών

Ψήφισμα για την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στα 2ο Νηπιαγωγείο Χολαργού, 2ο και 3ο Δημοτικά Χολαργού, 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χολαργού καθώς και στον Α΄Βρεφονηπιακό Σταθμό Χολαργού, οι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό των παραπάνω σχολείων καθώς και οι κάτοικοι που βρισκόμαστε πλησίον της κεραίας για πολύ μεγάλο μέρος της ημέρας, υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας και απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Vodafone που έχει εγκατασταθεί, εντός κατασκευής που προσομοιάζει σε καπνοδόχο, στην ταράτσα τριώροφης κατοικίας επί των οδών 17ης Νοεμβρίου και Αγ. Τριάδος και βρίσκεται ακριβώς απέναντι, στο ίδιο ύψος και λίγα μόλις μέτρα, από το συγκρότημα των 6 σχολείων για τους παρακάτω λόγους:

  1. Η εγκατάσταση της κεραίας απέναντι από τα σχολεία επιβαρύνει την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών, βοηθητικού προσωπικού και κατοίκων και εγκυμονεί κινδύνους πρόκλησης σοβαρής ή μη αναστρέψιμης βλάβης σε αυτούς παραβιάζοντας την «αρχή της προφύλαξης», η οποία αποτελεί τη βάση δεδικασμένων επιτυχών προσφυγών κατά κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

  2. Λειτουργεί πολλαπλάσια επιβαρυντικά καθώς προστίθεται στις ήδη τρεις (3) εγκατεστημένες κεραίες που ομοίως απέχουν ελάχιστα από τα σχολεία, και συγκεκριμένα επί της οδού Κω (2 κεραίες των εταιρειών Cosmote και Vodafone) και επί της διασταύρωσης Σύρου & 17ης Νοεμβρίου (της εταιρείας Cosmote).

  3. Ειδικότερα ως προς τις επιπτώσεις που έχει στα σχολεία, βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο ύψος με αυτά και άρα η εκπομπή της ακτινοβολίας γίνεται ουσιαστικά ευθύβολα προς αυτά, στη μέγιστη έντασή της.

  4. Η συγκεκριμένη κεραία, όπως και οι υπόλοιπες, εκπέμπουν σε περιβάλλον που περνούν πολλές ώρες της ημέρας παιδιά από τις πιο μικρές ηλικίες (Βρεφονηπιακός Σταθμός, Νηπιαγωγείο και Δημοτικά Σχολεία), μέχρι και τις μεγαλύτερες της εφηβείας (Γυμνάσιο και Λύκειο).

  5. Πέραν της ηλικίας των εκτιθέμενων, που είναι ιδιαιτέρως ευάλωτοι πληθυσμοί και της ημερήσιας διάρκειας της έκθεσης, στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα τα περισσότερα παιδιά θα φοιτούν για 16 χρόνια, εφόσον από τον βρεφονηπιακό σταθμό συνεχίσουν έως και το Λύκειο. Ανάμεσά τους υπάρχουν και παιδιά με διαγνωσμένη λευχαιμία ή άλλα νοσήματα, που η διαρκής επιπρόσθετη έκθεσή τους θα επιδεινώσει την υγεία τους, σύμφωνα με επαρκείς επιστημονικούς λόγους.

  6. Η αδειοδότηση της κεραίας δεν αναιρεί την επικινδυνότητά της ούτε και επαρκούν στιγμιότυπα μετρήσεων ισχύος εκπομπής ακτινοβολίας για να αποτυπώσουν αξιόπιστα την πραγματική έκθεση των παιδιών.

Με δεδομένο ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες εξωδικαστικές και δικαστικές ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση και πρωτίστως προς την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την απομάκρυνση της κεραίας, δηλώνουμε ότι σε περίπτωση κωλυσιεργίας ή επίκλησης νομοθετικών ρυθμίσεων που θα διαιωνίσουν την κατάσταση λειτουργίας της πέραν της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2023-2024, θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες με τη συμμετοχή όλων των γονέων, των εκπαιδευτικών και κατοίκων της περιοχής.

κεραια χολαργος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νόμος Χατζηδάκη: Δουλειά λοιπόν, εν ανάγκη και αμισθί!
Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 με θέμα τη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023
Ομάδα εκπαιδευτικών Α/βαθμιας (ΠΕ 60 και ΠΕ 70) αναφέρεται με επιστολή διαμαρτυρίας στη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023
Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΕ60/ΠΕ70 με θέμα τη διόρθωση προϋπηρεσίας στην 1ΓΕ/2023