Απάντηση της συμβούλου εκπαίδευσης Βασιλικής Παπαδοπούλου σε καταγγελία σε βάρος της
Σχετικά με την επιμορφωτική συνάντηση που διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Δρ Γ. Πασιά 

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει επιστολή της συμβούλου εκπαίδευσης Βασιλικής Παπαδοπούλου αναφορικά με καταγγελία του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση που διοργάνωσα σε συνεργασία με τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Δρ Γ. Πασιά για τους εκπαιδευτικούς της 9ης Θέσης Π.Ε 70 Σ.Ε Ανατολικής Αττικής με αρ. Πρωτ. 328/31-8-2023, που εγκρίθηκε με την Πράξη 1η-28/08/2023 του 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, με θέμα : «Παρουσίαση Προγράμματος: Το Σχολείο ως Οργανισμός και Κοινότητα Μάθησης».

Σχετικά με αυτή την επιμόρφωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης» στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 προέβη σε ανάρτηση- καταγγελία, στην ιστοσελίδα του και σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Σε ό,τι με αφορά έχω να επισημάνω τα εξής:

Το περιεχόμενο του Προγράμματος εστιάζει σε δύο βασικές εκπαιδευτικές πρακτικές: την «αξιολόγηση από ομοτέχνους» και την «αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας» που διενεργούνται στο σχολείο (school based) από τα ίδια τα υποκείμενα της εκπαιδευτικής πράξης, δηλαδή τους εκπαιδευτικούς.  Προβάλλει τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, την εμπιστοσύνη και τη συλλογική μάθηση και μετασχηματίζει το σχολείο σε «οργανισμό που μαθαίνει». Βελτιώνει τα μαθησιακά αποτελέσματα προς όφελος των μαθητών και των μαθητριών και συμβάλλει στην επαγγελματική ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών.

Αυτό το περιεχόμενο της επιμόρφωσης δικαιολογεί την επιλογή μου και αποσπά το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας; Η κρίση δική σας.

Στην ανάρτηση-καταγγελία του Συλλόγου αναφέρεται ότι προσπάθησα να χειραγωγήσω εκπαιδευτικό προκειμένου να δεχτεί να την αξιολογήσω. Πέραν του γεγονότος ότι η ανάρτηση αυτή με θίγει προσωπικά για μεθοδεύσεις που ποτέ δεν ακολουθώ στην εκπαιδευτική μου πορεία, θα ήθελα να συστήσω στο Σύλλογο «Σωκράτη» να αποφεύγει τέτοιες καταγγελίες χωρίς αντικειμενικά στοιχεία. Για την αποκατάσταση της αλήθειας θεωρώ ότι δεν χρειάζεται τίποτα επιπλέον από την ανακοίνωση-απάντηση της ίδιας της εκπαιδευτικού.

Ακολουθεί η απάντηση της εκπαιδευτικού, όπως μου την απέστειλε με την άδεια να την δημοσιεύσω.

            Με εκτίμηση

         Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης 9ης Θέσης Π.Ε 70 Σ.Ε Ανατολικής Αττικής

                                                                         Δρ Βασιλική Παπαδοπούλου

 

Μετά την ανάγνωση της ανακοίνωσης σχετικά με το σεμινάριο του κυρίου Πασιά, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 5/09/2023 σε δημοτικό σχολείο του Μενιδίου και όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ σχετικά με το περιεχόμενο της τελευταίας παραγράφου περί της ατομικής αξιολόγησης εκπαιδευτικού,  καθώς σκιαγραφείται το πρόσωπό μου. Θα ήθελα, λοιπόν, να επισημάνω τα εξής:

Ουδέποτε τέθηκε θέμα χειραγώγησής μου από την κυρία Παπαδοπούλου. Μετά από 17 χρόνια ως μάχιμη εκπαιδευτικός στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, μπορώ να έχω μια ξεκάθαρη γνώμη και άποψη για ζητήματα που με αφορούν και να παίρνω τις ανάλογες αποφάσεις. Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό και προσβλητικό προς το άτομό μου, τόσο ως επαγγελματία όσο και ως προσωπικότητα να αιωρούνται πεποιθήσεις πως γίνομαι υποχείριο καθενός.

Επιπροσθέτως, δε θα μπω καν στη διαδικασία να απολογηθώ που δέχτηκα την ατομική αξιολόγηση. Θεωρώ πως έχω κάθε δικαίωμα να αλλάζω απόψεις, αν το κρίνω ορθό.

Καθώς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, θα ήταν πιο εποικοδομητικό να μαζέψουμε δυνάμεις και θετική ενέργεια ώστε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα γίνεται στο έργο μας. Όλοι γνωρίζουμε πως κάθε σχολική χρονιά αποτελεί μια πρόκληση για εμάς. Ας μην αναλωνόμαστε σε προσωπικά ζητήματα. Έχουμε σοβαρότερα και δυσκολότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας.

Με εκτίμηση,

Στεφάτου Παρασκευή ΠΕ71

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

cinema.jpg
«Παράθυρα στον κόσμο»: Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Κορυδαλλόυ μιλούν μέσα από την τέχνη
Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι ποικίλες δράσεις, οι δημιουργίες και το όραμα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, μέσα από αφιερώματα,...
«Παράθυρα στον κόσμο»: Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Κορυδαλλόυ μιλούν μέσα από την τέχνη
mitsotakis
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Πανεπιστημίου Yale για το κοινό μεταπτυχιακό με το ΕΚΠΑ
Στρατηγική συμμαχία για την παιδεία και το περιβάλλον: Συνάντηση Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του Yale
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Πανεπιστημίου Yale για το κοινό μεταπτυχιακό με το ΕΚΠΑ
μυκονος
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκπαιδευτικό από το ΓΕΛ Μυκόνου – Αποχωρούν οι καθηγητές ο ένας μετά τον άλλον από το νησί
Σοβαρές καταγγελίες κατά εκπαιδευτικού στη Μύκονο – Ένα κλίμα φόβου και καταπίεσης στο λύκειο του νησιού
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκπαιδευτικό από το ΓΕΛ Μυκόνου – Αποχωρούν οι καθηγητές ο ένας μετά τον άλλον από το νησί
foto_education_pencils.jpg
«Δεν είστε δίπλα μας»: Οι γονείς του Δημοτικού Ευδήλου απαντούν με οργή στις επιφανειακές παρουσίες
Ανοιχτή επιστολή-καταπέλτης από τον Σύλλογο Γονέων Ευδήλου για τις ελλείψεις στην Παιδεία της Ικαρίας
«Δεν είστε δίπλα μας»: Οι γονείς του Δημοτικού Ευδήλου απαντούν με οργή στις επιφανειακές παρουσίες