αγιασμος
Πιερρακάκης: Βρισκόμαστε σε ένα σχολείο που υπέστη καταστροφικές ζημιές στις φωτιές του καλοκαιριού που μόλις τελείωσε. Ένα σχολείο που όχι απλά έχει αποκατασταθεί, αλλά που στην πραγματικότητα σήμερα παραδίδεται καλύτερο και βελτιωμένο

Στον αγιασμό που τελέστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας Έβρου, παρέστησαν το πρωί ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ανάρτησε το απόγευμα στο facebook τα εξής:

Η ανάρτηση του Υπουργού Παιδείας

Συνόδευσα τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis στον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας Έβρου.

«Κάθε χρόνο, η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι συνώνυμο της λέξης ελπίδα, της λέξης προσδοκία. Προσδοκία για γνώσεις που θα κατακτηθούν, για όνειρα που θα γεννηθούν, για φιλίες που θα πραγματοποιηθούν. Όπως όμως είπε και ο Πρωθυπουργός, ειδικά εδώ, στην Παλαγία, στον Έβρο, η λέξη αυτή αποκτά μια πρόσθετη διάσταση.

Γιατί σήμερα, στο πρώτο σχολικό κουδούνι, βρισκόμαστε σε ένα σχολείο που υπέστη καταστροφικές ζημιές στις φωτιές του καλοκαιριού που μόλις τελείωσε. Ένα σχολείο που όχι απλά έχει αποκατασταθεί, αλλά που στην πραγματικότητα σήμερα παραδίδεται καλύτερο και βελτιωμένο, χάρη στις προσπάθειες της εκπαιδευτικής κοινότητας, της τοπικής κοινωνίας, της ΔΕΠΑ, της πολιτείας. Και αυτό όχι απλώς μέσα σε εβδομάδες, αλλά μέσα σε λίγες μόλις ημέρες.

Το σχολείο αυτό σήμερα γίνεται ένα σύμβολο για όλη τη χώρα. Και μας διδάσκει ότι, παρά τις αντιξοότητες, παρά τις δυσκολίες, παρά τις καταστροφές, πάντα καταφέρνουμε να γινόμαστε καλύτεροι, να βελτιωνόμαστε, να σηκωνόμαστε ξανά όρθιοι. Ευχές για υγεία και καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους»!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπα
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πτυχιούχοι από Κίνα, ΗΠΑ και Ελ Σαλβαδόρ - Αύξηση των αγγλόφωνων προγραμμάτων
Εκθετική αύξηση των αγγλόφωνων προγραμμάτων στην Ελλάδα - Σε ποια Πανεπιστήμια λειτουργούν και σε ποια θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο νέα...
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πτυχιούχοι από Κίνα, ΗΠΑ και Ελ Σαλβαδόρ - Αύξηση των αγγλόφωνων προγραμμάτων