Pierrakakis
«Τα συμβούλια επιλογής είναι αποκλειστικά αρμόδια για όλα τα στάδια της διαδικασίας επιλογής (εξέταση αιτήσεων υποψηφιότητας, μοριοδότηση, εξέταση ενστάσεων, κατάρτιση πινάκων, πρόταση τοποθέτησης κ.λ.π.)»

“Το νομοθετικό πλαίσιο της επιλογής και τοποθέτησης των στελεχών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τέθηκε με το ν.4823/2021 (Α΄136), από τις διατάξεις του οποίου προκύπτει ότι τα συμβούλια επιλογής είναι αποκλειστικά αρμόδια για όλα τα στάδια της διαδικασίας επιλογής (εξέταση αιτήσεων υποψηφιότητας, μοριοδότηση, εξέταση ενστάσεων, κατάρτιση πινάκων, πρόταση τοποθέτησης κ.λ.π.). Στις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 37 του ανωτέρω νόμου ορίζεται η συγκρότηση και η σύνθεση των περιφερειακών συμβουλίων επιλογής συμβούλων εκπαίδευσης.

Στα εν λόγω συμβούλια, συμμετέχουν αποκλειστικά δημόσιοι λειτουργοί και μόνιμοι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης, αυξημένων προσόντων και εμπειρίας. Συνεπώς αποτελούν κατάλληλα όργανα για τη διαμόρφωση των σχετικών κρίσεων, τα οποία παρέχουν τα απαιτούμενα από το Σύνταγμα εχέγγυα αξιοκρατίας, αμεροληψίας και αντικειμενικότητας των υποψηφίων.

Σε κάθε περίπτωση το εκάστοτε συμβούλιο επιλογής αποτελεί ιδιαίτερη αρχή και οι αποφάσεις του δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο. Κάθε υποψήφιος που δεν συμφωνεί με την κρίση του συμβουλίου επιλογής έχει το δικαίωμα άσκησης κάθε ένδικου μέσου”.

Τα παραπάνω απάντησε ο Υπουργός Παιδείας κος Κ. Πιερρακάκης στην κοινοβουλευτική Ερώτηση  Bουλευτή με θέμα: “Σχετικά με τη μοριοδότηση για διδακτικό έργο στην Ανώτατη Eκπαίδευση των υποψήφιων Σχολικών Συμβούλων και με την αντιμετώπιση των ενστάσεων”.

Η Βουλευτής ρωτούσε τον Υπουργό:

1. Βάσει ποιων δικαιολογητικών μοριοδοτήθηκαν με δύο (02) μόρια για διδακτικό έργο στην Ανώτατη εκπαίδευση υποψήφιοι σχολικοί σύμβουλοι που δεν διαθέτουν διδακτορικό δίπλωμα;

2. Με ποιο τρόπο ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά όσων αιτήθηκαν μοριοδότηση για άσκηση αυτοδύναμου διδακτικού έργου σε Α.Ε.Ι., Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Τ.Ε.Ι.), Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) διάρκειας ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού εξαμήνου;

3. Για ποιους λόγους τα Συμβούλια Επιλογής Συμβούλων αρνούνται να χορηγήσουν σε υποψήφιους, που αποδεδειγμένα έχουν ειδικό έννομο συμφέρον, αντίγραφα από τα δικαιολογητικά με βάση τα οποία συγκεκριμένοι υποψήφιοι μοριοδοτήθηκαν;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαίδευση
Γονείς μαθητών: «Σε κατάσταση φθοράς δημόσιοι χώροι και σχολικές υποδομές στα Άνω Πετράλωνα»
Παρέμβαση γονέων για την κατάσταση σχολείων και δημόσιων χώρων στα Άνω Πετράλωνα
Γονείς μαθητών: «Σε κατάσταση φθοράς δημόσιοι χώροι και σχολικές υποδομές στα Άνω Πετράλωνα»
Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μαθητές
Χαρακόπουλος σε μαθητές: «Η ΑΙ μου είχε δώσει μια εντελώς Fake πληροφορία»
Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μαθητές του ΓΕΛ Λάρισας: «Η ΑΙ μου είχε δώσει μια εντελώς Fake πληροφορία. Γι’ αυτό, λοιπόν, καλό είναι να εξετάζουμε τη...
Χαρακόπουλος σε μαθητές: «Η ΑΙ μου είχε δώσει μια εντελώς Fake πληροφορία»
Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα
Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: «Την είχε κουρέψει ο πατέρας της επειδή ζήτησε κομμωτήριο, δεν της έδιναν ποτέ λεφτά»
«Την είχε κουρέψει ο πατέρας της επειδή ζήτησε κομμωτήριο, δεν της έδιναν ποτέ λεφτά»: Νέες μαρτυρίες για την Λόρα
Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: «Την είχε κουρέψει ο πατέρας της επειδή ζήτησε κομμωτήριο, δεν της έδιναν ποτέ λεφτά»