Απάντηση της συμβούλου εκπαίδευσης Βασιλικής Παπαδοπούλου σε καταγγελία σε βάρος της
Σχετικά με την επιμορφωτική συνάντηση που διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Δρ Γ. Πασιά 

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει επιστολή της συμβούλου εκπαίδευσης Βασιλικής Παπαδοπούλου αναφορικά με καταγγελία του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση που διοργάνωσα σε συνεργασία με τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Δρ Γ. Πασιά για τους εκπαιδευτικούς της 9ης Θέσης Π.Ε 70 Σ.Ε Ανατολικής Αττικής με αρ. Πρωτ. 328/31-8-2023, που εγκρίθηκε με την Πράξη 1η-28/08/2023 του 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, με θέμα : «Παρουσίαση Προγράμματος: Το Σχολείο ως Οργανισμός και Κοινότητα Μάθησης».

Σχετικά με αυτή την επιμόρφωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης» στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 προέβη σε ανάρτηση- καταγγελία, στην ιστοσελίδα του και σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Σε ό,τι με αφορά έχω να επισημάνω τα εξής:

Το περιεχόμενο του Προγράμματος εστιάζει σε δύο βασικές εκπαιδευτικές πρακτικές: την «αξιολόγηση από ομοτέχνους» και την «αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας» που διενεργούνται στο σχολείο (school based) από τα ίδια τα υποκείμενα της εκπαιδευτικής πράξης, δηλαδή τους εκπαιδευτικούς.  Προβάλλει τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, την εμπιστοσύνη και τη συλλογική μάθηση και μετασχηματίζει το σχολείο σε «οργανισμό που μαθαίνει». Βελτιώνει τα μαθησιακά αποτελέσματα προς όφελος των μαθητών και των μαθητριών και συμβάλλει στην επαγγελματική ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών.

Αυτό το περιεχόμενο της επιμόρφωσης δικαιολογεί την επιλογή μου και αποσπά το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας; Η κρίση δική σας.

Στην ανάρτηση-καταγγελία του Συλλόγου αναφέρεται ότι προσπάθησα να χειραγωγήσω εκπαιδευτικό προκειμένου να δεχτεί να την αξιολογήσω. Πέραν του γεγονότος ότι η ανάρτηση αυτή με θίγει προσωπικά για μεθοδεύσεις που ποτέ δεν ακολουθώ στην εκπαιδευτική μου πορεία, θα ήθελα να συστήσω στο Σύλλογο «Σωκράτη» να αποφεύγει τέτοιες καταγγελίες χωρίς αντικειμενικά στοιχεία. Για την αποκατάσταση της αλήθειας θεωρώ ότι δεν χρειάζεται τίποτα επιπλέον από την ανακοίνωση-απάντηση της ίδιας της εκπαιδευτικού.

Ακολουθεί η απάντηση της εκπαιδευτικού, όπως μου την απέστειλε με την άδεια να την δημοσιεύσω.

            Με εκτίμηση

         Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης 9ης Θέσης Π.Ε 70 Σ.Ε Ανατολικής Αττικής

                                                                         Δρ Βασιλική Παπαδοπούλου

 

Μετά την ανάγνωση της ανακοίνωσης σχετικά με το σεμινάριο του κυρίου Πασιά, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 5/09/2023 σε δημοτικό σχολείο του Μενιδίου και όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ σχετικά με το περιεχόμενο της τελευταίας παραγράφου περί της ατομικής αξιολόγησης εκπαιδευτικού,  καθώς σκιαγραφείται το πρόσωπό μου. Θα ήθελα, λοιπόν, να επισημάνω τα εξής:

Ουδέποτε τέθηκε θέμα χειραγώγησής μου από την κυρία Παπαδοπούλου. Μετά από 17 χρόνια ως μάχιμη εκπαιδευτικός στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, μπορώ να έχω μια ξεκάθαρη γνώμη και άποψη για ζητήματα που με αφορούν και να παίρνω τις ανάλογες αποφάσεις. Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό και προσβλητικό προς το άτομό μου, τόσο ως επαγγελματία όσο και ως προσωπικότητα να αιωρούνται πεποιθήσεις πως γίνομαι υποχείριο καθενός.

Επιπροσθέτως, δε θα μπω καν στη διαδικασία να απολογηθώ που δέχτηκα την ατομική αξιολόγηση. Θεωρώ πως έχω κάθε δικαίωμα να αλλάζω απόψεις, αν το κρίνω ορθό.

Καθώς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, θα ήταν πιο εποικοδομητικό να μαζέψουμε δυνάμεις και θετική ενέργεια ώστε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα γίνεται στο έργο μας. Όλοι γνωρίζουμε πως κάθε σχολική χρονιά αποτελεί μια πρόκληση για εμάς. Ας μην αναλωνόμαστε σε προσωπικά ζητήματα. Έχουμε σοβαρότερα και δυσκολότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας.

Με εκτίμηση,

Στεφάτου Παρασκευή ΠΕ71

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

starovas
Δημήτρης Σταρόβας: «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε» – Μιλά πρώτη φορά για την υγεία του (Vid )
Αποκαλυπτικός στην πρώτη του ανάρτηση μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε εμφανίστηκε ο Δημήτρης Σταρόβας
Δημήτρης Σταρόβας: «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε» – Μιλά πρώτη φορά για την υγεία του (Vid )
panellinies g
Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Δείτε πρώτοι τα θέματα στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων για τις Πανελλαδικές 2024
Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων