καθαρίστριες σχολείων
Μόλις 6 εφέτος από 16 πέρυσι - Το ζήτημα της εξασφάλισης ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος για τους μαθητές και τις μαθήτριες θα πρέπει να αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα.

Μόνο 6 σχολικούς/ες καθαριστές/τριες πλήρους ωραρίου -αντί για 16 πέρυσι- μπορεί να προσλάβει εφέτος ο δήμος Μυτιλήνης...

Η μεγάλη αυτή μείωση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων καθώς το ζήτημα της εξασφάλισης ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος για τους μαθητές και τις μαθήτριες θα πρέπει να αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις των εκπαιδευτικών του τοπικού Συλλόγου Π.Ε οι οποίοι συναντήθηκαν προ ημερών με τον Δήμαρχο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξαντληθούν οι δυνατότητες εξεύρεσης της επιπλέον χρηματοδότησης προκειμένου να μετατραπούν οι συμβάσεις 10 επιπλέον καθαριστών/ριών από 3ωρες σε πλήρους ωραρίου.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Λέσβου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Κύτελη την Πέμπτη 24 Αυγούστου σχετικά με το θέμα των σχολικών καθαριστών/τριών.

Στη συνάντηση τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους σε σχέση με τη σπουδαιότητα ύπαρξης ικανού αριθμού καθαριστών/ριών στα σχολεία μας με ωράριο που να επαρκεί για την καθαριότητά τους και για την διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής για τα παιδιά και το προσωπικό των σχολείων. Τόνισαν ότι η πρόθεση του Δήμου να προσλάβει μόνον 6 καθαριστές/ριες με πλήρες ωράριο σε σχέση με τις 16 της περσινής χρονιάς δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και ότι το ζήτημα της εξασφάλισης ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος για τους μαθητές και τις μαθήτριες θα πρέπει να αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Κύτελης δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξαντληθούν οι δυνατότητες εξεύρεσης της επιπλέον χρηματοδότησης προκειμένου να μετατραπούν οι συμβάσεις 10 επιπλέον καθαριστών/ριών από 3ωρες σε πλήρους ωραρίου, αν και μας μεταφέρθηκε ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο και μετά.

Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογός μας εξακολουθεί να διεκδικεί καθαριστές/ριες μόνιμους/ες με πλήρες ωράριο για όλα τα σχολεία μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα