υπουργειο Παιδείας
Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr και όπως είχε ενημερώσει ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ κ. Γιάννης Κατσαρός ξεκίνησαν τα sms στους αναπληρωτές που προσλαμβάνονται.

Σήμερα, Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου το μεσημέρι ανακοινώνονται από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των περίπου 29.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ, που προσλαμβάνονται στα σχολεία όλης της χώρας κατά την Α΄ φάση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο της υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου πάνω από τις μισές προσλήψεις θα αφορούν την Ειδική Αγωγή (περίπου 14.400). 

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr και όπως είχε ενημερώσει ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ κ. Γιάννης Κατσαρός ξεκίνησαν τα sms στους αναπληρωτές που προσλαμβάνονται.

Ήδη οι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής έχουν λάβει τα πρώτα μηνύματα με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις που τοποθετούνται. 

Θυμίζουμε ότι το σύστημα θα «τρέξει» ξεκινώντας από τους πίνακες της ειδικής αγωγής. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ειδική αγωγή θα «τρέξει» το σύστημα και για τις προσλήψεις στην Γενική Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια).  

Αφού ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να εισάγουν στον ΟΠΣΥΔ τις διαθέσιμες σχολικές μονάδες, όπου υπάρχουν κενές θέσεις. Στην συνέχεια, οι αναπληρωτές θα πρέπει να συνδεθούν στον ΟΠΣΥΔ προκειμένου να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων.

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα (sms) για τη σχολική μονάδα που τοποθετούνται.

Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν να παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες για να αναλάβουν υπηρεσία από τις 7 έως και τις 8 Σεπτεμβρίου (Ας φανταστούμε έναν αναπληρωτή εκπαιδευτικό κάτοικο Καστοριάς που προσλαμβάνεται σε σχολείο της Καρπάθου).

Οι αναπληρωτές δηλαδή θα χρειαστεί να ...διακτινιστούν την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου για να μετακομίσουν στην  περιοχή που θα κληθούν να υπηρετήσουν την σχολική χρονιά 2023-2024!

Αναλυτικά η διαδικασία

  • Ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρόσληψης αναπληρωτών 

  • Η κάθε Δ/νση εισάγει στον ΟΠΣΥΔ τις διαθέσιμες σχολικές μονάδες για να δηλωθούν από τους αναπληρωτές (4-9-23)

  • Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν, συνδέονται στον ΟΠΣΥΔ για να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων (5-9-23)

  • Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα (sms) για τη σχολική μονάδα που τοποθετήθηκαν (6-9-23

  • Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν, παρουσιάζονται στη σχολική μονάδα που τοποθετήθηκαν ώστε να αναλάβουν υπηρεσία (7/8-9-23

  • Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν καταθέτουν στη σχολική μονάδα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (παρ.8, άρθρο 6, 104627/ΓΔ5/7.8.2020) 

  • Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας δηλώνει στο Myschool την ανάληψη υπηρεσίας των προσλαμβανόμενων αναπληρωτών της μονάδας του 

  • Η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών συνάπτεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής «anaplirotes.gov.gr». Σε εξαιρετική περίπτωση ανωτέρας βίας ή τεχνικών προβλημάτων, συνάπτεται χειρόγραφη σύμβαση εργασίας. 

  • Οι αναπληρωτές μετά τη σύναψη ψηφιακής σύμβασης εργασίας, εισέρχονται στην εφαρμογή «anaplirotes.gov.gr» χρησιμοποιώντας ως στοιχεία ταυτοποίησης αυτά της ΓΓΠΣΔΔ (taxisnet). Καταχωρίζουν τα στοιχεία που τους ζητούνται και αποδέχονται ψηφιακά τη σύμβαση εργασίας

  • Οι αναπληρωτές μπορούν μέσα από την εφαρμογή να λάβουν αντίγραφο της σύμβασης εργασίας σε ψηφιακή μορφή (pdf)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα 2 σεμινάρια από Δημόσιο Πανεπιστήμιο που δίνουν ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ με τα χαμηλότερα δίδακτρα - Μοριοδοτούν σε 2 πίνακες

- Το  1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγης με μονάδες ECTS και διπλή μοριοδότηση - ΔΕΙΕ ΕΔΩ

- Σχολική Ψυχολογία με διπλή μοριοδότηση σε πίνακες και ΣΔΕ για όλους τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

estia
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών...
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
syka30933.jpg
Σύκα: Το καλοκαιρινό φρούτο που βοηθάει στην πέψη και την υγεία του εντέρου
Τα σύκα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών
Σύκα: Το καλοκαιρινό φρούτο που βοηθάει στην πέψη και την υγεία του εντέρου