Απάντηση της συμβούλου εκπαίδευσης Βασιλικής Παπαδοπούλου σε καταγγελία σε βάρος της
Σχετικά με την επιμορφωτική συνάντηση που διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Δρ Γ. Πασιά 

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει επιστολή της συμβούλου εκπαίδευσης Βασιλικής Παπαδοπούλου αναφορικά με καταγγελία του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση που διοργάνωσα σε συνεργασία με τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Δρ Γ. Πασιά για τους εκπαιδευτικούς της 9ης Θέσης Π.Ε 70 Σ.Ε Ανατολικής Αττικής με αρ. Πρωτ. 328/31-8-2023, που εγκρίθηκε με την Πράξη 1η-28/08/2023 του 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, με θέμα : «Παρουσίαση Προγράμματος: Το Σχολείο ως Οργανισμός και Κοινότητα Μάθησης».

Σχετικά με αυτή την επιμόρφωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης» στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 προέβη σε ανάρτηση- καταγγελία, στην ιστοσελίδα του και σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Σε ό,τι με αφορά έχω να επισημάνω τα εξής:

Το περιεχόμενο του Προγράμματος εστιάζει σε δύο βασικές εκπαιδευτικές πρακτικές: την «αξιολόγηση από ομοτέχνους» και την «αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας» που διενεργούνται στο σχολείο (school based) από τα ίδια τα υποκείμενα της εκπαιδευτικής πράξης, δηλαδή τους εκπαιδευτικούς.  Προβάλλει τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, την εμπιστοσύνη και τη συλλογική μάθηση και μετασχηματίζει το σχολείο σε «οργανισμό που μαθαίνει». Βελτιώνει τα μαθησιακά αποτελέσματα προς όφελος των μαθητών και των μαθητριών και συμβάλλει στην επαγγελματική ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών.

Αυτό το περιεχόμενο της επιμόρφωσης δικαιολογεί την επιλογή μου και αποσπά το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας; Η κρίση δική σας.

Στην ανάρτηση-καταγγελία του Συλλόγου αναφέρεται ότι προσπάθησα να χειραγωγήσω εκπαιδευτικό προκειμένου να δεχτεί να την αξιολογήσω. Πέραν του γεγονότος ότι η ανάρτηση αυτή με θίγει προσωπικά για μεθοδεύσεις που ποτέ δεν ακολουθώ στην εκπαιδευτική μου πορεία, θα ήθελα να συστήσω στο Σύλλογο «Σωκράτη» να αποφεύγει τέτοιες καταγγελίες χωρίς αντικειμενικά στοιχεία. Για την αποκατάσταση της αλήθειας θεωρώ ότι δεν χρειάζεται τίποτα επιπλέον από την ανακοίνωση-απάντηση της ίδιας της εκπαιδευτικού.

Ακολουθεί η απάντηση της εκπαιδευτικού, όπως μου την απέστειλε με την άδεια να την δημοσιεύσω.

            Με εκτίμηση

         Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης 9ης Θέσης Π.Ε 70 Σ.Ε Ανατολικής Αττικής

                                                                         Δρ Βασιλική Παπαδοπούλου

 

Μετά την ανάγνωση της ανακοίνωσης σχετικά με το σεμινάριο του κυρίου Πασιά, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 5/09/2023 σε δημοτικό σχολείο του Μενιδίου και όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ σχετικά με το περιεχόμενο της τελευταίας παραγράφου περί της ατομικής αξιολόγησης εκπαιδευτικού,  καθώς σκιαγραφείται το πρόσωπό μου. Θα ήθελα, λοιπόν, να επισημάνω τα εξής:

Ουδέποτε τέθηκε θέμα χειραγώγησής μου από την κυρία Παπαδοπούλου. Μετά από 17 χρόνια ως μάχιμη εκπαιδευτικός στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, μπορώ να έχω μια ξεκάθαρη γνώμη και άποψη για ζητήματα που με αφορούν και να παίρνω τις ανάλογες αποφάσεις. Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό και προσβλητικό προς το άτομό μου, τόσο ως επαγγελματία όσο και ως προσωπικότητα να αιωρούνται πεποιθήσεις πως γίνομαι υποχείριο καθενός.

Επιπροσθέτως, δε θα μπω καν στη διαδικασία να απολογηθώ που δέχτηκα την ατομική αξιολόγηση. Θεωρώ πως έχω κάθε δικαίωμα να αλλάζω απόψεις, αν το κρίνω ορθό.

Καθώς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, θα ήταν πιο εποικοδομητικό να μαζέψουμε δυνάμεις και θετική ενέργεια ώστε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα γίνεται στο έργο μας. Όλοι γνωρίζουμε πως κάθε σχολική χρονιά αποτελεί μια πρόκληση για εμάς. Ας μην αναλωνόμαστε σε προσωπικά ζητήματα. Έχουμε σοβαρότερα και δυσκολότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας.

Με εκτίμηση,

Στεφάτου Παρασκευή ΠΕ71

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο