καθαρίστριες σχολείων
Μόλις 6 εφέτος από 16 πέρυσι - Το ζήτημα της εξασφάλισης ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος για τους μαθητές και τις μαθήτριες θα πρέπει να αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα.

Μόνο 6 σχολικούς/ες καθαριστές/τριες πλήρους ωραρίου -αντί για 16 πέρυσι- μπορεί να προσλάβει εφέτος ο δήμος Μυτιλήνης...

Η μεγάλη αυτή μείωση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων καθώς το ζήτημα της εξασφάλισης ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος για τους μαθητές και τις μαθήτριες θα πρέπει να αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις των εκπαιδευτικών του τοπικού Συλλόγου Π.Ε οι οποίοι συναντήθηκαν προ ημερών με τον Δήμαρχο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξαντληθούν οι δυνατότητες εξεύρεσης της επιπλέον χρηματοδότησης προκειμένου να μετατραπούν οι συμβάσεις 10 επιπλέον καθαριστών/ριών από 3ωρες σε πλήρους ωραρίου.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Λέσβου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Κύτελη την Πέμπτη 24 Αυγούστου σχετικά με το θέμα των σχολικών καθαριστών/τριών.

Στη συνάντηση τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους σε σχέση με τη σπουδαιότητα ύπαρξης ικανού αριθμού καθαριστών/ριών στα σχολεία μας με ωράριο που να επαρκεί για την καθαριότητά τους και για την διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής για τα παιδιά και το προσωπικό των σχολείων. Τόνισαν ότι η πρόθεση του Δήμου να προσλάβει μόνον 6 καθαριστές/ριες με πλήρες ωράριο σε σχέση με τις 16 της περσινής χρονιάς δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και ότι το ζήτημα της εξασφάλισης ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος για τους μαθητές και τις μαθήτριες θα πρέπει να αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Κύτελης δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξαντληθούν οι δυνατότητες εξεύρεσης της επιπλέον χρηματοδότησης προκειμένου να μετατραπούν οι συμβάσεις 10 επιπλέον καθαριστών/ριών από 3ωρες σε πλήρους ωραρίου, αν και μας μεταφέρθηκε ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο και μετά.

Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογός μας εξακολουθεί να διεκδικεί καθαριστές/ριες μόνιμους/ες με πλήρες ωράριο για όλα τα σχολεία μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kalph_2.jpg
Παρεμβάσεις: Σημεία και τέρατα στις εκλογές του ΣΕΠΕ Λάρισας για ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΔΟΕ
Μετά από μόλις 5 λεπτά ανακοινώθηκε αλλαγή των αποτελεσμάτων σε ένα εκλογικό τμήμα και προέκυψε διαφορετικό αποτέλεσμα που με χειρουργική ακρίβεια...
Παρεμβάσεις: Σημεία και τέρατα στις εκλογές του ΣΕΠΕ Λάρισας για ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΔΟΕ
ekpaideytikoi
Εκπαιδευτικοί: Πρόσκληση για τη στελέχωση των τμημάτων Δ.Ε στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψ.Ν.Α
Προθεσμία αιτήσεων από την Τρίτη 25 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 15:00
Εκπαιδευτικοί: Πρόσκληση για τη στελέχωση των τμημάτων Δ.Ε στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ του Ψ.Ν.Α
Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθήνας
Καλλιτεχνικό σχολείο Αθηνών: Ανύπαρκτες υποδομές - Διδασκαλία σε δώμα πολυκατοικίας, μαθήματα χορού σε μωσαϊκό
Τα τεράστια προβλήματα στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών: Μεγάλες ελλείψεις σε αίθουσες
Καλλιτεχνικό σχολείο Αθηνών: Ανύπαρκτες υποδομές - Διδασκαλία σε δώμα πολυκατοικίας, μαθήματα χορού σε μωσαϊκό