ΙΕΠ: Επιμορφωτική ημερίδα για Στελέχη Εκπαίδευσης
Η επιμορφωτική συνάντηση απευθύνεται στους/στις Συμβούλους Εκπαίδευσης και στους/στις Προϊσταμένους/ες των ΚΕΔΑΣΥ

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) πραγματοποιεί την επιμορφωτική συνάντηση «Αποτελεσματικά μοντέλα επιμόρφωσης και υποστήριξης των στελεχών εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών υπό το πρίσμα της ενταξιακής εκπαίδευσης και προοπτικής», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, 10.00-13.00.

Στην επιμορφωτική συνάντηση θα συμμετάσχουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, οι Σύμβουλοι Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), οι Προϊστάμενοι των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ).

Στη συνάντηση θα συζητηθούν σύγχρονα μοντέλα επαγγελματικής ανάπτυξης στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών με σκοπό τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου δράσης ως προς τις ενταξιακές διαδικασίες και πρακτικές που είναι σημαντικό να ακολουθούνται στο πλαίσιο της υποστήριξης του εκπαιδευτικού τους έργου.

Στο πλαίσιο της επιμορφωτικής συνάντησης, κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Dr Pamela J. Winton Senior Scientist and Affiliate, FPG Child Development Institute, Retired Research Professor, School of Education, University of North Carolina at Chapel Hill, NC Educational consultant, η οποία θα μοιραστεί την πολυετή γνώση και την εμπειρία της από τη δράση της ως Διευθύντρια στο Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικής Ανάπτυξης για την Ένταξη (NPDCI).

Την κεντρική ομιλήτρια θα πλαισιώσουν με εισηγήσεις:

 ο κος Ιωάννης Μπουσδούνης, Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΑ,
 η Δρ. Έλενα Σουκάκου, Επίτιμη Επιστημονική Συνεργάτης στο Τμήμα Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου
του Roehampton, Ηνωμένο Βασίλειο, διδάσκουσα στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Εθνικής Αρχής για την Προσβασιμότητα και
 η Δρ. Μαρία Γελαστοπούλου, Σύμβουλος Α ́ του ΙΕΠ και Συντονίστρια της Μονάδας Ειδικής και Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης.

Η εν λόγω επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με μεθοδολογία μεικτού τύπου/υβριδική. Οι συμμετέχοντες/ουσες από την Περιφέρεια Αττικής θα παραβρεθούν με φυσική παρουσία στο χώρο του Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, 10672, Αθήνα και όσοι/ες παρακολουθήσουν την επιμόρφωση από τις άλλες περιφέρειες της χώρας θα συμμετάσχουν εξ αποστάσεως. Η παρακολούθηση της επιμορφωτικής εκδήλωσης είναι διαθέσιμη σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στο κανάλι youtube του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=LSSw1jjXtCg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΤΕΙΟ
Σήμερα Δευτέρα κοινή συνέντευξη Τύπου 12 Συλλόγων ΔΕΠ κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ
Σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, λοιπόν, στη 1 μετά το μεσημέρι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, οι Σύλλογοι ΔΕΠ θα διατρανώσουν ότι είναι κατά της παραβίασης...
Σήμερα Δευτέρα κοινή συνέντευξη Τύπου 12 Συλλόγων ΔΕΠ κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟι
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα η μισθοδοσία των μονίμων εκπαιδευτικών - Πότε των αναπληρωτών
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις μηνιαίες αποδοχές σας από την εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (Ε.Α.Π.) .
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα η μισθοδοσία των μονίμων εκπαιδευτικών - Πότε των αναπληρωτών
pierakakis
Νέες διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων/διευθυντών σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία
Τροποποιήσεις στο ν. 1566/1985 (Α’ 167), περί εκπαιδευτικού προσωπικού δημοτικών σχολείων
Νέες διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων/διευθυντών σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία
σχολειο
Τα δικαιώματα στα σκουπίδια! Μετακίνησαν αυθαίρετα εκπαιδευτικό στη μέση της χρονιάς σε 2 άλλα σχολεία που απέχουν μεταξύ τους 45 χιλιόμετρα
Δίκαιο το αίτηµα του συλλόγου διδασκόντων και των μαθητών για την άµεση επάνοδο του εκπαιδευτικού
Τα δικαιώματα στα σκουπίδια! Μετακίνησαν αυθαίρετα εκπαιδευτικό στη μέση της χρονιάς σε 2 άλλα σχολεία που απέχουν μεταξύ τους 45 χιλιόμετρα