ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η ανακοίνωση της Α΄ φάσης προσλήψεων τα προηγούμενα χρόνια

Την Δευτέρα 14 Αυγούστου ή την Τετάρτη 16 Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να εκδώσει την Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για υποβολή αίτησης-δήλωσης περιοχών για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών το σχολικό έτος 2023/24 

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, το δεύτερο μισό του Αυγούστου θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί η προθεσμία υποβολής μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) των αιτήσεων-δηλώσεων προτίμησης περιοχών υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων το σχολικό έτος 2023-2024. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας:

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί αναμένεται να κληθούν να υποβάλλουν αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης από Παρασκευή 18 έως Παρασκευή 25 Αυγούστου. 

Τα ονόματα των αναπληρωτών της Α΄ φάσης  και σε ποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, στο διάστημα 30 έως 31 Αυγούστου, ενώ αμέσως μετά θα εκδοθούν οι αποφάσεις προσλήψεων των αναπληρωτών ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Από την 1η Σεπτεμβρίου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα δηλώσουν τα σχολεία που προτιμούν να διδάξουν.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο εκπαιδευτικός Μάριος Μαγιολαδίτης σχετικά με το χρόνο ανακοίνωσης της Α΄ φάσης (και όχι μόνο) προσλήψεων  τα προηγούμενα χρόνια

Η ανακοίνωση της Α΄ φάσης προσλήψεων τα προηγούμενα χρόνια 

Α' φάση 2019: 5/9

Α' φάση 2020: 25/8

Α φάση 2021: 26/8

Α’ φάση 2022: 26/8 

Η ανακοίνωση της Β΄ φάσης προσλήψεων τα προηγούμενα χρόνια

Β' φάση 2019: 28/9

Β' φάση 2020: 21/9

Β' φάση 2021: 27/9

Β’ φάση 2022: 30/9

Η ανακοίνωση της Γ΄ φάσης προσλήψεων τα προηγούμενα χρόνια

Γ' φάση 2019: 11/10

Γ' φάση 2020: 6/10

Γ' φάση 2021: 22/10 Γ’ φάση 2022 (Γενική αγωγή): 1/11

Γ’ φάση 2022 (Ειδική αγωγή): 18/11

Οι αναπληρωτές θα πληροφορηθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS τη σχολική μονάδα τοποθέτησής τους.

Η ανάληψη υπηρεσίας, όσων προσληφθούν στην Α φάση προσλήψεων, θα γίνει την Πέμπτη 7 και  την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την παράγραφο 1, του άρθρου 6  της Υπουργικής Απόφασης 104627/ΓΔ5 – ΦΕΚ B 3344 – 10.08.2020:

Οι προσληφθέντες προσέρχονται για ανάληψη υπηρεσίας απευθείας στη σχολική μονάδα τοποθέτησης εντός της προθεσμίας που ορίζεται στην απόφαση πρόσληψης.

Εάν ο αναπληρωτής ή ωρομίσθιος τοποθετείται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας, σύμφωνα με την απόφαση τοποθέτησης.

Κατ’ εξαίρεση – για λόγους ανωτέρας βίας – δύνανται να αναλάβουν υπηρεσία, εντός της ίδιας προθεσμίας, στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κατόπιν συνεννόησης με τα αρμόδια στελέχη της.

Έναρξη μισθοδοσίας αναπληρωτών

Η έναρξη της μισθοδοσίας των αναπληρωτών έχει να κάνει με την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας, οπότε αν ισχύσει η 7η  και 8η Σεπτεμβρίου 2023 ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας για το 2023-24 χάνουν τα ημερομίσθια της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, από τη στιγμή που δεν υφίσταται η 1η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.

Η πρώτη μισθοδοσία των αναπληρωτών αναμένεται την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου. Στην πραγματικότητα η επίσημη ημερομηνία καταβολής μισθοδοσίας είναι η 10η εκάστου μηνός. Βεβαίως, όπως συμβαίνει με όλες τις καταβολές του Δημοσίου, εμφανίζονται τα σχετικά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης (Δευτέρα απόγευμα 9 Οκτωβρίου), που για τους μεταπληρωτέους είναι συνήθως αλλά ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ η 9η του μήνα. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αναπληρωτες
Αναπληρωτές: Αβεβαιότητα, στεγαστική κρίση και εργασιακή πίεση ενόψει της νέας χρονιάς
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί καλούνται και φέτος να καλύψουν πάγιες ανάγκες στα σχολεία, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στέγασης, μετακινήσεων και...
Αναπληρωτές: Αβεβαιότητα, στεγαστική κρίση και εργασιακή πίεση ενόψει της νέας χρονιάς
πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Οι 684 κενές θέσεις του 2025, η ΕΒΕ και οι χαμηλές επιδόσεις στη Φυσική δημιουργούν προβληματισμό λίγο πριν από τις φετινές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Παιδί με αυτισμό παίζει παιχνίδι
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
Αν και η διάγνωση συνήθως τίθεται μετά τα 2 έτη, τα πρώτα σημάδια μπορούν να εμφανιστούν ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής.
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
asfaleia_aytokiniton.jpg
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων
Ένα ανησυχητικό φαινόμενο καταγράφεται στην ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων που αλλάζουν χώρα πώλησης...
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων